GDC 2011: Az Epic bemutatta az új Unreal Engine-t

  • Írta: zoenn
  • 2011. március 3.
  • Hír
Link másolása
A fejlesztőcsapat minden szerénység nélkül azt állította tegnap San Franciscoban a sikeres játékmotorjuk következő változatáról, hogy "a következő generációs játékok így fognak kinézni". Az új beépített technológiák meggyőzőek, a jövő UE 3.0-s játékait nem kell félteni. Update: megérkeztek a képek!

Update! Végre befutottak a normális minőségű screenshotok is az Unreal Engine 3.0 új változatáról. Ha hihetünk a szemünknek és az impresszív első benyomásnak, a Crytek nagy kihívóra talált.

Az Epic standjánál álleejtős demót vizslathattak meg az érdeklődők, mely az Unreal Engine új beépett technológiáit mutatta be. A motor folytatja a tendenciát, már széles körbenérhető el a számos lincencelésnek hála.

 

 

Ha személyesen is ott lettünk volna, akkor mi is a padlóra pisiltünk volna a gyönyörűségtől: a motor legújabb verzója már teljesen DirectX 11-kompatibilis lesz, támogatja a PhysX aktuális változatát, az Apexet is, valamint immáron a 3D-támogatás sem marad ki a szórásból, elvégre helyet kap benne az Nvidia 3D Visionje is. Utóbbi sztereoszkópikus térhatást biztosít a polár 3D-szemüveg és a megfelelő képmegjelenítő ellenében - a támogatással már többszáz játék is fel lesz vértezve.

A demó egy Geforce GTX 500-as videókártyán futott, ez az a széria, ahol különösebb minőségromlás nélkül élvezhető az engine. Az Epic elmondta, hogy a következő generációs játékok így fognak kinézni, új mércét állítottak fel arról, hogy mit lehet elérni az Unreal Engine 3.0-s technológiával.

 

 

A DirectX 11 jelenléte számos előnnyel jár, beleértve a komplex környezetet és a részletes karaktermodelleket, élethű mozgással és animációval. A környezettel való kölcsönhatás és a ruha megnyerő fizikájának megvalósításához az Epic szorosan együttműködött az Nvidiával. Ugyan korábban is láthattunk már Unreal motoros játékot (mint a Batman: Arkham Asylumot) hasonló fícsörökkel, ám most a technológia alapból elérhető lesz a fejlesztői környezetben.

 

 

Mark Rein, az Epic elnöke is éltette a változásokat: hála az Nvidia cross-platform technológiáinak és a DirectX 11-nek, soha nem látott mértékű realizmus lesz jellemző a közeljövő játékaira.

Videót még sajnos nem tudunk mutatni, de erre, reméljük, nem kell sokat várni.

19.
19.
rossitibi
#18: Így van! Lehet ők a balfaxok! :)
18.
18.
bőség zavara szerintem. túl sok vizuális inger ér, már azt se tudod mi a jó mi a rossz. csak kapod aztán majd kialakul.
mindenkinek más jön be. nekem ez, neked az, egy harmadiknak meg amaz.
egyébként tényleg lehet hogy nem is a motor hibája. a motor tudja a lehetőségeket. ez egy dolog, csak az egyik fele az egésznek. a másik felét a grafikusok és dizárnerek teszik hozzá. ha ők balfaszok, akkor a produktum is gány.
17.
17.
rossitibi
Hát nem is tudom..hogy a motor vagy a szakemberek miatt de nekem egyeltalán nem tetszik egyik játék grafikája sem! Nem tudom leírni hogy mért,de amiktől el voltam ájulva az egyik sem ezzel a mocival futott! Annyira istenítik,persze lehet hogy tényleg nem a motor hibája...De ha annyira jó,mért nem esek hasra a látványtól?
15.
15.
Sarkadi
Az tény,hogy jó lesz,de a képek nem valami sokat mondóak számomra,egy videónak jobban örülnék. :)
13.
13.
márk1212
A játékok pár éven belül túl tesznek a valóságon:)
12.
12.
ricsee
tök jó hogy az árnyékokat is full sötét helyen mutatja be....
11.
11.
hakydakillah
9. tegnap végre sikerült nekem is működésre bírnom, most már szépen megy maxon :-)
10.
10.
sowsminimal
Köszi az update-t, bár így képek alapján semmilyen következtetést nem tudok levonni, minőségi mozgó anyag kellene. Egyébként teljesen olyan a hatása, mintha előre renderelt képek lennének.
7.
7.
hakydakillah
5. ha lenne, akkor már frissítve lenne a hír :-) Eltart egy ideig, míg eljut ez a vidi hozzánk is.
6.
6.
sowsminimal
#5: engem is érdekelne a konkrétum
5.
5.
Semmer
Ez a videoprezentáció fellelhető valahol? Még nem sikerült megtalálnom.
4.
4.
hakydakillah
3. Te csak mérgelődj a Crysis 2 demo indításával :-D Többszörösen erősebb a gépem a maximális elvárásnál, mégis minimumon megy, de elég vacakul. Sokan panaszkodnak, és várjuk, hogy jöjjön valami javító patch...
2.
2.
hakydakillah
Jelenleg nagyon haragszok rájuk a Bulletstorm miatt, de ez az új motor nagyon igéretesnek hangzik :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...