Battlefield 3 - feleakkora framerate konzolokon

  • Írta: InGen
  • 2011. június 20.
  • Érdekesség
Link másolása
A PC vs. konzolok vita sokszor visszatérő eleme a felbontás és a framerate. Tagadhatatlan, hogy ebben a PC jobban teljesít a legtöbb esetben - persze megfelelő vas megléte esetében -, s nem lesz ez másképp a Battlefield 3-nál, ahol a konzolos verziókat felakkora sebességre lövik be, mint a PC-változatot.

Egy rajongó tette fel a kérdést a DICE-nak, miszerint mekkora framerate-re számíthatunk a konzolos Battlefield 3 esetében. Johan Andersson azonnal felelt a kérdésre: "Mi mindig is 30 fps-t próbálunk belőni konzolokon. Különben nem lenne lehetséges egyszerre ennyi játékost, járművet, akkora területeket és ennyi effektust megjeleníteni egyszerre."


Ezen kívül hozzátette még, hogy a PC esetében a 60 fps a cél (ismét felmerül a kérdés, hogy milyen hardveren?), illetve előkerült még a felbontás kérdésköre is. Ebben az esetben a Battlefield 3-nál a konzolok 720p-re számíthatnak, míg a PC-verzió természetesen tudja majd a full HD 1080p-t is.

"A PS3-as és Xbox 360-as játékok 99 százaléka 720p-s felbontásban fut, sőt vannak olyanok, amik még ezt sem érik el, például a Modern Warfare 2. Úgy gondoljuk, hogy a nagyobb pályák, a több effekt és a nagyobb játékosszám többet ér, mint az 1080p-s felbontás" - válaszolt egy másik rajongó kérdésére Andersson, majd hozzátette: a DICE kifejezetten várja már az erősebb, negyedik generációs konzolok bemutatkozását, ahol nem kell már ilyen kompromisszumokat kötniuk.

