E3 2011: Metal Gear Solid HD csomag - Xboxra is

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 3.
  • Bejelentés
Link másolása
Metal Gear Solid 5 az ígéretekhez hűen nem volt a Konami konferenciáján, de Kojima azért megjelent, és bejelentett ezt-azt. A mester több érdekességgel is készült a Metal Gear Solid rajongóknak, így többek között egy PS3-ra és Xbox 360-ra is megjelenő HD kollekciót is bemutatott.

A HD remake-ek korszakát éljük, nem csoda, hogy a Konami sem akar kimaradni a buliból. A kiadó Kojimával karöltve mutatta be a Metal Gear Solid HD Collectiont, amely nemcsak PlayStation 3-ra, de Xbox 360-ra is meg fog jelenni idén novemberben, és nem is akármilyen tartalommal.

A Metal Gear Solid csomagban a Metal Gear Solid 2, a Metal Gear Solid 3 és a PSP-exkluzív Peace Walker is helyet kap majd: az ígéretek szerint nem egyszerű portokkal készülnek a fejlesztők, a játékokat a HD konzolokra optimalizálták és építették fel. A HD grafika mellett a kezelőfelületet  a felhúzott felbontáshoz igazították, újrarajzolták a 2D-s képeket és betűtípusokat, fejlesztettek a hangminőségen, készítettek trófeákat és achievementeket, sőt a Peace Walker esetében a második analóg kar és a kontroller rezgése is támogatott lesz.

A Konami emellett bejelentette a Transfarring névre hallgató fícsört, aminek hála a játékosok vezeték nélkül küldhetik át a mentéseiket az egyes játékaik PS3-as és PSP-s verziói között. A funkciót először a Peace Walker használja majd, de a kiadó szeretné támogatni a PS2-t és az NGP-t is.

Kojima szerencsére a 3DS-es Metal Gear Solid: Snake Eater 3D-t sem hagyta otthon: a játék játszható formában is jelen lesz az E3-on, íme, itt egy előzetes belőle.

Ahogy azt korábban megírtuk, a Konami úgy döntött, hogy a Metal Gear Solid: Rising  nem lesz kint az idei kiállításon - több konkrét infó nem hangzott el a játék kapcsán, de Kojima megerősítette, hogy továbbra is 2012-re tervezik a megjelenést.

16.
16.
Grand Hustle President
#11: "sőt az első 2 rész ki sem jött ps-re"

Mi van??
Mind a négy résznél a PS volt a célplatform.
15.
15.
Naruto29
Hello mindenki!
Én arra lennék kíváncsi, hogy ez dobozos változat lesz vagy csak szimplán letölthető?!
Esetleg nem tudja valaki!
Mondjuk egy dobozos változatnak sokkal jobban örülnék és nem nagyon érdekelne, hogy mennyibe kerül.
14.
14.
deviques
Igazából engem idegesítenek ezek a remake-ek. Egy egyszerű remake-et biztos, hogy nem vennék meg, bármennyire kedveltem az eredeti játékot, de így, hogy igérgetnek minden nem vagyok benne biztos, hogy nem lesz-e új tartalom benne. Mármint ha a grafikai és az irányítási újításokon kívül bármit hozzátesznek, akkor persze, hogy érzem a késztetést, hogy megvegyem, de kérdés, hogy érdemes-e kiadni a pénzt. Mert az eredeti játékot nincs kedvem újra végigtolni, bármennyire jó volt. Hálistennek van elég olyan játék amit még soha nem játszottam, ahhoz, hogy ne kelljen semmit újrajátszani. Egy kezemen meg tudnám számolni azokat a játékokat amiket egynél többször végigvittem, pedig nem ma kezdtem a "szakmát".
Viszont a Peace Walkert nem bírtam PSP-n játszani, minden szoba után töltött, mint valami idióta, azt szivesen megvenném újradolgozottan. Feltéve ha külön is lehet majd kapni vagy letölteni.
13.
13.
Megacsiga
#5: a mgs 3 után és az mgs 1 közt
12.
12.
Mortis
Ez vagy baráti megnyilvánulás a játékosok felé, vagy egyszerű profithajhásztat. Vajon melyik az igazság? :D
11.
11.
Megacsiga
#7: :D már a mgs 1 sem volt ps exclusive :) sőt az első 2 rész ki sem jött ps-re ( a mgs3 sub-ig )
10.
10.
rapapa
#7: Már xbox1-en is volt mgs
9.
9.
tundra
És tényleg bekövetkezik: http://centakume.info/wp-content/uploads/2009/10/2009-10-16_00002.jpg
:D
8.
8.
McDuff
ez jó hír,remélem a boxos kiadásokkal meg sem állnak a 4-ig!>:D
7.
7.
Grand Hustle President
Többé nem lesz PS exclusive MGS? Nagyon remélem!
6.
6.
#3: De ezek szerint valamiért még sem volt elég :)))
5.
5.
mnmn1
MGS4 a kedvenc játékom!

A Peace Walker megvan, de a szörnyű irányítás miatt sajnos nem tudom rendesen játszani (abbahagytam a tanknál...)

Majd letöltöm az MGS1-et a store-ról és sorban végigjátszom az 1,2 és 3-at!
Am. a Peace Walker hova illeszkedik be a sztoriban?
4.
4.
Grand Hustle President
Ez nagyon jó hír! Örülök, hogy XBOX-ra is megjelenik.
3.
3.
Folti90
#2: Hát a feldolgozott 3 részből összesen, majd 13 millió kelt el, az nem olyan rossz:)
2.
2.
Ja, boxra is jön, lám-lám mégsem elég nyereséges a cucc exkluzívként, no fene ! :) De ezzel az erővel már jöhetne pc-re is >:E
1.
1.
lukaka
Meglepett , hogy jön xbox-ra
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...