Kutatás az MMORPG-játékosok szokásairól

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 19.
  • Hír
Link másolása
Kis szombat esti kérdőívezés következik: amennyiben rendszeresen játszol MMORPG-kkel, és szívesen megosztanál néhány információt a játékokhoz fűződő szokásaidról, segítsd Fromann Richárd PhD-hallgató kutatási munkáját, mellyel az MMO-rajongók világát szeretné megismerni.

Fromann Richárd, az ELTE PhD-hallgatója az MMORPG-játékosok világát szeretné minél jobban megismerni. Célja, hogy a hároméves kutatás a legátfogóbb legyen Magyarországon, illetve az úriember hamarosan nemzetközi szintre is kiterjesztené a munkáját.

Ha szeretnéd segíteni a kutatást, és MMORPG-játékos vagy, töltsd ki az alábbi linken keresztül elérhető kérdőívet, melyben a szokásaidról kell beszámolnod. Nem tart sokáig, mindössze 15 perc az egész, és az 1700 játékos - akik már részt vettek a kutatásban - mellett Te is hozzátehetsz valamit a végeredményhez. Természetesen a cél az, hogy minél pontosabb, valós kép szülessen az MMO-játékosok világáról, ami révén remélhetőleg a negatív előítéletek alól is kibújhatnak a műfaj szerelmesei.

Töltsd ki Te is a kérdőívet!

65.
65.
Ricardo
Sziasztok, közel az 2.800 kitöltőhöz, vannak már érdekes adataim, részinfóim...
ha gondoljátok, szívesen megosztom Veletek! :-)
üdv
Ricardos/Richárd
64.
64.
IceColdKillah
Nos, én az Aion-nal játszottam úgy 2 hónapot de mivel amikor 3 embernél többet kellett megjeleníteni akkor már lement mínuszba az fps....:P Szal abbahagytam. De majd az swtor! Az majd 4-5 évre leköti a figyelmemet
63.
63.
Berencsit
na mennyi mindenröl lemaradtam, mindenhol kimoderált kommentek... :D
60.
60.
Apostol360
#58: jó mind1 sry ha ellenséges voltam :)
59.
59.
MZperX
58.
58.
turleysqt
#57: ??? minden rosszindulat nélkül írtam amit írtam, lehet én nem tudok normálisan fogalmazni. de nem utalgattam ilyesmire.
57.
57.
Apostol360
#54: hát látod én már csak ilyen defektes vagyok....
56.
56.
Yagami Light
Szerintem az ilyen MMORPG-s játékokban nagyon nagy szerepet játszik maga a versenyszellem, mert ha minél többet játszasz vele, akkor annál nagyobb szintet tudsz elérni és így természetesen erősebb is lesz a karaktered. Mivel, hogy senki nem akar lemaradni a másiktól ezért is van az, hogy sok játékidőt töltenek el vele(már akinek van rá ideje).
Én is játszottam hasonló játékkal pár éve, de az olyan volt, hogy aki fizetett mármint SMS-t küldött be az sokkal nagyobb előnyre tett szert mint aki csak simán játszott. Elegem is lett belőle, mert akárhogy is, de valahogy az életerőm mindig 0-án volt és a pénzem 3/4-ét elvették azok, akik sorozatosan fizettek, így hát abba hagytam.
55.
55.
dareal
#52: a helyesírása pocsék, de okoskodik. szerinte a kérdőív is mint kérdő ív írandó, stb :)
54.
54.
turleysqt
#51: Bocs, azt gondolnám, hogy néhány kifejezés eléggé elterjedt már, képzeld oda, hogy ne vedd támadásnak-ot írtam :))
53.
53.
catilina
#52: „az írjon helyesírásról” franc, kimaradt a „ne”! Miért nincs szerkesztési lehetőség?
52.
52.
catilina
#30: Szlengszótár. Egy szó, mint a seggszáj... vagy pöcsfej… A world helyesírási segítsége pedig csak nagyon kivételes esetekben jelöli, ha két egymás mellé leírt szó talán egybe írandó lenne, ugyanis MEGLEPI : nem érti a leírt szöveget, sőt, sokszor a betáplált szavak is hibásak.

