Lovecraft, beteg szörnyek, sandbox - ez az inSANE

  • Írta: InGen
  • 2011. augusztus 16.
  • Hír
Link másolása
Az az érdekes az inSANE-nel kapcsolatban, hogy úgy érezzük, bármikor is beszél Guillermo Del Toro a játékról, sosem tudunk meg igazán új információkat, viszont mégis egyre inkább várjuk a megjelenést. Most a hollywoodi rendező azért mégis elhintett egy-két apróságot.

Guillermo Del Toro tervezett egy Lovecraft-regényeken alapuló filmet a Universal Picturesszel karöltve, ám végül a 18+-os horrornak induló At the Mountains of Madness nem valósult meg, főként azért, mert a filmstúdió kihátrált a projekt mögül. Úgy tűnik, hogy Del Toro most minden ezzel kapcsolatos ötletét beleteszi a szintén Lovecraft-ihletésű horrorjátékába, az inSANE-be.


A hollywoodi rendező szerint a játék abszolút sokkoló lesz, s emellett jó sok akciót is várhatunk. A szörnyekkel kapcsolatban különösen lelkes a direktor: "Olyan szörnyeket tervezünk, melyek obszcén módon egyediek és ütősek, ilyet még soha sehol nem láthattatok."

A monszterekért egyébként Guy David felelős, aki Del Toro szerint jelenleg a világ legjobb szörnyeteg-tervezője. Maga a fejlesztés egyébként egészen jó ütemben halad, annak ellenére, hogy a rendezőnek más elfoglaltságai is vannak, s nem tudja minden figyelmét a játéknak szentelni, ráadásul ő maga is most tanul bele a játékfejlesztés folyamataiba.

Del Toro elmondása alapján a játék alapvetően sandbox stílusú lesz, s az ehhez szükséges eszközöket már javarészt kifejlesztették. Körülbelül egy éve dolgoznak a projekten, de rendező szerint még legalább két-három év munka vár rájuk.

8.
8.
The Lone Drow
#7: Szerintem ezt lehetne nevezni ihletésnek, és nem pedig feldolgozásnak, mert azért a története hasonlít a novellák alap struktúrájára :D. De tényleg nehéz megfogalmazni :)
7.
7.
Mortis
#6: Tudom. A Dark Corners of the Earth az egyi kedvenc horror jatekom. De a nem egy Lovecraft-mubol epitkezett, hanem tobbet gyurt ossze. Azert az mas.
Az Orulet torkaban akkor mi is? Szeretem, de a mai napig nem tudom ,hogy akkor pontosan milyen kapcsoaltban van Lovecraft-al. :)
6.
6.
The Lone Drow
#5: A Bethesda féle Call of Cthulhu, ami félig kaland félig fps volt, szerintem nagyon hangulatosra sikeredett. Filmből meg az Őrület torkában sikerült jól, habár az nem egy Lovecraft feldolgozás.
5.
5.
Mortis
Szerintem meg egyaltalan nem kar a filmert. Az At the Mountains of Madness az egyik kedvenc novellam tole s teljes meggyozodesem ,hogy nem lehetne belole fogyaszthato mozgokepet kesziteni. Egyebkent sem keszult soha megfelelo Lovecraft-feldolgozas.

Remelem tenyleg csak ihletesu szinten lesz jelen a lovecrafti-stilus. Az ido bebizonyitotta, hogy nem nagyon lehet masolni ot. Ha igy lesz, akkor nagyon, nagyon boldog leszek.
4.
4.
drakecsaj
#2: Tényleg kár érte :(
A játéknak biztos nagyon jó lesz majd a látványvilága meg a sztorija is, várós az biztos.
3.
3.
Ecneb
#2: igaz, én reménykedtem, de persze a filmesek kihátráltak...
2.
2.
The Lone Drow
Lovecraft ihletésű? Ez egyet jelent a must have kategóriával. Mellesleg kár a filmért :/
1.
1.
Speper
Lovecraft az egyik kedvenc íróm! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...