3D-támogatás és PhysX a PC-s Arkham Cityben

  • Írta: InGen
  • 2011. augusztus 15.
  • Hír
Link másolása
A mai napon kifejezetten örülhetnek a PC-rajongók: nem elég, hogy a Deus Ex fejlesztői bejelentették, a PC-s lesz a legjobb az összes verzió közül, most a Batman: Arkham Cityvel kapcsolatban tudtuk meg, hogy a számítógépes változat itt is kap néhány kisebb extrát.

A külföldi PC Gamer magazin erősítette meg, hogy a Batman: Arkham City PC-s verziója 3D-támogatással és PhysX-szel érkezik, amik még tovább javítják az egyébként is fantasztikusan festő játék látványvilágát, s persze valamennyire értelmet adnak a jóval drágább és fejlettebb hardvernek is.

 
Az újság beszámolója alapján a játék jellegéből adódóan - sok magassági ugrálás, kapaszkodás, egyik épületről a másikra lendülés - a 3D-s effektusok nagyon jól kijönnek, és tényleg hozzátesznek az élményhez, azonban mivel az Arkham City látványvilága eleve elég sötét, a 3D ezt valamennyire még sötétebbé teszi.

A PhysX-szel kapcsolatban már inkább kisebb, de szintén látványosabb elemekre kell számítani, mint például a faajtó szálkásra szakadása, ha átdobunk rajta egy szerencsétlent. Ezzel, s persze a magasabb felbontással kombinálva az Arkham City jóval összetettebb grafikát kap PC-n, mint a két konzolon. A megjelenési dátum viszont mindhárom platformon megegyezik: október 21.

29.
29.
dareal
#28: bezony ott a bibi, mert ahogy Dercsi is írta, egy 9600 gt is bőven elegendő ehhez.
sőt, anno nekem egy 9600 gt volt a converter + render kártya, teljesen jól szuperált a cuda pluginnel.
nem kis melót kapott a kártya (9600 gt + 4 mag fullra pörgetve), a google earth magyarországi képeit töltötte le (egész hazánkat, lod16 felbontásig), majd azokat konvertálta.

az eredmény ez lett:
http://www.flickr.com/photos/ekre/sets/72157606564575201/
28.
28.
ZERO88
#25: Akkor az lehet mert én semmit sem állítottam!
25.
25.
K2 The Highest
#23: Akkor a Te gépezetedben van a Bibi...Nem lehet, hogy a PhysX kezelés a procidat használja? Mert az Nvidia Control panelben alapértelmezett a CPU vezérelt PhysX...Legalábbis a mostani verziókban úgy van, nézd meg, hátha segít. Én GTS 450-el Mafia 2-ztem és még videót is vettem fel belőle...ott van YouTube-on.
24.
24.
Dercsi
Már bocs, de én egy NV9600gt-n tolom 4.éve, és vígan fut rajta minden...Az előző Batman is simán megy, úgy hogy be van kapcsolva a PhysX!
Egyébként úgy látom hogy a komoly fejlesztő cégek ismét a PC-t részesítik előnyben!
Én nagyon örülök ennek, mert úgy látszik nem csak hogy jobbat kapunk a pénzünkért, hanem lényegesen kevesebbért mint a konzolos verziók.
23.
23.
ZERO88
#22: Én Gtx 460 próbáltam a Maffia2-t , az Alice: Madness Returns-t és ott rendesen beszaggatott ha be volt kapcsolva a PhysX!
22.
22.
K2 The Highest
#21: Nem azért, de egy GTS 250 is képes lefizikázni Neked akármit...Ott az előző Batman...bekapcsolod és kb 5-6 FPS-el van kevesebb...Az Én egykori GTS 250-em PhysX-el vitte 40-60 FPS-el a gammát...MAXON persze...

Szóval ilyen hülyeséget, h SLI rendszereknél meg bivaly kariknál érdemes bekapcsolni, nem kellene írnod...
21.
21.
ZERO88
Azért viccesek ezek a hírek tényleg:) Olyanról írnak ami nyilvánvaló de nincsen hír értéke mert a javulás nem eget rengető :) PhysX , 3D különben is csak NV kártyáknál lesz! És vagy csak Bivaly kártyánál (GTX 570felet) vagy két kártyás rendszernél érdemes bekacsolni őket! Ami ugye a játékosok olyan 1 százalékát érintik!
20.
20.
aludttej
#17: ati-n se 3d, se physx, és még tuningolni se lehet rendesen
19.
19.
pjoco
Hát de most ha egyszer ez a hír és tényleg jobb a PC a konzolnál akkor mit vagy úgy oda? xDDDD
18.
18.
dobidani
Most ez miért olyan nagy szám?:D Örülni kéne, hogy egyáltalán megjelenik a PC-re...Egyébként Ps3-on is lesz 3D támogatás?
17.
17.
[fUTURe:.
9.
9.
M.A.L.D.I.T.O
kb. milyen videó kártya kell a physX ?
2.
2.
pjoco
Előző részben is benne voltak ezek!
1.
1.
sheamus
Akkor most eldőlt: PC-re veszem meg, nem Xbox-ra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...