106.
106.
Mortician
#78: Rossz példát hoztál fel, mivel a Fallout 3-nak konzolon ritka szarra sikerült a célzása. Majd ha próbáltál egy Battlefieldet vagy Halot akkor mondj véleményt.
105.
105.
jymri
Én nem szidom a konzolokat mert nekem is tetszik. Csak a játszók (gamer) egy része nem érti az alapfogalmakat sem és elkezd vitázni a hardverekről.
104.
104.
bazsko
ajajjjj nekem bill. + egér kombinációm, kormányom és xbox 360 kontrollerem is van!
akkor én most bűnt követtem el? valamire a kontroller ezerszer jobb mint a bill. + egér (lásd : AC) valamiben meg az egér + billentyűzet a jobb (lásd: Battlefield) van amiben meg a kormány XD
mindenki játsszon azzal, ami neki van és legyen vele boldog :)
103.
103.
Kysmora-00
#102: azt az évek során már megtapasztáltam hogy általában azok szídják a konzolokat akiknek nincsen :) Muhahahahahaaaaa! Nekem hamarosan kinectem is lesz mert támogadja az új HALO! :):)):
102.
102.
jymri
#101: kimoderált üzenet
101.
101.
anonymus26
100.
100.
felegyi
Én a tetkómon agyalok, vagy az vagy egy high-end PC amihez Full HD-s monitor is debütál :)
99.
99.
caleb007
Szerintem az okos emberek hülyéskedhetnek, de a hülye emberek inkább ne okoskodjanak. Vagy legalább írni megtanulhatnának.
Különben is, mindenki tudja, hogy a konzol vs PC párbajból egyértelműen a flipper kerülne ki győztesen. :D
98.
98.
Tocy
#96: Hát reagálnék, de minek, K/G. a számból vette ki a szót.
97.
97.
K/G.
#96: De ki a faszt érdekel, hogy mennyivel jobb az egeret tologatni. De most komolyan. Aki konzolon játszik, az kontrollerrel tolja, élvezi, más konzolosok ellen játszik, nem pcsekkel. Játszottam pcn, néha ma is azt teszem. Még is, egy pillanatra sem éreztem magam korlátozva a kontroller miatt. Ne rontsuk már el egymás szórakozását, ezekkel a baromságokkal. Miért akarja mindenki meggyőzni a másikat arról, hogy az ő választott platformja a jobb. Talán mert nem elég biztos magában? Fene tudja, de ez olyan, mintha egy fullleszbikust győzködnél arról. hogy a fasz a jobb. Értelmetlen.
96.
96.
aludttej
#84: hiába szokod meg a kontroller, akkor sem lehet vele rántani, illetve rántogathatod, csak nem fog egy fél pillanat alatt 180 fokot fordulni, mint az egérrel tenné. És a legnehezebb szint sehol nincs még egy közepes team elleni warhoz képest se. Hiába viszed ki a codot veteranon, multiba szétgyaláznak.
95.
95.
bazsko
#94: hát már ez a topik is átment az örökös konzol vs PC dologba!
látványban PC, játékokban meg konzol a nyerő... jó játékok pl.:Grand Turismo és Forza miért nincs PC-re? csak azért hogy minél többen vegyék a konzolokat! semmi több! nem a warez! ha valaki akarja, akkor úgy is ki flasheli a konzolját, legyen bármi, letölti a gameket és játszik! ugyan ez PC-n! hardverek közöttük a különbségek egyedül! a ps3 se tud semmit kezdeni a nagy 8 magos procijával... az xbox 360 3 maggal tudja azt... a PC meg a 2 magos CPU-jával vígan veri a két konzol procijait... ennyit erről! de most már legyen végre nyugalom! ne vitázzunk!
94.
94.
K/G.
#93: Hiába való a próbálkozásod. Úgy sem lehet a szemellenzőt elvenni a fanboyok kobakja elől.
93.
93.
Vopesz
Ennyi sületlenséget! Az 576 még anno az 575kbyte-ról hozta át a nevét, ami c64, amiga memóriájának összege. Fiatalok vagytok még gyerekek :) Emellett a konzolok nem nyomatnak 1080p-t. Én is konzolos vagyok, nem magam ellen beszélek, egyszerűen arról van szó, hogy a konzolok felskálázzák a 720p-s felbontást 1080p-re. Így igen, ezt fogja kiírni a tv-d is, meg a dobozon is rajta van, de ez még nem NATÍV 1080p-s felbontás. Csak felskálázott 1080p! Egy hasonlattal élve ez olyan, mintha vennél egy konzerv lecsót, amit felturbózól még paradicsommal, paprikával, hússal, és egész ehető lesz, de attól még nem lesz olyan, mint a nagymuteré. A videók meg megint egy más tészta, ha egy 250X360-as felbontású videót nézel, alig látsz a pixelektől, de a tv-d azt írja ki, hogy 1080p (mert azt fogja, hiszen az alapjelet nézi, nem a felbontást), akkor az most fullhd?
92.
92.
jymri
"Egy konzolt nem lehet PC-s paraméterek szerint megítélni, mert az mindig csalóka lesz és tévút. Ezt az igazi konzolosok mind tudják."
Mit is tudnak a konzolosok? Ja tudom már! Azt hogy hogyan kell bedugni azt a 2 kábelt ami a konzolhoz jár. Vagy csak én nem találkoztam még műszaki zseni konzolossal?
91.
91.
jymri
"Na mindegy, a lényeg úgysem a pixelszám és az fps, hanem hogy milyen címek jönnek ki. Abban meg a konzolok verhetetlenek. Ez tény."
Hmm.. Amit én várok az a BF3 64-es pályákkal, Guild Wars 2, Diablo 3 (normális egeres irányítással mint az előző részek) Valamelyiket tudja teljesíteni? Nem. Akkor milyen címekről beszélünk? Ezek lesznek a nagy játékok nem pedig azok a konzolos "üsd, vágd, nem apád" rettenetek!
90.
90.
Zauder
#87: FYI:

Az 576 Konzol a nevét a 'szülő' lap nevéből örökölte, ill, hogy konzolos játékokkal foglalkozott, a 576Kbyte meg PC-s lap lett.

