Veszélyben az Xbox Live-os fiókok?

Link másolása
Egy magát Predatornak nevező hackernek pár nappal ezelőtt sikerült bejutnia Stephen Toulouse (Stepto) Xbox Live biztonsági főnök Live-os fiókjába, és mindezt egy hatperces videóban is megörökítette. Szerencsére nem önkényes célok vezérelték, csupán a rendszer biztonságának továbbjavítását szeretné elérni.

Predator a Joystiqnak nyilatkozva elmondta, hogy Social Engineering technikákat alkalmazva, és nem program segítségével jutott be. Aki esetleg nem tudná, a Social Engineering azon hacker tudományág, amikor a számítógépes biztonsági réseket az emberi hiszékenységet és/vagy butaságot kihasználva próbálják feltörni.

Az úriember azonban nem élne vissza a tudásával, elmondása szerint: "Csak szimplán tudatni akarom velük, hogy készen állok segíteni biztonságosabbá tenni a fiókokat az esetleges jövőbeni támadások ellen." Majd hozzátette: "Minden fiók veszélyben van!" Ezzel akár a tavalyi Larry "Major Nelson" Hryb, az Xbox Live egyik vezető programozójának fiókja elleni akcióra is utalhat.

Predator eddig sem aprózta el a dolgokat, több tucat Live fiókot tört már fel. Többek között Trixie360-ét és profi Halo 3 játékosokét is. Mindemellett több mint 35 konzolját bannolták már Xbox Live-ról - talán ezért is orrolt meg annyira Stepto-ra.

10.
10.
fiucsavar
Akkor,ez azt jelenti hogy az xbox live biztonsági főnök fiókjába social engineering technikával törtek be?!?!?! Ez most komoly? Egy ilyen idiótára még 1 szem mogyorót se bíznék,nem ezt...úristen
9.
9.
Mathia$
#5: Megeshet! De remélem mi játékosunk csak jól járunk! :)
7.
7.
Folti90
Ha annyira keresi a kihivást, vagy javítani akar a rendzseren akkor a CIA-hez törjön be, abba nagyobb kihivás lehet:D
Ketteske sinterkedett!!
6.
6.
Tyebeca
Na itt is kezdődik? Csak ne vigyék perre a dolgot.
5.
5.
McDuff
#1: vagy már meg is tette:D
4.
4.
hakydakillah
2. Akkor ne járj erre az oldalra, és ami még fontosabb - ne írj semmit!
3.
3.
Xoul
#2: Hmm.Ez igen.Biztos kötelező idejárni és elolvasni a híreket.
2.
2.
sittes79
1.
1.
Mathia$
Hehe, munkát keres azért csinálta :D Most szépen szerepelt, ügyesen produkálta magát.
Talán az MS zsírosan támogatná egy Sony elleni támadásban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...