GDC 2011: 3D-s Wii-vel is kísérletezett a Nintendo

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 4.
  • Érdekesség
Link másolása
3D-s Wii-vel is kísérletezett a Nintendo, mégpedig abból a célból, hogy így bizonyítsa be a 3DS koncepciójának életképességét. Bár a gyengécske hardverrel rendelkező konzolnak hosszú távon jót tehetne a térbeli megjelenítés, a japán gyártó nem tervezi piacra dobni ezt a modellt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nintendo annak idején még nem akart 3D-támogatást a DS utódjába, Hideki Konno, a cég fejlesztésekért felelős ágának igazgatja szerint szkeptikusak voltak a megoldással szemben - többek között Kenichi Sugino, a hatalmasat bukott Virtual Boy egyik megálmodója is tiltakozott az ötlet ellen.

Konno ezért döntött úgy, hogy a koncepció életképességének bizonyítására a Wii-n fogják kikísérletezni azt, hogy a 3D igenis működik a játékoknál. Elkészült hát a térbeli megjelenítésre alkalmas Wii-hardver, és a Mario Kart Wii is kapott egy 3D-s változatot. Fontos lépés volt, hogy a Nintendo itt kísérletezte ki a 3DS-en is megtalálható "3D-csúszkát", amellyel állítani lehet a térhatás erősségét, illetve ki is lehet kapcsolni azt. Ahogy a képeken is látszik. a prototípuson a Nunchukra került ez a funkció.

További 3DS-hez kapcsolódó érdekesség, hogy a Nintendo azt is elárulta, hogy sokáig nagy fejtörést okozott nekik, hogy a hordozható konzolon hol kapjon helyett az új analóg kar: a D-pad alatt vagy felett? A gyártó a legérdekesebb megoldással próbálkozott eleinte: a kezdeti kísérletek (amiket egyébként egy korábbi DS átalakításával végeztek) szerint a játékosok szabadon megcserélhették volna az analóg sticket és az iránygombokat.

Bár az ötletek érdekesek, a Nintendo nem tervezi piacra dobni ezeket a megoldásokat, hiszen ezek csak a 3DS végleges kialakítása során folytatott kísérletek "melléktermékei" voltak.

6.
6.
zola2000
wii 3d? talán a generációváltás után, bár a wii nevet kicserélhetnék valami másra, a dsnek is jót tett a gameboy név dobása.
3.
3.
vergil14
ilyet is csak a nintendo tud látszik hogy ők a legfejlettebbek
2.
2.
Mortis
Az a szabad cserélgetés aztán érdekes lett volna! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...