Sony: túl boldogok voltunk a PSP-vel

  • Írta: InGen
  • 2011. június 22.
  • Érdekesség
Link másolása
A Sony saját bevallása szerint túl boldog volt attól, hogy a PS2 grafikáját sikerült átültetni egy hordozható konzolba, s onnantól nem is nagyon foglalkoztak a dologgal, azt hitték, a szekér megy majd magától. S egy ideig ment is, csak most kezd lassulni. A Vitához máshogy állnak hozzá.

A PSP annak idején hatalmasat robbant: nem csak azért, mert egy hordozható PlayStation ötlete fantasztikus dolog, hanem mert elsőként tudott a kézikonzolok között ennyire frankó 3D-s grafikát alkotni. Shuhei Yoshida, a Sony Worldwide Studios elnöke szerint az volt a legnagyobb hiba, hogy a cég túlságosan örült ennek, s nem mentek ennél tovább.


"Az első pár év fantasztikus volt. Az emberek élvezték a 3D-s grafikát menet közben, de néhány év után már mindenki hozzászokott a szép látvány bámulásához" - mondta Yoshida. Ezen kívül hozzátette még, hogy szerinte a PS2-höz és főleg a PS3-hoz viszonyítva a játékosok már úgy érezték, a PSP túl sok kompromisszumot kíván a kis képernyő és az egyetlen analóg kar miatt.

Mindez megváltozik a Vita megjelenésével, ahol a számos különböző irányítási lehetőség teljesen a fejlesztők kezébe rakja, hogy mit hoznak ki belőle. Többé nem a grafika a legnagyobb sztár, így a PS Vita sokkal tovább lehet életképes és változatos, mint a PSP.

6.
6.
Kravmaga
egy a baj hogy a psp grafikája néhol gyönyörű,és néhol egyszerűen ronda.igaz hogy ez egy alacsony poligonszámú játék de pl:a Lego Batman átvezető videói néha már bántoták a szememet.meg tudtam számolni a pixeleket:@@
5.
5.
Andy Lightning
A PSP egy csoda masina volt. És az is marad mindörökre. Miért? A játékfelhozatal miatt!!!
4.
4.
Mortis
Nem a grafika a legnagyobb sztár? No, majd meglátjuk tesztelés közben.
3.
3.
deviques
Én mindig az egyszerűbb 2D-s grafikájú játékokat szerettem PSP-n. Most a Final Fantasy II remake-jét játszom, aztán meg ezt a Half Minute Hero-t akarom kipróbálni. A 3D-s játékok, még az újabbak is, idegesítenek, nem tetszik a látvány. Próbáltam a Parasite Eve-et, borzaszótan csúnyának tartom. Én valahogy könnyebben megemésztem még az emulált SNES grafikát is.
1.
1.
Mathia$
Ezazz, úgy kell! 100 milliós eladott darabszám a minimum!
Bár ha okosak lettek volna akkor még 2009-ben kiadnak egy ilyen hiányosságokat kipotoló psp-t, psp 4000 néven ami még slimebb és olcsóbb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...