Ilyen hardver lesz a PSP 2-ben?

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 26.
  • Pletyka
Link másolása
A francia 01net. értesülései szerint majdnem ugyanolyan CPU és GPU lesz a PSP 2-ben, mint az iPad és az iPhone következő változatában. A lap részletes specifikációkat közölt az újgenerációs kézikonzolról, amit nagy valószínűség szerint a holnapi napon fog bejelenteni a Sony.

A francia 01net. meg nem nevezett, de a PSP 2 projekhez közelálló forrásból értesült az új kézikonzol részletes hardverspecifikációiról - érdekesség, hogy a gépben használt CPU és GPU kísértetiesen hasonlít a még szintén bejelentés előtt álló, Pad 2-ben és iPhone 5-ben használt hardverelemekre.

A PSP 2-n egy 5 hüvelykes, 960x544 pixel megjelenítésére képes OLED-kijelző terpeszkedik, alatta pedig egy négymagos ARM Cortex A9 processzor dübörög egy PowerVR SGX 543 MP4+ GPU és 512 MB (a debug gépben 1 GB) RAM társaságában. A konzolt a Go-hoz hasonló 16 GB belső tárhellyel vértezték fel, ez SD-kártyával bővíthető.

A PSP 2 hátulján egy multi-touch trackpad is helyet kapott, továbbá egy d-pad, két ravasz, négy további hardvergomb, valamint két analóg kar is segíti az irányítást. Wi-Fi-, 3G- és Bluetooth-támogatás lesz, GPS, gyorsulásmérő, giroszkóp szintén. A második generációs PSP-re kapásból két beépített kamerát szereltek: az egyik elől, a másik hátul kukucskál.

A PSP 2-t egyes fejlesztők majdnem olyan erősnek, vagy félig olyan erősnek írták le, mint a PlayStation 3-at, s bár ebben kétségtelenül van némi túlzás, az biztos, hogy az itt szereplő összeállítás tényleg brutális teljesítményre lehet képes.

Nagy valószínűség szerint holnap leplezik a PSP 2-t, amit februárban a PlayStation Phone bejelentése követ majd. Izgi lesz.

13.
13.
dareal
psp2 bemutató:

http://www.youtube.com/watch?v=hXuP421kkIY&feature=player_embedded
12.
12.
NECROSMOKE
Kiváncsi leszek,hogy hogy fog kinézni.A leírtak alapján nagyon jó lehet.
11.
11.
Mortis
A PS Phone-t várom inkább, de ez is érdekesnek látszik. Kíváncsi vagyok, hogy tényleg olyan brutális e az ereje.
10.
10.
demon68
Azt hittem a PSP Phone lesz a PSP2. Ha ennyire különböző a hardver, akkor nem is lesz kompatibilis a kettő, még akkor se ha Androidos lenne ez is. De eléggé túlzásnak tűnnek szerintem ezek a specifikációk.
7.
7.
Killerbee
#6: Csak aztán az akksi is bírja szuflával.
6.
6.
Szerintem ez a hardver nagyon erős lesz. Azt hallottam pletyka szinten, hogy fele olyan erős lesz a PSP 2, mint a PS3, ami nagy előrelépés, kétségtelenül, mivel sokkal kisebb helyen kell ezt megvalósítani és alacsonyabb felbontásban, mint a PS3 esetén.

Ez a 4 magos CPU és ez a GPU, ütősnek hangzik.
5.
5.
adamsfamily
#2: Szerintem miután kiadták 2-3 év után kiadnak egy olyan változatot ami sokkal jobban kíméli majd az emberek pénztárcáját.
4.
4.
Wa-Szabi
meg a psp mikor megjelent az 1000-es akkor 100rongy körül volt az ára! nagyon csábító de PS3 mellett nembiztos h kihasználná az ember..
3.
3.
Tyebeca
Ez azért már dúúúúúúúúúúrva. Lassan erősebbek lesznek a portable gépek mint az asztali PC-m :-D
2.
2.
Bika008
Így olvasva a felépítését nem hiszem, hogy 50-60k alatt hozá lehet majd jutni újonnan. A régi psp-ben lévő hardverek is olcsóbbak lettek idővel, de az sem ment 35 ezer ft alá.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...