A Silicon Knights befejezné a Too Human-trilógiát

  • Írta: fojesz
  • 2011. május 3.
  • Érdekesség
Link másolása
A Too Human így is baromi sokáig készült, ráadásul a játékot fejlesztő Silicon Knightsnak az Epic Gamesszel is meggyűlt a baja, ennek ellenére a csapat nem tett le arról a céljáról, hogy trilógiaként fejezze be a sorozatot. Akkor megint tíz évet kell várnunk a következő részre?

A csapat annak idején az első PlayStationre kezdte meg a játék fejlesztését, majd onnan váltott a GameCube-ra. A Too Human ezután parkolópályára került, s a Silicon Knights csak az Xbox 360 bemutatkozása után döntött úgy, hogy feltámasztja a projektet, és a Microsoft konzolján indítja azt harcba. A játék valóban harcban indult, és nem is szerepelt túl jól annak ellenére, hogy a játékosok többsége a hosszúra nyúlt fejlesztési idő mellett is rendkívül várta a címet.

A nem túl szép nyitás és a számtalan munkahónap után azt hihettük, hogy a srácok lemondtak a címről, noha kezdetben trilógiaként számoltak a Too Humannel. (Ezt a feltételezést erősítette az a tény is, hogy a Silicon Knights azóta az új X-Men játékot hegeszti az Activision megbízásából.) Mint kiderült ez nagyon nincs így, a csapat elnöke, Denis Dyack szerint lesz folytatás, csak várjunk türelemmel.

Dyack az Industry Gamersnek adott interjúban árulta el, hogy nem írták le a sorozatot, továbbra is szeretnének abból trilógiát készíteni, de további információkat nem oszthat meg a közönséggel, meg hát az Epickel való pereskedés is elég problémát okoz most nekik. Mint ismeretes, 2007-ben a Silicon Knights azért perelte be a céget, mert állítása szerint az nem biztosított neki elegendő támogatást az Unreal Engine 3-hoz, és az erőforrásait inkább a még készülő Gears of Warhoz csoportosította át. Minderre az Epic is perrel válaszolt: a vállalat az Unreal 3 kódjának ellopásával vádolta meg a Szilikon Lovagokat. Slusszpoén, hogy a bíróság mindkét vádat megalapozottnak vélte, a végleges ítétetre pedig még mindig várunk.

6.
6.
DON GONDOCS
Aszt kaptam ettől a játéktól amit vártam, nonstop akvió cyber környezetben.
5.
5.
terenceHill
Én végig nyomtam. De a runa gyüjtögetés és azoknak küldetésének a megcsinálása szerintem elég motíválaltan maradt. Párat megcsináltam és kész. A többi csak akkor lehet, ha többször nyomod a pályákat. Pár pályát még így is többször nyomtam, de minek. Csak erősödtek az elenfelek, mert fejlődtem. Meg a fegyver menű is el volt dugva. A történet meg bárgyú. A rendezés meg "c" kategória.
4.
4.
Split
#3: Hát a monoton harc tényleg dúsulhatna valami mással is, de alapvetően nem volt bajom vele így sem.
A világ tény, hogy kidolgozott, de nekem valahogy nem tetszik. Ez egyéni ízlés kérdése, örülök, hogy van olyan, akinek azért tetszett az is. :)
3.
3.
Mortician
#2: Nekem pont az tetszett benne, hogy olyan környezetet ötvöztek a viking mitológiával, amilyet eddig még (legalábbis én) nem láttunk. Nem arról volt szó, hogy fogtak már egy ismert világot és azt ültették egy játékba át, hanem mertek újítani. És (szvsz) meglepő módon még passzolt is egymáshoz ez a két elem. A karaktereket szintén eltalálták, külső és jellem tekintetében. A történet se volt rossz, volna hova folytatni, pláne, hogy cliffhangerrel ért véget.

A játékmenet az, ami ordít azért, hogy átalakítsák. Borzasztóan monoton volt a harc, hiába a viszonylag változatos környezet.
2.
2.
Split
Ezen a ponton még volt ikszbokszom (sic!), szóval tudok nyilatkozni. Szar volt. Már nem maga a játék, az még szódával el is menne, de a környezet nekem nem tetszett. Nemhogy ezt a környezetet sci-fi elemektől mentesen, rendes fantasy környezetben írták volna meg... akkor talán még a boxomat sem adtam volna el...
1.
1.
Mortician
Az alapötlet nem volt rossz, nekem tetszett a játék. Volt egy sajátos atmoszférája. Azonban a játékmenet több sebből vérzett és ezen mindenképp változtatniuk kellene.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...