Grand Theft Auto - az eredeti vázlatok, szkennelve

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Az egy dolog, hogy a legelső GTA olyan régi játék, hogy ingyenesen is letölthetjük, ám valamivel érdekesebbek azok a sztorik, amik utólag látnak napvilágot vele kapcsolatban. A minap a játék vezető dizájnere szkennelte be a projekt legelső vázlatait - akkor a GTA még multis címnek készült.

Nemrég mi is beszámoltunk arról a történetről, mely szerint az eredeti, korábban borzasztónak vélt GTA-t majdnem lelőtték, s csak egy programozási baki következtében jutottak olyan ötletek a fejlesztők eszébe, hogy azután mégis befejezték a projektet. Most újabb részletek láttak napvilágot, mégpedig egy szkennelt forgatókönyv nyomán.

A rövid dokumentum Mike Dailly vezető dizájner jóvoltából landolt a világhálón, ebből derült ki többek között az is, hogy a játék eredeti címe Race 'n' Chase lett volna, és alapvetően a többjátékos módot helyezte előtérbe. A szórakoztatónak és addiktívnak ígért autóversenynek az egyik alapelemének szánták a zúzást és a "szokatlan" grafikai megjelenítést. A történetet sikerült a legjobban kitalálni: "A játék napjainkban fog játszódni."

A füzetben már a GTA legalapvetőbb tulajdonságaira is találunk nyomokat: "A játékosok autókat és más járműveket - motorcsónakokat, helikoptereket és teherautókat - vezethetnek. A kocsikat el lehet lopni, versenyezni, ütközni lehet velük, és egy nagy térképet lehet körbejárni." Továbbá feltűnik a jól ismert alapötlet is: a játékosok kiszállhatnak a kocsikból, és lophatnak egy másikat, amivel a rendőröket is magukra uszíthatják.

A Race 'n' Chase megjelenését 1996. július 1-jére tervezték, ebből végül 1997 októbere lett PC-n, és 1997 decembere PlayStationön. A dokumentumot ti is végigböngészhetitek a galériánkban - nem hosszú, de némi angoltudás nem árt a megfejtéséhez.

23.
23.
gta5
de a gta san-ban is négerrel mentünk
22.
22.
vytros
#19: Lol? Tudtommal az összes többi GTA-ban fehérrel vagyunk, talán kivéve a Ballad of Gay Tony-ban ahol egy dominikaival, szóval nem értem hogy 1 részen miért lennél fenn akadva ahol egy feketével lehet lenni? A második mondatodnak semmi értelme, ugyanaz mintha az mondanám hogy "Persze, hogy is nézne ki egy fekete a villában az olasz maffiózokkal?" De látom hogy vmi hungarista csávó vagy, szóval inkább nem is "vitatkozom" veled ó nagy magyar :)
21.
21.
gta5
Catilina de melyik szereplőre érteted?Nikora vagy CJ-re?
20.
20.
catilina
Még most sem igazán értem ezt a nagy sikert, ki akar egy műveletlen, koszos, kültelki gyökér bőrébe bújni? Sokan mondták, hogy jó játék, láttam is, de azok a „hősök”! Szörnyű! Az elején egy ruppótlan pöcs, a végén meg egy fuxos pöcs. Szóval nekem a hangulata borzalmas. Talán egy rendőrrel és egy lángszóróval... :P
19.
19.
brummi
#15: Nem az a rasszizmus, hogy csak fekával lehetsz a San Andreasban? Persze, hogy is nézne ki egy fehér a gettóba a tesókkal, mi?
18.
18.
bledzer
életem során a skminden köztt megtanultam azt, hogy a véletlenek szülik a legjobb dolgokat:D
17.
17.
iNKARNATE
#16: Szerintem teljesen igazad van, habár én pl. jobban kedvelem a kicsit komolyabb hangvételű negyedik részt - már csak a fizika miatt is, ami szerintem nyomós érv mellette, és a negatív befejezés is telitalálat.
13.
13.
gta5
hát ja aruha ja igazad van ez lesz valami FBI-os valami
12.
12.
aruha
Annyit tudni gta5ről,h állítólag "rush" azaz hajsza a fedőneve és vmi FBI ügynököt alakítunk benne....ezt olvastam,h ebből mennyi igaz,majd kiderül...de vlsz ott lesz az E3on,úgyhogy legkésőbb nyáron már majd hallunk róla.
11.
11.
shooter1234
#9: Az, hogy a küldetések felépítése sablonos, illetve küldetésen kívül nem lehet annyi egyéb elfoglaltságot találni, minta San Andreasban, és kevésbé változatosak a helyszínek. De ezeket leszámítva is egész jó kis játék, de lehetett volna jobb is.
10.
10.
Qbász
Ez erőteljesen olyan mint a Midniht Club nem? Persze a lopást leszámítva.
9.
9.
gta5
de a gta 4 minek csalódás? ja és a lcs meg a vcs is kihagytad
8.
8.
shatterhand
Az első GTA-t még hányan fikázták. Átment felülnézetből tps-be (vagy 3D-be) és egyből meglátták a lényeget.
GTA3 robbantott. VC csúcs. SA átesett a túloldalra.
A 4. meg szimplán csalódás.
7.
7.
Berencsit
#5: hát igen... a vice citynél már csak rosszabb lehet. ;) mármint nem grafra, meg minden, de anno mi nagy Game volt már az... :))
6.
6.
gta5
hát igen hogy sikítoztam amikor megláttam ezt a a cikket sikítoztam mert minden héten várom hogy jöjjön egy új hír a gta-ról nagyon örülök köszönöm ezt a hírt remélem hamar jön a gta visszlát:)
5.
5.
Apostol360
remélem a gta4nél jobb lesz,persze az is egy tökéletes game csak nem adja azt a gta érzést amit már a 3is adott ,de a vice citynél teljesedett ki ....
4.
4.
ivanv
#3: hát én hiába keresek róla videókat, nem találtam eddig semmit. azt mondták hogy 2011-re várható, de akkor már többet tudnánk róla.:(
3.
3.
aruha
azthiszem nagyonsokan hálát adhatunk annak a "hibának",hogy megtörtént:P
Mellesleg a gta5ről tudtok valami hírt?
1.
1.
ivanv
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...