Az 576 pedig a C64 és az Amiga 500 memória-kapacitásának az összege.
89.
89.
bazsko
ha a gép beindul a tegnap vett x6-os procival, /sajnos a kissebb fogyasztású 1055T-t támogatja, nekem meg a nagyobb van/ akkor én sem fogok tartani a gépigénytől! :D
csak arra kel vigyáznom hogy nehogy elvigyék a Ggpemet Paks-ra, hogy az hajtsa a dolgokat xD
88.
88.
#72: Ki is fizetted volna a különbséget?
87.
87.
#77: Nem azt a 2 millió pixelt nehéz a VGÁ-nak LESZÁMOLNI, (ami a FullHD lenne); hanem a polygonokat, a shaderket és a textúrákat.

Képzeld a 2000-ben kiadott PS2 a 293 MHZ-es Emotion Engine CPU-jával és a 32 MB rendszermemóriával leszámolt minden gamet 576p-ben. (A konzolosoknál köztudott volt, avagy szerinted az 576 KONZOL, miről kapta az '576' nevet?)
Ugyanezt (576p renderelés) megtette az Xbox1-is a maga 64 MB rendszermemóriájával és a 733 MHZ-es Intel Pentium3-as CPU-jával.

Akkor miért nehéz elképzelni, hogy a mai 3 GHZ-es és TÖBBMAGOS konzolok CPU-ja NEM tudná minimum a 720p-t, de a 1080p-t IS jobb esetben??!

Egy konzolt nem lehet PC-s paraméterek szerint megítélni, mert az mindig csalóka lesz és tévút. Ezt az igazi konzolosok mind tudják. Érdekes 2009-ben az Év grafikai játéka a PS3-as Uncharted 2 volt.

Na mindegy, a lényeg úgysem a pixelszám és az fps, hanem hogy milyen címek jönnek ki. Abban meg a konzolok verhetetlenek. Ez tény.

Grafikában az Uncharted 2 nekem több, mint elég! Ennyi!
86.
86.
#75: Érdekes én eltudom olvasni, amit ír! Lehet kiváltság....
85.
85.
#73: Igen, téged védtelek! Szerintem egyértelmű volt.
84.
84.
Tocy
#78: MUHAHAHA, kötekednem kell! :D Láttál már olyan játékost, aki egész életében először ül PC előtt? Neked mennyi idő kellett, mire megszoktad a PC "kontrollerjét", az egeret, beleértve azt az időt is, amit nem játékra fordítottál? Utána mennyi játszott óra kellett, hogy az FPS-eket legnehezebb szinten pörgesd? Nyilván nem egy délután, nem egy hét, sőt, gyanítom, hogy minimum több hónapról van szó. :) Ehhez képest Te egy délután Fallout 3 után (ami egyébként egy RPG, oda se neki) kijelented, h "nincs rosszabb annál, mint kontrollerrel FPS-t játszani". :) LMAO! :D
83.
83.
aludttej
#65: a forza3 meg a gt5 talán a legközelebb áll a szimulátorokhoz a konzolos game-ek közül, de a pc-s szimulátoroktól még elég messze van realizmusban és fizikában, pl LFS, rfactor:
http://www.youtube.com/watch?v=AWjvd6OmdjY
82.
82.
aludttej
#66: amit meg én nem értek, hogy miért kötekszel ha olvasni se tudsz, mondom: NAGY általánosságban. Az egér azé jobb mer, gyorsabb, pontosabb, ahova rántod ott a kereszt, és ha meg nagy egy konzolod meg egy pc-d (mégha csicska is a pc) akkor is drágább, mint egy jó pc amin már jobban lehet gamelni, mint konzolon, tehát nem éri meg.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...