Rockstar: Xbox 360-on is fagy az L.A. Noire?

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 21.
  • Érdekesség
Link másolása
Habár a Rockstar Games korábban ujjal mutogatott a Sonyra, mivel állításuk szerint a régebbi, dagi PS3-on túlmelegedést okozhat az L.A. Noire, mára kiderült, nem jobban, mint más csilli-villi grafikai csodák. Legutóbb az Xbox 360 került a középpontba hasonló hibák okán. Tényleg így van, vagy csak kamu az egész?

Az L.A. Noire nem okozza a régebbi Xbox 360-ok és PS3-ak túlmelegedését - derült ki a Rockstar Games legfrissebb nyilatkozatából, ami igen furcsa, tekintve hogy a játékos tapasztalatok ezt máshogy látják. A fejlesztők ilyen-olyan lapok megtévesztő cikkeire hivatkoztak, szerintük jelen formában ezen állítások nem igazak, vagy csupán a konzolok elenyésző százalékánál okozhatnak fejfájást.

A Sony az Edge magazin állítása mellett állt ki, mivel a Team Bondi detektívjátékánál fellépő túlmelegedés és az ebből fakadó fagyások nem PS3-specifikusak, előfordulhatnak a rivális konzolján is. Az MCV szóvivője elmondta: "az L.A. Noire esetében csak nagyon kis számú Xbox 360 tulaj számolt be fagyásokról. Küldtünk már ki tippeket a hiba elhárítása végett a support oldalunkon, ám nagyon kevés embert érint, minden más játék esetében is előfordulhat.".

Hozzátette: "Az L.A. Noire nem okozza az Xbox 360 és PS3 konzolhoz fűződő hibajelenségeket. Elkötelezettek vagyunk minden probléma megoldására, ha bárki hasonló hibát tapasztal, kérjük forduljon a műszaki támogatást nyújtó szervek felé."

Hozzá kell tennünk, hogy a Gamekapocs hamarosan megjelenő tesztje is az xboxos verzió alapján készült, viszont több ízben mi is tapasztaltunk fagyásokat. Nektek volt hasonló, kínos élmény a játékkal kapcsolatban?

60.
60.
Jinbobo
#59: Mint már írtam, mindenki a saját gépét védi.
Én Ps3 tulaj vagyok és MAXIMÁLISAN meg vagyok elégedve vele! Szerintem a ps3 a legjobb játékok terén. Szerinted meg nem. Ennyi. Ezen veszekedni, szánalmas és kiábrándító!
59.
59.
Miről beszéltek ?!, Úristen ! 3-5-8 órákról ?! Ez szánalmas, 10 szerverünk van, ami van, hogy jobban meg van izzasztva nap-mint-nap, mintha egyszerre futna rajta a Crysis2 3x ablakban és hónapokon (!!!) keresztül mennek kikapcsolás nélkül. Hangjuk semmi, heat-pipeos hp szerver mind, van amikor meg tudom számolni a ventilátorok lapátjait annyira nem pörögnek. Ne röhögtessetek már! Van kettő amiben hot-plugos winchesterek vannak, az egyiknek több, mint 1 év az uptime-ja a másik meg 8 hónapja megy és ezek csak _olcsó_ ML110-es G5-ös proliantok, újonnan nem kerültek 150-be ! :))) 50+ asztali gépünk van, 2002 óta vásárolom én a gépeket, de még MIND megvan, egy nem volt javítva, csak winchestert cseréltem maximum :))) rotflmao\o/, minden :)

Az otthoni gépem is van, hogy napokig meg 24 órában (nem torrent, 1GB-os mobil-netem van :))). De pl. a Crysis2-őt úgy játszottam az egyik hétvégén, hogy péntek este (kb. 20-21 órától) szombat este 22-23 ig egyfolytában fagyás nélkül, az több, mint 24 óra! Nincs extra hűtésem, HP heat-pipeos alaplap, gyári HP hűtő, alig forog és egy gyári 5770-es szintén semmi hanggal, egyedül a táp lett kicserélve egy thermaltake fél passzív tápra, mert a hp eredeti 300w-osa kevés a vga-nak :) XP-vel anno fél évente ha egyszer kivágott egy játék, a másfél éve felrakott w7 meg meg még egyszer sem. "Kék-halálom" soha nem is volt, pedig én is fejlesztgetek és masszívan d3d és opengl-ezek... Ha rendesen össze van rakva a géped és nem raksz fel minden szart (pl. nincs állandó neted, azt ugyanis a laptopon használom (igaz az is csak mobil net :), így nincs semmi szar vírusirtód sem ami csak szétcseszi a rendszert) akkor ez a normális működése a gépnek! Játék gépet használj játékra és ne netezz, meg rakj fel minden szart rá, arra legyen egy olcsó szar 2 Ghz-es p4celeron-od vagy egy laptopod ! :)))

