Emelkedett a XBLA-játékok átlagára

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 24.
  • Érdekesség
Link másolása
Az elmúlt évekhez képest emelkedett az Xbox Live Arcade-re megjelent játékok átlagára, ezt a Microsoft is elismeri, ugyanakkor tény, hogy a korábbiakkal ellentétben a mostanában bemutatkozó címek minősége és tartalma is sokkal kielégítőbb. Elég csak a Limbóra vagy a Castle Crashersre gondolni.

Az Xbox Live Arcade portfóliójáért felelős igazgató, Chris Charla árulta el, hogy a rendszerben bemutatkozó játékok átlagára emelkedett, ami már csak azért is érdekes, mert a hasonló szolgáltatások esetében az az üzemeltetők célja, hogy ez fordítva történjék. Az App Store és társai esetében például már a nulla felé konvergál a megvásárolható programok ára.

Charla hozzátette, fogalma sincs, hogy meddig lesz ez így, ezt ugyanis a piac határozza meg, de azt mindenképpen jó látni, hogy a játékosok hajlandóak több pénzt kiadni a minőségi digitális tartalmakért. A marketingszöveget leszívva azért megerősíthetjük: mind a Live, mind pedig a PSN esetében egyre több a tartalmas, igényes próbálkozás, elég csak a hamarosan megjelenő From Dustra gondolni.

2009-ben 86 játék közül válogathattak a Live-felhasználók, ezek között 21 került 1200 Microsoft Pontba (15 dollárba), 2010-ben 85 játékhoz képest volt 27 ilyen cím a választékban, idén pedig már most 20 játékról tudni, hogy ennyit kérnek el érte a készítői. Mindemellett a Metacritic átlagok is a minőség javulását sejtetik: 2008 óta 12 százalékkal javultak az XBLA-címek értékelései átlagosan.

2.
2.
Vopesz
Még jó hogy nőtt az áruk, hülyén is nézne ki, hagy egy New Rally-x ugyanannyiba kerülne, mint egy Beyon Good and evil vagy egy felújított Monkey Island. A 2-3 évvel ezelőtti játékokhoz képest az utóbbi időben tényleg nagyot ugrott a színvonal, még életemben nem volt olyan ezelőtt, hogy én arcade címet várjak, most meg van kettő is (From Dust, Resi4Hd)
1.
1.
latyaa
Hát igen én kb fél évente ha veszek 1-2 arcade címet kicsit drágák de valami jó inkább ha van MS pontom Dlc-t veszek
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...