Dragon Age 2 - technika és művészet

  • Írta: InGen
  • 2011. február 17.
  • Érdekesség
Link másolása
A Dragon Age 2 láthatóan rendesen megváltozik az elődhöz képest. Nem csak a játékmenet alakul át, a grafika is teljesen más irányt vesz, ami alá persze más technológia is szükségeltetik. A Bioware sokkal egységesebb, simább és szárazabb élményt ígér a második részben.

A Dragon Age 2 alatt dohogó Lycium motor komoly fejlesztéseket kapott az első rész óta, a programozók szerint jelenleg a legerősebb pontjai a bevilágítás, a külső környezetek megjelenítése és a karakterek tartoznak. Habár túlzottan egyikre sem panaszkodtunk az Originsben, azért örömteli a fejlődés.


Mindez egyébként érdekes módon elsősorban a grafikusoknak köszönhető: "Amikor a grafikusok bemutatták nekünk a teljesen újragondolt grafikai stílust, akkor rengeteg időt töltöttünk el velük, hogy kitaláljuk, milyen technológiai fejlesztések tudnák ezt a stílust igazán előre mozdítani" - írja a Bioware blogja.

A programozók szerint a technológia és a játékmotor amúgy is az egyik legfontosabb része volt a Dragon Age első és második része közötti átállásnak, aminek persze az egyik fő oka, hogy végre konzolokon is rendesen működjön a játék. Az új engine pedig csak bátorította a grafikusokat és a tartalomgyártókat, hogy még szebb, letisztultabb és ütősebb területeket készítsenek a folytatásban.

14.
14.
Irasalgor
Akkor az Eclipse motor a kukában landolt...amúgy sem volt túlságosan szép, bár az itteni darkspawn elég csúnyán néz ki :/
13.
13.
vuliem
Én végigtoltam mágussal és harcossal, a rugót most tolom, de szerintem a mágus abszolút nyerő - persze nem akarom leszólni a másik két kasztot sem, de hozzám a mágus áll a legközelebb.

A mágusnak jól kell spelleket válogatni és azzal lehet darálni. Ki lehet küszöbölni mondjuk azt is ha valaki közel kerül egy Glyph of Repulsionnal, vagy egy Crushing Prisonnal. Specializációnak pedig sztem a vérmágust vagy spirit healert érdemes választani, Awakeningben pedig Keepert.
12.
12.
Giggsy
#10: Oké, hogy kétszer képes a rogue lesújtani, míg a warrior egyszer, de attól még egyetlen csapást nézve a warrior az erősebb, én így értettem, hogy nagyobbat sebez, még akkor is, ha a DPS-e kisebb. Én is azért vagyok rendszerint rogue-al, mert a sebességet és ügyességet részesítem előnyben.
11.
11.
boxgamer12
#9 köszi az infot
#10. neked is köszi sajnosn ebböl nem sokat értek a jo talenton kivűl ,mivel még nem játszok csak ma hozzák meg :D
10.
10.
IceColdKillah
#9: Egy jól talentolt rouge nagyobbat sebez mint a Two-Handed-es warrior! Amíg a warrior meglendíti azt a pallost és sebez mondjuk 98-at, (nem critical) addig a rouge 2-szer backstab-el 68-at (ez már critical) na akkor most ki a nagyobb DPS? XDDD

Sőt, ha a Lethality és a Coup de Grace is meg van és be van kapcsolva a Momentum.... esetenként egy boss-nál aktiválok egy Swift Salve-ot. :P Na az már nevetséges hogy milyen durva is tud lenni!
9.
9.
Giggsy
A rogue kaszt inkább az ügyességről szól, nem az erőről, szóval az nem épp a legjobban sebző kaszt. Ha nagyot akarsz sebezni, mindenképp harcos legyél inkább, egy rogue-ból nem lesz tank. Ha az ügyesség és gyorsaság a cél, akkor rogue. Nekem az egyébként a kedvencem.
8.
8.
boxgamer12
köszi mindenkinek én is rugó-t szeretnék am itt a rugó menyit sebez nagyon erősen?
7.
7.
IceColdKillah
#3: Én a rouge-ot ajánlom, mert egyszerű, gyors és overpower :) A Coup de Grace (asszem ez a neve) talent után csak stun-olni és kattintani kell....XD Mivel ezzel elölről is tudsz backstab-elni! :P

Ha mágust választasz akkor az Arcane Warrior-t ajánlom, hihetelen hogy milyen durva tud lenni az a class...:O

Warriorként a templar class szinte kötelezőnek számít mivel azzal jól lehet írtani a mágusokat. Második class-nak meg champion vagy berserker...
Legalább is nekem ezek a tapasztalataim!
6.
6.
robi009
én mind a 3ommal végig toltam mert ugyis kellet a perfect trófea vagy mi annak a neve és én egyewdül a mágussal szoptam mindig annyit hogy közel került az ellen de azmeg az én hibám szóval mind a 3 kaszt ugyanolyanjó
5.
5.
adamsfamily
#3: Én mágussal kezdtem,szerintem az volt a legjobb kaszt.
4.
4.
Giggsy
Amilyet akarsz. Komolyan. Ez egy szerepjáték, nincs olyan, hogy jó vagy rossz választás. A te stílusodtól függ, hogy mivel leszel képes a legtöbbre vinni. Általában egy harcos beállítottságú karakterrel nem igazán lehet melléfogni, de nem biztos, hogy azzal tudsz a legjobb lenni.
3.
3.
boxgamer12
Melyi kkarit ajánljátok a Dragon Age Origins-ben vagyis az 1-ben :D?
2.
2.
elderath
Berakhattátok volna az új képeket is mellé és nem ezt az 1 éveset :p
1.
1.
Sarkadi
Majd meglátjuk mit tud ez az új motor. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...