Batman: Arkham City - nem lesz multiplayer

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 15.
  • Hír
Link másolása
Az előzetes híresztelésekkel ellentétben nem lesz többjátékos mód a Batman: Arkham Asylum folytatásában. A döntésnek egyszerű oka van, a készítők inkább a single player rész tökéletesítésére szeretnék fordítani azt az időt, amit egyébként a multi hegesztésével töltenének el.

Sefton Hill, a Batman: Arkham City fejlesztésének vezetője árulta el az IGN-nek, hogy muszáj volt elhatározniuk: vagy csinálnak egy multiplayer módot, vagy inkább minden energiájukkal az egyjátékos rész tökéletesítésén fognak fáradozni. A döntés viszonylag egyértelmű volt a számukra, így a multi kimarad az Arkham City-ből.

"Most, hogy a játék munkálatai az utolsó fázisokhoz közelednek, őszintén mondhatom, hogy ha a multiplayerrel is foglalkozunk, akkor nem sikerült volna olyanra megcsinálni az Arkham City-t, mint eredetileg elterveztük." Hill szerint a csapat tisztában van azzal, hogy ez nem túl divatos húzás a részükről, és hogy így nem tudnak egy újabb extrát kipipálni a játék dobozán, de remélik, hogy a játékosok egyetértenek majd a döntésükkel, ha egyszer kézhez kapják a játékot.

Az Arkham Asylum folytatása kapcsán kompetitív és kooperatív többjátékos módokról is pletykáltak, s bár a múltkori jokeres videót látván nehezen tudjuk elképzelni, hogy a co-op valamilyen úton ne szerepeljen a játékban (mondjuk egy felturbózott Challenge módban), mi tökéletesen megértjük a fejlesztők álláspontját: nincs rosszabb annál, mikor a készítők beleerőszakolják a multit egy echte egy főre tervezett játékba.

A Batman: Arkham City ősszel jelenik meg PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra - a hírért p.balou-nak jár köszönet.

26.
26.
Irasalgor
Én nem szeretem a multit, szóval nekemm ez nem baj :D
25.
25.
Quent1n
#23: Kérdés, hogy nem túl nagy project e a Multi egy DLChez? Reméljük nem.
24.
24.
sowsminimal
23.
23.
felegyi
#21: Jah igen, lehet rádobna a játékidőre... de mint írták nincs rá idejük, és szerintem egy játék akkor nevezhető teljes értékűnek ha van rá plusz 1-2 hét a csiszolgatásra... ez esetben meg félbehagynák a SP-t, és elkezdenék hegeszteni a multit... lehet mindkét opciónál éreznénk azt hogy félkész munkát végeztek! Akkor inkább már csak SP, vagy kiadnak utána DLC-ben egy MP lehetőséget... ez egyszerűbb és nagyszerűbb lenne!
22.
22.
Macifasz
Sztem ez tipikusan az a játék, amit az ember nem a multiért venne meg, nem ez lenne az elsődleges cél, ami lebeg a szeme előtt. Az első rész is zseniális lett nélküle, itt sem lesz másképp. Sztem hülyeség attól tartani, hogy majd a multi hiánya miatt megbukik anyagilag.
21.
21.
Quent1n
Csak azt felejtitek el, hogy a multi úgy jó 100 órát minimum rádob a játékidőre... És bizony ma már alap dolog kellene, hogy legyen. Emellett még lehet még ütős single-t csinálni bár lehet az fél év csúszás lenne. Viszont a warez egyik legnagyobb ellensége bizony a szavatosság, aminek pedig a multiplayer az egyik fő letéteményese. Aztán majd nehogy jöjjön a sírás, hogy "jajj a warez!"... :) Szerintem ez hibás döntés volt és inkább anyagi és határidős okai voltak a döntésnek. Csak nehogy visszaüssön.

Slik: "én ki nem állhatom a multit" Miért? Tényleg kíváncsi vagyok, hogy lehet utálni a többjátékos módot általánosságban. A csalók miatt? De amúgy meg nem kötelező mutlizni szóval nem értem az utálat okát. :)
19.
19.
kivenoko
Am télleg, szerintem aki szereti a Batmant, meg odavan DC-s dolgokért (nameg ha van pénze), az tuti meg fogja venni, és ez szerintem független attól, hogy van-e benne Többjátékos mód, vagy nincs...
18.
18.
lolman598
ja, és persze az Arkham Asylum :P
17.
17.
lolman598
#16: nem olyan biztos az.ha nagyon jó a single,nem is kell bele a multi (szerintem).erre jó példa az ME1-2,AC2
16.
16.
Miseew
ezzel csak azt érik el hogy negyed annyian fogják megvenni.:)
15.
15.
lolman598
végre!eddig akárhol olvashattam,sehol sem derült ki számomra,hogy az arkham city az most az arkaham asylum folytatása.legalábbis nekem nem volt 1értelmű,mer most ismerkedtem meg az AA-val is
13.
13.
jakarate
Kár nem is merem megigérték de mégis csalódtam az IGN-ben !!!!!! MODJUK VALAKI EZT VÁRJA EL TOLLUK :)
12.
12.
Sarkadi
Én sem bánom,sosem multizom semmivel.Inkább legyen egy jó sztorijú Single P. :)
11.
11.
dave280
Egyik szemem sír, másik nevet :D
10.
10.
Mortis
Azért hangulatos lett volna, de nem kár érte. Annyi más jó multis játék van. :)
9.
9.
futurenoise
Azért egy jövőbeli patch-ben jó lenne a multiplayert beépíteni. Mit nem adnék egy Batman - Robin vagy Batman - Cicacsaj párosért, multiban. :)
8.
8.
kivenoko
Nagyon helyes... Szerintem ennek a játéknak nem is kell multiplayer... Egy jó hosszú csavaros történetet, rengeteg Rengeteg kombó, és egy halom kütyü :D Ennyi bőven elég bele :D Esetleg még ruhafejlesztés, (persze a kütyü fejlesztések mellett) és sok megfejtésre váró Rejtély :D
7.
7.
sherex
#5: de abban jó a multi
és nem ment a sztori rovására
6.
6.
sherex
nem is baj legyen inkább a sztori a lényeg én örülök
5.
5.
Slik
szerintem AC Brotherhoodba sem kellett volna :)
4.
4.
Slik
én ki nem állhatom a multit szóval nekem ez örömhír
3.
3.
felegyi
"s bár a múltkori jokeres videót látván nehezen tudjuk elképzelni, hogy a co-op valamilyen úton ne szerepeljen a játékban"

Tudtommal az egy fan made video volt... amúgy sem vagyok nagy multis, szóval én teljes mértékben egyetértek a fejlesztőkkel!
2.
2.
Hardy
Nem is baj, hogy kihagyják a multit egy jobb single miatt :D
1.
1.
P@tr!k
Igen,teljesen egyet értek velük. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...