Sega - csökkenő eladások, növekvő nyereség

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 5.
  • Biznisz
Úgy tudta megduplázni a nyereségét a Sega, hogy közben az eladásokból származó bevétele csökkent. A kiadó újdonsült slágercímei közül a Sonic Colors szerepelt a legjobban, de a Platinum Games új akciójátékának, a Vanquishnek és a Football Managernek is sokat köszönhet.

A pénzügyi évének első három negyedében, vagyis tavaly április és december között 3,77 milliárd dollár bevételt ért el a vállalat, amely 9 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest, míg a nyeresége több mint a kétszeresére nőtt: 448 millió dollárt könyvelhetett el.

Nem ment ennyire jól a Sega otthoni videojátékokra koncentráló részlege: itt a bevételek 19 százalékkal, 814 millió dollárra estek vissza, igaz, a profit itt is megduplázódott 34 millió dollárra. A kiadó szerint a kereslet elsősorban Európában és Amerikában volt gyengébb a szokásosnál, ezért a jövőben új terület felé nyit majd: frissen indított nagyszabású fejlesztési programja kifejezetten az okostelefonokat és a Facebookhoz hasonló közösségi oldalakat érinti.

A kiadó három nagyobb cím eladásaival büszkélkedett a jelentésében: a Wii-re és DS-re megjelent Sonic Colorsból 1,85 millió példány kelt el, a PS3-as és Xbox 360-as Vanquishből 820 ezer darabot adtak el, míg az eddig kizárólag PC-re és PSP-re elérhető Football Manager 2011-ből 690 ezer kópia talált gazdára.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...