Érzékenyen érinti a Capcomot is a PSN-leállás

  • Írta: InGen
  • 2011. május 10.
  • Érdekesség
Link másolása
A PlayStation Network állapota közvetlenül kihatással van számos más cégre, s azok pénzügyi eredményeire is. Ezért tehát nem csak a Sony-t érinti érzékenyen az online rendszer leállása, de például a Capcomot is - erről beszélt ma a cég alelnöke, akit személyes szinten is idegesít már a dolog.

A cég rangidős alelnöke, Christian Svensson beszélt arról a Capcom fórumain, hogy a cégnek több százezer dolláros kiesést jelent a PSN leállása. Ami nem csak azért probléma, mert így a vezetők kevesebb prémiumot vihetnek majd haza, és később vehetnek egy újabb luxusautót, hanem azért is, mert a kiesett bevételekkel már előre számoltak, s annak tetemes része az új játékfejlesztések finanszírozására ment volna el.


"Úgy tűnik, hogy a hackerek próbálják büntetni a Sony-t valamiféle vélt igazságtalanság miatt. Ezt elég jól sikerült elérniük, de ezzel párhuzamosan millió másik fogyasztót és üzletet is büntetnek, így lehetetlen bármilyen szinten is szimpatizálni velük és az ügyükkel" - nyilatkozta Svensson.

A probléma nem csak ott áll fenn, hogy nem lehet különböző Capcom DLC-ket vásárolni az online katalógusból, hanem például a Bionic Commando: Rearmed 2-vel egyáltalán nem is lehet játszani, hiába vásároltuk meg korábban, hiszen az anyag minden alkalommal online eredetiség-ellenőrzést igényel - s persze nem ez az egyetlen ilyen játék.

Svensson egyébként személyes szinten is kezd idegessé válni: elmondása szerint ő is nagy játékos, így hiányolja a PSN-t és annak szolgáltatásait. S azt hiszem, mi is kezdhetünk idegesek lenni: ha a bevételkiesés tényleg hátráltathatja a Capcom - és valószínűleg több másik cég - fejlesztéseit, az komolyan sértheti a játékpiacot.

12.
12.
rizsa10
Nemtudom Ti h vagytok ezzel a kieséssel, de énrajtam már lassan kiütések jönnek ki az elvonási tünetektől... :) Én Metal gear solid4-el játszom, de ba...tul hiányzik már ez az egész...... az elmult 3 hét alatt a storyt vagy 3x kijátszottam de az nem olyan..... lassacskán múlik a türelem. Az ember nem azért veszi meg kib...szott drágán a PS-t, meg nem beszélve a drága játékokat h minőséget kapjon érte és persze online-t.
11.
11.
sayainbarni
10.
10.
dante92
Az ember megveszi a játékot, mellé még pluszba a DLC-ket, oszt utána meg nem tud vele játszani :D...kell a fenének a b.zi DLC! Jó oké, pár (hó)nap és utána ugyan úgy fog menni minden. De ki tudja mikor lesz a következő támadás.
Legalább raknának a játékokba offline multiplayer módot, hogy addig míg nincs "net", addig el legyenek a gép ellen. A Gears of War 2-ben nagyon jól meg is van oldva ez. Még a CoD: Black Ops-ban is tök jó (lenne) a gép ellen játszani (bár tudom emberek ellen jobb), de ez mekkora gyökérség, hogy akkor tudsz játszani a gép ellen, ha fent vagy Live-on/PSN-en -.-! Ha már neten játszom akkor már emberek ellen. És ne legyen Ranked Match-es achievementek/trófea. Szerintem :).
9.
9.
Mortis
Rizsa. Van kiesésük, de biztos nem akkora, hogy akármit veszélyeztethessen a cégen belül. :)
7.
7.
Teuton
"az anyag minden alkalommal online eredetiség-ellenőrzést igényel" (- ezért utáljuk az ilyet, nincs net - nincs játék
Azt is meg kéne kötözni és bedobni egy melegfelvonulás közepébe, aki előállt ezzel az ötlettel...

"az anyag minden alkalommal online eredetiség-ellenőrzést igényel"
Ennek a kitalálóját is kötözni kéne.
6.
6.
Alapvetően ez azért gáz, mert tényleg kib@sznak a sonyval, nem érdekel: tapsi-tapsi! DE közben a fejlesztők és a játékosok is szívnak akik konkrétan nem tehetnek semmit az egészről. Ez így egyre inkább szop@'s. (Persze a sony töketlenkedését is egyre inkább csak sírva-röhögés közben tudja az ember követni...)
2.
2.
strike19
Szerintem a játék készítőknek felkéne hagyni a dlc csomagokkal helyette kiegészítő lemezek néven kellene kiadni.Meg nem a DLC-kre kellene építeni a további üzletpolitikájukat.
1.
1.
Griewer
A Capcom vezetőit az idegesítse, hogy évek óta nem tudtak kiadni egy tisztességes Resident Evilt... -.-"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...