Új másolásvédelemmel érkezik az IL-2 Sturmovik

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 20.
  • Bejelentés
Link másolása
A Ubisoft a DRM helyett a TAGES másolásvédelemmel ruházza fel a március végén megjelenő IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dovert, és ezzel együtt gyakorlatilag elismerte: az állandó internetkapcsolatot igénylő védelmi rendszer megbukott, a játékosok pedig fellélegezhetnek.

Az utóbbi idők egyik legnagyobb port kavart másolásvédelme minden bizonnyal a Ubisoft DRM rendszere volt: ez nem csak regisztrációt követelt meg a támogatott játékok vásárlóitól, de állandó internetkapcsolatot is, azaz ha a játékos nem rendelkezett nettel, vagy nem volt stabil internetforrása, akkor nem, vagy csak megszakításokkal tudott játszani - ha az internetkapcsolat megszakadt, a játék is leállt.

A problémákat csak tetőzte, hogy a rendszer már az első komolyabb bevetés során (a Silent Hunter 5 és az Assassin's Creed II megjelenése után) kudarcot vallott, miután a Ubisoft szerverparkja összeomlott a megterheléstől, s így az eredeti játékot vásárlók (a kiadó szerint 5 százalékról volt szó) nem tudtak játszani, míg a warezhuszárok igen: a DRM-et ugyanis szinte azonnal feltörték, ezért a Ubisoft gyakorlatilag csak azt érte el, hogy magára haragította a PC-s játékosokat.

Mostanában lehetett változást tapasztalni, ahogy arról beszámoltunk, a Ubisoft fű alatt belenyúlt a DRM-be, és bizonyos játékokat (Splinter Cell: Convection, Assassin's Creed II) már lehet offline is játszani - más címeknél viszont minden maradt a régiben, a kiadó ugyanis csak akkor változtat, ha úgy érzi, a játékot már nem fenyegeti a kalózkodás.

Az éles fordulat viszont most következett be: a korábban tévesen közölt információkkal ellentétben a március 25-én megjelenő IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover már nem a DRM-et, hanem egy új védelmi rendszert a TAGES-t fogja használni. A védelem készítői szerint a TAGES az általában használt rendszerek kapcsán kialakuló elégtelenségek következtében született meg, a működése pedig azon az elven alapul, hogy a fejlesztők a játék lemezén a kritikus adatokat és aláíró kulcsokat egy külön elkerített "biztonsági területen" őrzik, amit nem lehet lemásolni, ezen adatok híján pedig a játék is működésképtelen lesz.

15.
15.
Quent1n
#13: Gratulálok légy büszke magadra! Jó helyen vagy Szerbiában!
14.
14.
#13: épp az ilyen eltorzult arcok miatt mint pl te, van kitalálva a másolásvédelem.
de legalább ne hangoztatnád ennyire. :D
amúgy az tényleg vicces, hogy a másolatot védik a másolás ellen. és vsz hogy ezt is feltörik, igen. nincs feltörhetetlen védelem.
de azt azért mindegyik hacker csoport odateszi az nfo file végére, hogy ha tetszett a cucc, akkor vedd meg. mi megvettük.
nem mondom, nekem sem hemzsegnek az eredeti játékok a polcon.
de szökőévente azért tényleg van egy-egy ami megérdemli. és ez itt a lényeg.
13.
13.
xxxgamer4ever
Ugyan már minek erőlködnek, feltörik ezt is!!! Én pl még életemben nem játszottam a gépemen eredeti játékkal, csakis innen onnan megvett, letöltött másolattal.(na jó itt szerbiában ez könnyen kivitelezhető, gyakorlatilag semmit se tettek még ellene.) Plusz egyetértek egyik előttem szólóval a TAGES nem uj, szerintem nem is tudják úgy megújztani hogy ezeknek a kedves hackereknek komolyabb fejtörést okozzon! Ezúttal hálát adok a hackereknek ezt is megoldják az fix, én meg röhögök a markomba és alig várom hogy végre a kezemben legyen a game!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11.
11.
Teuton
Ravasz. Kíváncsi vagyok ezt hogy másolják6törik majd fel (fel fogják, ne kételkedjünk).

Az viszont örvendetes, hogy sikerült egy felhasználóbarát másolásvédelmet csinálni.
10.
10.
Mortis
Már nagyon ideje volt ennek. Legalább nem fogja kikészíteni a játékosok felét...
9.
9.
bsg09
Azonnal feltörték? Volt az a legalább 2 hónap.
7.
7.
Frosty89
a TAGES abszolúte nem új védelem max egy új változata lesz
6.
6.
biohazard rex
elmennek haverjukhoz a hackerek szépen megnézik/lemásolják a felrakott gépre a hiányzó fájlokat Kipótolják/beillesztik és tádá! ennyi volt a védelem.
5.
5.
Zakharov
Ezt is fel fogják törni csak időbe telik.
3.
3.
hali74
És mia helyzet ha digitális uton veszem meg?
2.
2.
Quent1n
#1: A gyárban préselt lemezek elég időtállóak szóval ettől nem kell tartanod, ha vigyázol rá minimálisan :)

Egyébként a DRM-nél mindenképpen szimpatikusabb ez a fajta védelem.
1.
1.
abydos
De jó, újra pakolhatjuk a lemezeket a számítógépbe, és nézhetjük ahogyan összekarcolódik! Zsíííír
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...