20 millió leszállított példánynál jár a GTA IV

  • Írta: zoenn
  • 2011. március 11.
  • Biznisz
Link másolása
Ugyan ez a markáns szám még nem jelenti a ténylegesen eladott példányszámot, de már nagyon közel áll hozzá. 2008 tavaszi megjelenése óta a Grand Theft Auto IV elérte a bűvös 20 milliós leszállított darabot, tehát ha a közeljövőben kiürülnek a készletek, újabb mérföldkőnek örülhet a Take-Two.

Ebbe a számba már bele foglaltatik a Complete Edition és a Special Edition változata a játéknak. Ezzel együtt a frencsájz elérte a bűvös 100 milliós határt, mióta az első rész 1997-ben PSOne-on megjelent - s ez utóbbi már az eladott példányszámot takarja.

De a Rockstar további címei is jól teljesítettek: a Red Dead Redemption már több, mint 8 millió eladott egységnél jár, közben a Midnight Clubokból már 18 milliót sikerült értékesíteni, mig a Max Payne-ből 7 milliót. Ez azért híven tükrözi a stúdió példátlan sikerét.

A Take-Two továbbá olyan sikercímeknek köszönheti a profitot, mint Bioshock-széria, melyből 8 millió darab fogyott, míg a Civilizationökből 4 millió. A GTA házon belüli konkurenciájából, a Mafia-frencsájzból közel ötmillió darabot vásároltak a játékosok. Minden értékesítési adat a 2011. február 19-én lezárult időszakot tükrözi.

Közben a figyelmünkbe akadt egy álláshírdetés, melyben a Rockstar London tehetséges programozókat keres egy Xbox 360-ra és PS3-ra megjelenő "következő generációs" játékához, a játékmenet szerves részeinek lefektetéséhez. A sikeres pályázónak már igen komoly tapasztalattal kell rendelkeznie a felvételhez. A két célplatform meghatározása egyből elveti azt a lehetőséget, hogy az Agentről lenne szó, hiszen az jelen állás szerint PS3-exkluzív, és az L.A. Noire sem lehet, mivel ott már a megjelenéshez közel járnak. Ezek figyelembevételével akár a GTA V-ről is lehet szó.

Köszönjük MeTT1047!

6.
6.
Norbiii
5.
5.
gta5
nekem mindegy csak jöjjön már a gta 5 !
4.
4.
NECROSMOKE
Nem potyara az 1ik kedvenc gemem.
2.
2.
Mortis
A Max Payne-ből azt hittem a 10 megvan. Rosszul gondoltam...A Civilization is furcsa, pedig nagyon jó játék. Elég összetett, de akkor is.

Várjunk a fejleményekre! :D
1.
1.
hedzsooo
A jatek maga nem lett rossz, PC-en megvan. Nekem a legujabb frissitesek is fent vanna rajta ( + az Episodes from Liberty City is fent van, megvan ), multiban megis keves jatekost taliztam kb. 2 hete, majd megnezem azert megint..., jo lenne pedig tolni a multit neha, nekem tetszett. A bejelentkezest azert jol elcsesszintettek anno, remelem kovi RockStar-os jatekhoz nem kell reggelnem ujbol 2 helyen, ami aztan nem fogadja el az adott regiot, ahol elek, stb. finomsagok... :P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...