Komolyan sérült a Final Fantasy-márka

  • Írta: InGen
  • 2011. szeptember 27.
  • Érdekesség
Link másolása
A Final Fantasy XIV annyira rosszul sikerült, hogy már a Square Enix ügyvezető-igazgatója is elismeri: komolyan sérült miatta a hosszú évek alatt felépített márka hírneve. Mit lehet tenni? Nos, a cég erősen dolgozik azon, hogy valahogy rendbetegye a játékot, kérdés, hogy ez elég lesz-e?

A Gamekapocsnál szokás, hogy amennyire időnk és lehetőségeink engedik, minden játékot letesztelünk, még a legrosszabbakat is, kedves olvasóink okulására. Éppen ezért láthattok a 10 pontos játékteszttől a 2 pontosig bezárólag mindent. A Final Fantasy XIV viszont annyira rossz volt, egyszerűen figyelmen kívül hagytuk.


Most a Square Enix ügyvezető-igazgatója, Yoichi Wada nyilatkozott a témában: "A Final Fantasy-márkanév komolyan sérült." Mit lehet ilyenkor tenni? Nos, Wada szerint a cég nem adja fel a próbálkozást, s gyakorlatilag az alapoktól átalakítják a játékot, hogy olyan lehessen, amilyennek mindig is lennie kellett volna.

Eközben - habár a játékot eredetileg PS3-as MMO-címként harangozták be - a PlayStation 3-as megjelenésről továbbra sem tudunk semmit. A játék egyelőre csak PC-re jelent meg, de ezek után feltételezhető, hogy addig nem adják ki a konzolra, amíg nem sikerült teljesen redbe rakni az anyagot.

24.
24.
Sheodon
Az FF cím annyira romlásnak indult, hogy a legutolsó jónak (vagy épp so-sonak) mondható cím a IX volt. Azóta csak szarok jöttek ki, játszhatatlanok. A PS2-es részek óta halott a széria. A PSX-es széria volt az igazi. De igazából nem baj, mert a WCK meg a Demon's Souls méltón átvette a helyét jRPG téren. Ideje abbahagyni a szériát, ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

#23: Mortis, szerintem nem a szériára gondoltak, hanem csak erre az egy címre. Ezért sem adták/adják ki PS3-ra valószínűleg.
23.
23.
Mortis
Szóval valószínűleg reboot-olnak? Ne...nee...Ennyire gyökerek még ők sem lehetnek. Csak vissza kellene térni a régi recepthez, más töltelékkel. Ennyire nehéz dolog ez?
22.
22.
mocsing
Ja, szóval hogy sérült a márkanév, hát az már régen megsérült mostmár inkább csak agonizál.
21.
21.
mocsing
6, 7 vadállat jó volt, 8 már kicsit lejjebb adta, a 9 nálam kiverte a biztosítékot, a 10 főhősét egyszerűen képtelen voltam elviselni a 12-nél ráhagytam ezt az egész borzadályt amit manapság final fantasynak hívnak.
20.
20.
savior10
#18: Ja az is meg ha megfigyeled a régi FF-ektől kezdve talán még a mostaniakig is(nem tudom pontosan mert azokkal nem játszok) biztos hogy találsz benne egy olyan NPC-t vagy ellenfelet amit Biggs,Wedge vagy Cid-nek hívnak.
17.
17.
Robbie17
Egy jó FFVII remake, Crisis Core HD pikk pakk minden helyre jönne LOL :)
16.
16.
Kreto
square-enix-ben utoljára ezen kívül a dungeon siege 3-ban csalódtam... azzal nagyon mellé lőttek.
13.
13.
Ares
Egy idő után már nem unalmas, hogy ilyen sok rész van belőle?
12.
12.
shatterhand
#4: ja eszembe jutott egy jó japó játék: demon soul

meg jó lenne a monster hunter is,ha a capcomnak lenne annyi esze,hogy nagygépre is kiadná
11.
11.
shatterhand
#4: Front Mission az egyik legjobb példa,hogy tönkreba..tak egy bejáratott sorozatot az amcsi igények miatt. (mármint a square-enix)
10.
10.
shatterhand
A square úgy hülye ahogy van!!!
Javítani akarnak a hírnéven? Ott a FINAL FANTASY7!!! Könyörögnek a remake változatért. Már ps2 premierje elött demózták a játék elejét, utánna meg b...tak rá, meg magyarázzák,hogy túl nehéz lenne vagy túl sokáig tartana.

Ehelyett jönnek ilyen hack&slash féle verziókkal,meg ki tudja milyen sorszámozással. Én már azt se tudom hol tart, melyik ez a pc-s rész, mi az a x-2, meg xii-2 vagy miafa..om. 3-4 éve is demóztak vmit az E3on, meg hogy 3 FF is jön egyszerre. Jól van csináljátok, ha ennyi eszetek van.

9.
9.
aRkye
#8: bocsi, a XIII meg végkép :)
7.
7.
Raam989
Az FFX utáni játékok folyamatosan sértik a márkanevet... (kivéve a Dissidia és a Crisis Core, azokat szeretem)
4.
4.
Sun9us
Az elmúlt pár évben, szerintem az egész Japán játékipar (tisztelet a kivételnek, bár most hirtelen nem tudok egy játékot sem mondani, de biztos, hogy van) egy rakás sza#. Megrekedtek, a nyugati, és a keleti játékok között, és nem tudják, hogy hova húzzanak, de mindkét piacot be akarják venni. Szeretem, a jrpg-ket, és a mangás, rajzolt grafikát is, de ne akarjon WoW, vagy Mass Effect lenni, mert nem lesz az. Legyen az, ami, és ne akarjanak, annyira mainstream játékokat csinálni, mert nem megy.
3.
3.
Ooorky
Eddig játszottam a VIII-cal, ami egy hulladék, kipróbáltam a X-et és a X-2-t, ami selejt, végül megvettem a XII-t, hátha, de az is...
2.
2.
LnB
Jól látom, hogy ez a Final Fantasy XIV MMORPG? vagy valamit félrenéztem? mert még sose hallotam erről a részről.
1.
1.
Hab
A márkanév már a XIII kiadásával is sérült, a XIII-2 talán a végső döfést is megadja. Persze a Versus-ról azóta sem hallani pedig ami videókat láttam az alapján igéretes volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...