Free-to-play játékot készít a Valve

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 20.
  • Hír
Link másolása
Nem volt véletlen, hogy a Valve számos ingyenesen játszható MMO-t vett fel a Steam repertoárjába - most már nem titok, hogy ezekkel a címekkel kívánja kitaposni az utat saját, free-to-play játéka előtt. Vélhetőleg egy nyílt világú, masszív online címet hegeszt nagy titokban a stúdió.

A Barre De Vie által feltett kérdésre, miszerint a Valve dolgozik-e saját free-to-play címen, Doug Lombardi egyszerűen igennel válaszolt.

"A világ egyes területein, a free-to-play játékok már jóval több bevételt hoznak, mint a hagyományos játékok" - emelte ki Lombardi. "Ez a tendencia folytatódni fog - legalábbis egy ideig. Vannak más ingyenes Steam játékok is, a mikrotranzakciós modell használata jön."

Persze a Valve semmit nem bíz a véletlenre, a saját fejlesztésük előtt, a múlt héten induló kezdeményezés jegyében olyan free-to-play címeket vettek fel a Steam kinálatába, mint a Spiral Knights, a Forsaken Worlds, a Champions Online: Free for All, a Global Agenda: Free Agent és a Alliance of Valiant Arms. A gyakorlatban is megvizsgálják, hogyan működik ez a rendszer élesben, s ha kedvezőek a jelek, a Valve saját MMO-val jelentkezik a távoli jövőben.

Már vannak alapok, melyre építkezhetnek, nagy eséllyel már a tervezés oroszlánrészével is végeztek, és reméljük, már az első kódsorokat is lefektették a Valve-nél. Milyen free-to-play címet várunk? Half-Life Universe?

15.
15.
Optimus Prime
#3: Mondj egy Valve címet, ami Crysis vagy Unreal3-t alázó gépigénnyel bír.

#7: vazze, dobd el a géped. Nekem sokkal tréebb konfigom van, mégis az Unreal címek hasítanak, sok maxon mint a Borderlands, BioShock 1-2 és Mass Effect.
Egyébként az AVA pocsék, a grafika büntet - negatív értelemben. De a hang és maga a játékmenet is siralmas, a szinkronról nem is beszélve. :(

Én valami Indie vagy mod cím mellett tenném le a voksomat. A Valve mostanság ráállt a moderek játékaira. A Valve eddig rosszat nem csinált - max hogy nem adta ki az Ep3-at - nem mondom ,hogy minden játékuk mestermű, de az átlagot min megütik mindig.
14.
14.
lukaka
#9: Ez érdekes gondolat.
13.
13.
hedzsooo
...En 1ebkent a HALF LIFE-ok folytatasanak jobban orulnek, mint 1 ilyen izenek. -_- ^^

Alien Swarm jo kis ingyenes jatek lett, de 1 jo kis csapattal, haverokkal az igazi jatszani ! ;D
10.
10.
Mortis
Túl sok mindent vesz a nyakába a Valve.
9.
9.
Lordnekroseth
Na én azt hiszem ez a Dota 2 lessz. Azt egyébként is készítik. És sejtem hogy nem fizetős lessz. De ha nem akkor kiváncsi leszek....csak ne ratyi arcade szar legyen. Talán itt az ideje egy vérfrissítésnek az mmo-k világában..mint a gw szal.
5.
5.
FriendlyTarget
#2: azért ez nem blizzard vagy Duke Nukem Forever :D meg lesz ez pár év múlva
4.
4.
M3rcy
Csinált már a Valve ingyenes játékot, az Alien Swarm-ot, ami elég jóra sikerült (és csak pár órás csúszással jelent meg)
3.
3.
pjoco
#1: Kár hogy atomerőmű kell alá!
2.
2.
szcsaba1994
Egy biztos: A világ egyik legjobb "ingyenes" játékat FOGJUK kapni... a Valve-t ismerve 10 év múlva :)
1.
1.
biohazard rex
nem tom de a valve még soha nem csinált rossz játékot, én bízom bennük!
egyébként a Alliance of Valiant Arms mindenkinek ajánlani tudom nert rengeteg a co-op és a pvp lehetőség egyaránt!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...