Több GTA-t is átírhatnak okostelefonokra

  • Írta: fojesz
  • 2011. október 30.
  • Érdekesség
Link másolása
Az ugye már nem újdonság, hogy a Grand Theft Auto III a tizedik születésnapja alkalmából néhány okostelefonra és tabletre is megjelenik, az viszont annál inkább, hogy a készítők szerint az sincs kizárva, hogy a Vice City és a San Andreas is bemutatkozhat majd a mobil platformokon.

A Grand Theft Auto harmadik részének tizedik születésnapját illik tisztelettel megülni, elvégre ez volt az a rész a sorozatban, ami 3D-s TPS-sé varázsolta a gengszterszimulátort, s ezzel gyakorlatilag új műfajt teremtett. A Rockstar az évforduló alkalmából több okostelefonra és tabletre - köztük az iPhone 4S-re, iPad 2-re, Galaxy S2-re és Galaxy Tab 10.1-re - is kiadja a játékot.

A hír kapcsán persze azonnal felmerül a kérdés: lesz-e ennek a kezdeményezésnek folytatása, elvégre a GTA III nem feltétlenül a sorozat legnépszerűbb darabja, rengeteg rajongója van a Vice Citynek és a San Andreasnak is. Márpedig ez a két játék ugyanazon motorra épül, mint a harmadik rész, így joggal várhatjuk később ezeknek is az átiratát.

Hivatalos bejelentés még nem történt ez ügyben, de a Digital Trends nekiszegezte a kérdést a Rockstarnak, és mint kiderült, a fejlesztőknél abszolút lehetségesnek tartják ezeket a portokat, más kérdés, hogy az azonos engine ellenére technikai kihívás bőven adódna: a San Andreas például három városból épül fel, ráadásul mindkét program jóval összetettebb, mint a GTA III.

A New York-i Comic-Conon egyébként ki lehetett próbálni a mobil GTA III-at: az első beszámolók szerint az érintőkijelzős irányítás nem az igazi, ezzel mindenképpen meg kell majd barátkozniuk a játékosoknak.

24.
24.
greenmelon
#23: Aztán bezzeg ha meglát egy Modern Combatot vagy Gangstart futni a telefonon, csak néz mint hal a szatyorban...
23.
23.
robi009
#6 gratulálok , aranyérmes gyökér
#17 mert akkor örülnél neki hogy ilyen címek jönnek a telódra (és ne értsd félre nállam nem az iphonenál merül ki az okosteló szó jelentése)
22.
22.
princeps27
#20: lg optimus x2-t 80kért kapsz kártya nélkül
20.
20.
Qbász
#16: Igen de azok nem mobilba mennek. Másrészt már 2 magos telefonoknak is nevetségesen gyenge a készenléti idejük. Amúgy milyen felső kategóriás telefont kapsz te 75000 forintért rablánc nélkül és nem havi kb. 10000 forintos előfizetéssel?
19.
19.
Soma 15
jó lenne,főleg a San Andreas. nem értem miért jelent gondot másnak,hogy kiadják telefonokra is? attól még játszhatsz konzolon is rajta vagy gépen.
18.
18.
goliczaalpar
De örülnék és nem csak én egy San Andreasnak PSPn. Nem raboltam bankot, hogy megtudjam venni a PS Vitát, még akkor sem ha 250dollár nem volna egyenlő 250 euróval, de sajnos az.
17.
17.
Slik
#5: miből gondolod, hogy nincs?
16.
16.
greenmelon
4 magos procikat fog gyártani 2,5GHz-en...
Arról nem is beszélve, hogy a Vita áráért egy felsökategóriás okostelefont kapni, és azzal még telefonálni is lehet.

Sry a dupla posztért, fèlúton véletlen megnyomtam a küldést.
15.
15.
greenmelon
#14: Ott van az Xperia Play, gyakorlatilag a PSP irányításával felvértezve, és szerintem ebböl is fog érkezni egy újabb, erösebb hardverrel megpakolt változat. Mellesleg a mobil hardver olyan ütemben fejlödik, hogy a Vita sokkal hamarabb fog elavulni mint a PSP. A Qualcomm jövöre már
14.
14.
Ra1D3n
#12: Szerintem a PS Vita azért van nyeregben a mobilokkal szemben, mert irányítást tekintve a PS vita sokkal kézenfekvőbb mint akármilyen mobil, és vannak funkciók amiket már nehéz beletuszkolni 1-1 játékba, így a mobilos játékok nem túl összetettek. Hiába van az Infinity Blade iPhone-okra(nekem meg is megvan ez a játék iPhone4-emre), de látszik rajta, hogy véges megoldási lehetőség van benne, egy egyszerű tipi-tapira épül az egész(ettől függetlenül élvezetes), de szerintem a hordozható handheldek jobb minőségüek játékok terén(lásd a PSP god of war-jait, a leendő PS vita-s Uncharted-et stb...).
13.
13.
greenmelon
#11: Ezt mondom én is. :-)
12.
12.
dzsiádzsó
Nehéz elhinni, de 5 év és a GTA4-el játszunk majd telón :D, na ezért bukás a PS vita esélye nincsen követni a rohamos fejlődését a mobilpiacnak. Lesz egy két AAA+ cím ami elvegetáltatja, de kb ennyi.
11.
11.
Sun9us
#10: Az itt kommentelők többsége, nem 40-50 km távolságból járnak be melózni\tanulni.
Ha ti is naponta 2,5-3 órát seggelnétek a tömegközlekedésen, tudnátok értékelni, a PSP-t, okostelefonokat. Én személy szerint örülnék nekik.
10.
10.
greenmelon
Úgy látom, az itt kommentelöknek nem volt még PSP-jük vagy egy normálisabb okostelefonjuk...
8.
8.
goblinfing
San Andreas eddig legjobban sikerült gta szerintem de telefonra gta minek? Vagy egyáltalán minek ilyen sok szar? Ezek már nem telefonok inkább mini pck amiken mellékes hogy tudsz telefonálni...
7.
7.
huszti
ja, VC-t pc-re HD-ba, fizikai motorral, de zsír lenne :D
5.
5.
robi009
#4 ha okostelód lenne akkor nem fikáznád hanem örülnél h ekkora címekkel játszhatsz a buszon metrón étterembe kajára várva
4.
4.
Slik
nekem nem tetszik az egész, olyan lekicsinyítő ilyen címeket sz@ros mobilokra átrakni
3.
3.
alexcargooo
2.
2.
biohazard rex
Vicc az egész ilyen kis mütyürkékre át portolni... GTA 5 kell a népnek!
1.
1.
SütiMester00
miért nem inkább HD felbontásban konzolra pl.?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...