Az összes konzol pont ezért úgy szar ahogy van, nincs rendesen idő rászánva a tervezésre, megy a pénz-hajhászat, és saját hülye kicsinyes problémáikkal küzdenek állandóan. Ha pl. nem olyan szűk látókörűek az ms-nél és a sunyinál és csak 2x (ne adjisten 3-4x) annyi ramot pakoltak volna a gépbe, szó nem lenne még évekig új generációról. Vagy pl. jobban ráment volna az nvidia és az amd a gpgpu-ra amire most kezdenek rájönni nagy okosan, az intel meg már rég le is állított egy amúgy létező és működő prototípussal rendelkező ígéretes projektet... :) A cell 7 magjával nagyon is ki lehetett volna használni és nem ücsörögne játék közben 3 mag thread nélkül árván, mondván nincs mit csinálnia :) Az megint más, hogy az intel magához mérten gpu-ban jó szart is csinált, még ha maga az elgondolás hatalmas is volt, csak a kivitelezés volt (már megint) szar: igma, lol! :)))
57.
57.
Lackooo84
Xboxon toltam ki a sztorit, napi 17 órát ment a gépben a játék, és egyszer sem fagyott le.
55.
55.
Inmediasress
#54
A Red Dead Redemption-ból ítélve nem sok esélyt látok arra hogy ez is jönne PC-re. Mondjuk azt hiszem hogy volt hír róla, hogy a R* dx11-es fejlesztőket keres valami projecthez.
52.
52.
Moldren
megvolt az első fagyás a The Quarter Moon Murders casenél
48.
48.
Yagami Light
#44: Én a németet vágom nagyon, de ebben a játékban csak a feliratot lehet németre állítani és azt nagyon hamar elviszik, úgyhogy nem sokat ér.
45.
45.
KenyeresB
#44: Hát igen. De igazság szerint angol nyelvtudás nélkül amúgy sem mész sokmindenre az életben, főleg ha normális munkát szeretnél. Szóval előbb-utóbb meg kell tanulni, de inkább előbb és akkor a gammákkal sem lesz gond. :)
44.
44.
#41: Jó lenne vágni az angolt! több játék miatt is, mivel konzolon (főleg PS3) a magyarosítás, vagy esetleg a magyar szinkron az zero! Sajnos. Ha angol vagy, akkor meg mindent értesz!

43.
43.
Gaben X
Nálam fagyott 2szer is.Felmásoltam a vincseszterre azóta hibátlanul megy idáig.kb 3 órát toltam.Xbox 360-on.
42.
42.
Playstation3_GameR
Délután négytől este tízig nyomtam, hibátlanul működött, semmi fagyás vagy egyéb hiba, remélem a továbbiakban is így fog. A játék amúgy nagyszerű,
41.
41.
Yagami Light
Nálam már a főmenüben lefagyott. Újraindítottam a Boxot, de utána semmi baj nem volt. Igaz csak 1 órát játszottam vele. Ezt a játékot véleményem szerint csak azok fogják élvezni akik vágják az angolt. Maga a nyomozás nagyon jól el lett találva meg a kihallgatások is jók benne. Amúgy a város élettelen és a grafika is idejétmúlt. A nappali fény még dob rajta valamit, de mikor este kell furikázni tiszta PS2 feeling.
39.
39.
galbalazs87
Én harmadik napja nyúzom a játékot, kb. 10 órám van benne, eddig még egyszer sem fagyott. Viszont néhol rettenetesen alacsony framerate-eket produkál, ezen kívül nincs baj a játékkal. 2009-es X360 (Jasper).
38.
38.
Vopesz
Szerintem itt inkább arról van szó, hogy marha jó lett a játék, sokan tolják órákon keresztül, és ezekből néhány ember nincs tisztában hány kiló por van a gépében, vagy hogy rossz helyen tartja a konzolt. És ugye nagyszámú eladásnál a kevés is szóhoz jut.
37.
37.
#8: Tökéletesen kifejezted az igazságot!
36.
36.
#35: Inkább egyesítették a CPU-t és GPU-t; nem keresztezték, nem az a legjobb szó rá.
35.
35.
#34: JAVÍTÁS:
Persze az ÚJ Xboxnál már a CPU-t és a GPU-t keresztezték
34.
34.
#2: Ez így nem igaz! A PS3-ba normális hűtés van, ezért sokkal halkabb is, bár igaz néha felpörög eléggé. A PS3 Slim hűtésének hatékonyságában már nem vagyok meggyőződve, illetve nem ismerem.

