Old Republic - a szerverstabilitás a legfontosabb

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 20.
  • Érdekesség
Link másolása
A Bioware és az Electronic Arts mindent megtesz majd azért, hogy a Star Wars: The Old Republic szerverei ne omoljanak össze a kezdeti rajongói roham nyomására: a kiadó akár arra is készen áll, hogy mesterségesen fogja vissza az értékesítéseket, amíg bővítik a kapacitásokat.

Nehéz értékelni az EA legutóbbi nyilatkozatát: a leendő rajongóknak és játékosoknak egyfelől mindenképpen pozitív üzenet, a vacillálóknak csábító marketingszöveg, míg a riválisoknak fenyegetés. Tény, hogy a kiadó rendkívül biztos a Star Wars: The Old Republic sikerében, és komolyan számol azzal, hogy a kezdeti lelkesedés miatt összeomolhatnak a szerverek.

Vagyis nem, ez nem fordulhat elő. Az Electronic Arts ugyanis leszögezte, hogy akár az értékesítéseket is visszatartja a szerverek stabilitása érdekében: eleve meghatározza, hogy mennyi példányt kapnak az egyes üzletek, míg az Originen egyszerűen felfüggeszti majd a vásárlási lehetőséget, ha úgy látja, növelni kell a szerverek kapacitását. Természetesen ez az intézkedés ideiglenes, ha sikerül a bővítés, minden megy tovább a normális kerékvágásban. Az EA azt is megjegyezte: már el van döntve, hogy hány kópiát szállítanak le a játékból a boltokba, de ezt nem fogják elárulni.

A korábbi nyilatkozatok alapján annyit tudunk, hogy az EA úgy számol: félmillió játékossal megtérülnek a költségei, egymillióval pedig masszív nyereséget is tudna termelni. Elemzők úgy vélik, a kiadó kezdetben 1-3 millió felhasználóra számíthat, az más kérdés, hogy ebből mennyit tud később megtartani.

A minap egyébként egy új videó is napvilágot látott, ez az egyik Warzone-t mutatja be. A lényeget nem kell magyarázni: két csapat eshet egymásnak egy arénában, itt éppen Giradda, a hutt kegyeit kell elnyerni például. Nekünk bejön.

18.
18.
vytros
Teljesen jó elképzelés, ha lesz állandó havi bevételem valahonnan, akár egy pár ezer is, akkor tuti hogy előfizetek rá :)

WoW fanboyok: nem tudom ki akarja nektek megszabni hogy melyik MMO-val játsszatok, szerintem senki sem kívánja hogy hagyjátok ott a T16-os (vagy nem tudom már hol tart az egész) gear-etek :) Szerintem a WoW is egy tök fain játék, csak mondjuk én könnyen ráunok.

Aion, jó volt az ötlet, nagyon jó volt, elszarták viszont azzal, hogy csak megadott helyeken lehet repülni, ha már megkaptad a szárnyaidat, és igazából nagy támogatója voltam, de egy pár hetes játék után rohadt nagy unalomba torkollott az egész :/
17.
17.
Gubi
#15: +1. Gyakorlatilag most már tényleg borzasztóan unalmas az egész WoW. Épp ideje lesz részemről is valami újnak, az Old Republic személyében.

A Blizzardról meg annyit, hogy a WoW-ban az utóbbi időkben egyre több hiba jön ki, amit vagy nem tudnak, vagy nem akarnak javítani. Az új kiegészítő meg elméletileg már készül, a Cataclysm befejezése is hamarosan kint lesz, de már ezzel az irdatlan mennyiségű "újítással" is olyan unalmas, hogy 1 hét után már fel sem lépnek sokan.

Azt hiszem, én is inkább várok az Old Republic megjelenéséig, felesleges néhány nap játékért 1 hónapot rátölteni a fiókomra :P
16.
16.
Füge
Ez ugyanaz a hülyeség amiért az apple vásárlók nem vesznek más cégtől készüléket, mert az biztos szar (hiába van az apple termékeknek is negativumai). Ha az swtor jött volna ki elöbb, akkor a wowra rá se nézne senki. (nem tudnak beszélni az npc-k/karakterek, nincsen történet, stbstb. És akkor lehetne olvasgatni ugyanigy a fanboyok irásait, h amit nem a Bioware fejlesztett az egy földre ejtett fagylaltot sem ér.)
15.
15.
floax
Csak tudnám miért ugatnak ide a wow fanok amikor ez star wars hír?
Honnan veszed nem lesz olyan sikeres ?
Amióta a cata megjelent sokkal kevesebb előfizető lett a wow-ra.
+ Marha sok a star wars fan , szóval szerintem nem lesz rossz.
Bár az is biztos ha ez nem dönti le a wow-ot akkor másnak nincs esélye !!!!
14.
14.
Eltiron
Az Aion-t mi is vártuk, de szerintem elqrták. Mivel nem bírtam kivárni az SW:TOR megjelenését, megint elkezdtem wowozni, de van egy olyan érzésem, hogy nem fogom folytatni, inkább várok tovább erre.

"a WoW megjelenése óta a játékipar úgysem fejlődött semmit szóval ez egy hulladék lesz mert nem a Blizzard csinálta."

Valszeg ezt trollkodásból írtad, de van igazságalapja a dolognak, az MMO-k tényleg nem igazán fejlődnek, komoly újításokat senki nem mer bevállalni, eléggé a WoW lekoppintása az alap minden gémnél :(
13.
13.
Mortis
Na, tanulnak a sajat hibajukbol. Ez is valami. :) En is hasonlo rohamra szamitok, ezert is varok egy keveset es kesobb kezdem majd el.
12.
12.
KENKILL
Kár hogy nem engedhetem meg magamnak hogy havi szinten fizessek egy játékért sokezreket. Bár azt hiszem akkor sem ez lenne a befutó, hanem az Aion.
11.
11.
volkornka
#9: Köszönjük az értelmes kommentet:)
9.
9.
DzsungelCsirke
#8: Nem hát, a WoW megjelenése óta a játékipar úgysem fejlődött semmit szóval ez egy hulladék lesz mert nem a Blizzard csinálta. Kalapkabát.
8.
8.
norbi1989
Nemhogy inkább a Kotor 3-at csinálnák. Szerintem egyáltalán nem lesz olyan jó, mint a Wow.
7.
7.
latyaa
#6: Köszönöm az infot
6.
6.
Füge
3: a játék megvétele mellé jár 1 hónap előfizetés
5.
5.
givi6
tök jól néz ki, bár ne lenne fizetős, akkor tuti beszálnék a star wars kocka haverommal :D
4.
4.
szogyenyi
az EA szerver terén tényleg hadilábra állhatna. Nehogy ez is az NFS World sorsára jusson, hogy minden reggel meghal a szerver...
3.
3.
latyaa
Lehetne egy kérdésem ? öö ha meg veszem kapok 1honap ajándék előfizetést ?? hogy ott eldöntsem tetszik e vagy nem ? mert tetszik meg minden de ki tudja gameplaybe si tetszene tehát értitek a kérdésem :D hogy aki meg veszi kap e mondjuk 1 hónapot ajándékba
2.
2.
mdr88
Inkább legyen az, hogy épp nem tudom, megvenni,mint hogy fél óránként meghaljon a szerver... teljesen jó elgondolás... szerintem :)
1.
1.
Füge
Nem fogom megbánni azt az előrendelést :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...