DOTA 2 - legyen kész, aztán törődünk a pénzzel

  • Írta: InGen
  • 2011. augusztus 31.
  • Érdekesség
Link másolása
Legalábbis így gondolja - rendkívül szimpatikus módon - a Valve. A DOTA 2 esetében duplán igazuk van: a játék Warcraft 3-as verzióját évek óta több millióan játszák, s számos profi csapat is régóta versenyez az anyaggal, így a Valve a legkisebb hibával is elvághatja magát a rajongóknál.

Egyre többször merül fel a kérdés a DOTA 2-vel kapcsolatban, vajon milyen modellben fogja a Valve árusítani? Azért is kényes a téma, mert a Warcraft 3-ra épülő DotA ingyenes, egyedül az alapjáték és a The Frozen Throne kiegészítőnek kell meglennie, melyeket ma már szinte fillérekért árusítanak. Vajon teljes, dobozos játék lesz a DOTA 2? Vagy pusztán digitálisan terjesztett, Steamről letölthető, viszonylag olcsó anyag?


Nos, a választ Gabe Newellék sem tudják, s egyelőre nem is foglalkoznak vele: "Az elsődleges célunk egyelőre nem az, hogy a pénzzel kapcsolatos dolgokon aggódjunk, hanem az, hogy eltaláljuk a játékot. Ezért kezdtünk dolgozni már az elején IceFrog néhány régi teszter barátjával, s sikerült eljutnunk odáig, hogy már nem őrjítjük meg őket a sok hülyeséggel, amit menet közben csináltunk."

Newell szerint a GamesComon megrendezett DOTA 2 bajnokság is egy fontos lépés volt a fejlesztésben, hiszen rengeteg tapasztalatot szereztek a profi játékosoktól, s a közvetítéshez szükséges technikai háttérről. Ezt követően pedig későbbre ígér az úriember egy meghívásos bétát, majd egy nyílt bétát is.

13.
13.
T3te
#11: az eleje pontosan úgy van ahogy leírtad. Sőt combózom még tovább is a boltban sokan azért nem fizetnek bankkártyával mert nehogy lelopjuk róla a pénzt! És ez nem vicc... és most konzol boltról beszélünk. a vásárlók 50% nem tud beregisztrálni egy steam cd kulcsot kinyomtatott segítség nélkül és hurcolásszák vissza a játékot hogy nem jó... Hát ha még ilyen vedd meg steamen bankkártyával vásárlás lenne... hoho... :)
12.
12.
asd123
Úgy bírom, hogy minden Dota 2 hírnél van egy retardált aki a HL 3 miatt sír... Ki nem sz*rja le? Ott a 99999999 másik fps játék...

Amúgy a f2p meg csak annyiban lenne rossz, hogy teli lenne olyanokkal akik direkt azért járnak fel, hogy elb*sszák mások játékát, és ha fizetős lenne, akkor azért jóval kevesebb ilyen lenne... persze akkor is lennének fogyatékosok.
Más játékokban is lehet ezt tapasztalni, ami ingyenes vagy van tört szeró...

#9: A dotával jóval többen játszanak, csak Ázsiában több, mint 5 millióan, szóval ezt inkább hagyjuk...

11.
11.
#10: Azért arról nem a Valve tehet, hogy valaki nem képes elboldogulni egy Paypal + Steam kombóval ( 'neadjisten nincs vagy nem meri megadni a "dombornyomott" kártyája adatait :)

Egyébként szerintem is talán egy jól eltalált F2P lenne a legoptimálisabb megoldás, persze akkor is lesz aki sírni fog :)
10.
10.
T3te
#8: sokan még a steamet se tudják kezelni nem még azon való vásárlást... úgyhogy igen is legyen dobozos verzió. a f2p meg kurvára megérné nekik... csináljunk egy játékot amivel majd mindenki ingyen játszhat! arra ott a tf2
9.
9.
Szudzsio
A lol nemrég érte el az 5 milliós reget... Van mit bizonyítani a dota 2 nek :P
8.
8.
Mortis
Hülyék lennének dobozos kiadásban árulni. A Blizzard-féle úgy is az lesz. Minek kettő, egyazon 'piacra'?
7.
7.
Necreon
Egyszer, aztán a polcra teszted, mert így is, úgy is steam-es lesz :).
6.
6.
Adamknight
Ha méltóak akarnak lenni a LoL-hoz versenytársként, akkor az a minimum, hogy ingyenes legyen.
4.
4.
Sogi
#1: én meg ofc a steames f2p verziót részesíteném előnyben, teszek magasról a dobozra, ha ingyen lesz csapatható... :)
1.
1.
Dercsi
Már várom! Ne kapkodják el, jó munkához idő kel...A dobozos kivitelt részesíteném előnyben, van szaga bűze, meg tudom fogni, gyönyörködni benne...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...