Egyébként pedig, aki nem átallja leírni az ELDÖNTI szót kettőben, az írjon helyesírásról, hanem menjen vissza második osztályba (nem gimnázium, általános) egy kis utókezelésre!
51.
51.
Apostol360
#50: nem értem az ilyen kifejezéseket :D....esetleg magyarul is oda írhattad volna
50.
50.
turleysqt
#46: Mmoról szó nem volt a kommentemben, egyébként meg a no offenset pont azért írtam oda, hogy ne vedd személyeskedésnek, de nembaj.
49.
49.
daenath
#47: Jokat lehet derulni XD
48.
48.
Apostol360
nekem jól esik,hogy nem csak a konzolosok szidják egymást :D
47.
47.
Mortis
Reakció: HEHEHE!

Elképesztő mi folyik itt.
46.
46.
Apostol360
#40: istenem már a felfogási készségemmel is gondod van?Ezt most vegyem személyeskedésnek? :D mindjárt megmagyarázzátok h azért vagyok ilyen mert nem játszok mmo-val :D...várj remélem nem sok helyesírási hibám van mert akk elleszek küldve a fenébe :O ,mind1 majd legközelebb ráguglizok,ne h vmibe bele tudjatok kötni és bölcselkedő mondatokkal elküldeni a fenébe :D LOL
43.
43.
Skyer
Trollok vízgyűjtő területe az mmo hírek... aztán megy a flame war.
Szánalmas, de azért jókat lehet a sok trollon röhögni..
40.
40.
turleysqt
#34: ,#39:no offense, de ha ennyit sikerült felfogni belőle akkor kárvolt leírni már a kommented(etek) is.
39.
39.
Apostol360
#34: ugye milyen fárasztóak ? :D nem is tudom minek olvastam végig a kommenteket,bár megvan a napi "okoskodást olvasni" adagom . . . . .
38.
38.
Kyuubi
#35: Itt most nem arról van szó hogy ilyen nincs, persze hogy vannak hatalmas kockák, de nem több mint más, "sima" játékoknál. Mellesleg eddig minden kommentedben más volt a lényegi mondanivaló...
37.
37.
MZperX
#33: Na jó tényleg ez az uccsó! :D Csak annyit, hogy én képet alkottam, az mmo-sokról azért mert körülöttem sok ilyen mmo-s van, ahogyan te is képet alkottál a körülötted élő mmo-sokról (mert, hogy ezt írtad) Ha ezért buta vagyok, akkor te is!
36.
36.
daenath
#18: Nem vagy semmi ;) En mar kozelebb allok a 40-hez mint a 30-hoz, van elettarsam es barataim, es nem csak 1 "csúcsszupernanotechyperhightek" van, ahogy te irtad, es napi 1 vagy 2 orat szoktam jatszani online (Dark Orbit) Eleg nagy baj neked hogy te igy latod a dolgokat, persze van benne igazsag is, sok ember kockul 10 oranal is tobbet a gep elott, sajna.
35.
35.
MZperX
#32: De egyszer játszottam. Az Aionnal 5 percet. Nem is értettem, hogy mér veszik ezt annyian. Egy szó jutott eszembe a játékról: Üresség. Az online kapálás is érdekesebb sztem. És ahogy mondtam majd kiderül mennyire hülyeség amit írtam.
Nem is a southparkos verzióra gondoltam, de vannak akik inkább gammelnek, mint az ismerőseikre fordítanák azt az időt, és így hűlnek ki a kapcsolatok (és itt nem a párkapcsolatra gondoltam) és aki aszongya ilyen nincs, rosszul hiszem, akkor az nem látja a fától az erdőt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...