A régi Xboxok voltak szarok, és túlmelegedtek, és kipattant általában a GPU, mert nem volt elég hely a DVD meghajtó alatt, ahhoz hogy korrekt hűtés legyen. A régi Xboxokban a CPU-nak 3 vagy akár 4 szer nagyobb borda jutott, míg mivel a GPU a DVD ROM alatt helyezkedett el, így annak igen vékony borda jutott. Ezért pattant le az alaplapról sokszor a GPU a foglalatból. Tehát ez egyértelműen egy konstruációs hiba volt az MS részéről. Ilyet a PS3-nál nem találsz, legalábbis a FAT modellekben.

A másik a PS3-ban bent van a tápegység is, mi lett volna a régi boxokkal ha még a tápot megkapják??? Sültszalonna!
A PS3 FAT-ben egy marha nagy ventillátor megy, nagyobb mint a Blu-ray meghajtó, ezért viszonylag csendes gép. Alacsonyabb fordulatszámon is jobban hűt, mint az Xbox ventik (mert ott kettő van számszerűleg).

Persze az Xboxnál már a CPU-t és a GPU-t keresztezték, és mindezt nem a DVD meghajtó alá pakolták, hanem a gép alsó részére, ahol barázdák vannak, a szabad hőáramlás miatt. Ezzel nemcsak javították a hűtést, de a rendszerben keletkező összes hő nem megy át az egész rendszeren, hanem azonnal a levegőbe jut.

Az Xbox 360 Slim-nek talán jobb a hűtése, arra nem panaszkodnak a felhasználók annyit.
31.
31.
Quent1n
#30: "kicsit elment a kedvem az RDR-től" -> természetesen LA Noire-ra gondoltam, csak az első mondatból átragadt ide a szó. :)
30.
30.
Quent1n
Nekem meg PSen lefagyott már a két Uncharted az RDR de még a Pac-Man demója is... :) Mindegyik csak egyszer - egyszer, de PC után már nem akadok ki tőle. A hőtágulásos pattogás sokkal inkább idegesít. :) Nem kell ezt így felfújni, ez már csak ilyen.

KenyeresB: Nekem már kicsit elment a kedvem az RDR-től 5-6 teszt és majd 1 órányi vdeózás után. Masszív 8.5 - 9 es játék.
29.
29.
Moldren
nekem 1szer nem fagyott be, 2009es xboxom van
28.
28.
felegyi
A fagyás mögött általában hardver hiba van, PC-n még a Windows az amit fel lehet hozni... nekem pl nem fagyott le még semmi, a crash-t a tört játékoknál meg ne számozzuk ide!
27.
27.
nincstelen
Nekem eddig 2x befagyott a L.A Noire alatt a box, semitt sem tudtam csinálni vele, semmire sem reagált. Kivettem a DVD-t a boxbol, és továbbra is csak a befagyott játékbeli képet mutatta. Kikapcsoltam, majd bekapcsoltam, s aztán működött tovább, mint ha misem történt volna.
23.
23.
xxxgamer4ever
Nosza majd ha megszerzem megnézem mi a helyzet a pc-n! Kíváncsi lettem a gamera! Sajnos azonban van elég játék ami fagy vagy akadozik pedig a 9600-as GeForce-om azért ha másnem, minimumon visz mindent, vagy kellene hogy vigye.....
Úgyhogy igen fagy a pc is rendesen néha, de nálam több mint tíz éves palyafutásom alatt egy kezemen meg tudnám számolni a kékhalálok számát!
A lényeg: szerintem általában a game fagy le!
21.
21.
falselight
#18: általában hardverprobléma áll a kékhalál mögött, nem feltétlenül a windows hibája.
20.
20.
martintoth
Hülyeség. Épp most tettem le az L.A. Noiret egy órácskára (pihentetem a boxot), mert 9 óra óta megállás nélkül tolom (az 5 és fél óra!!!!) és szinte röccenéssel sem találkoztam nem, hogy fagyással. Egyébként zseniális játék!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...