I Am Alive - nulláról indították újra a fejlesztést

  • Írta: zoenn
  • 2011. november 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Pár hónapja jelentették be újra az I Am Alive-ot, ezúttal letölthető címként, az eredeti fejlesztők, a Darkworks szélnek eresztése után. Minden, amit most látunk a játékból, az teljes mértékben a Ubisoft Shanghai érdeme, ugyanis mikor átvették a projektet, gyakorlatilag a semmiből építették fel.

Most már sejtjük, hogy miért nem hallottunk sokáig semmit az I Am Alive felől. Egyszerű a képlet: az eredeti fejlesztők - a Darkworks - egyszerűen olyan csapnivaló játékot ütöttek össze, hogy a Ubisoft inkább a kínai stúdiójának adta át természeti katasztrófák sorozatát és a túlélést bemutató játékot.

"Először volt ugye a CG-trailer" - emlészik vissza Aurelian Palasse, a Ubisoft Shanghai embere az Eurogamernek. "Amikor Sanghajba tettük át a fejlesztést, úgy döntöttük, hogy ez reálisabb kiindulópont lesz. Nulláról kezdtük a munkálatokat, de ugyanabban a csónakban eveztünk. Nem állítom azt, hogy ez a játék jobb, mint a Darkworksé, hiszen mi a CG-trailert vettük alapul. Nem volt benne igazi gameplay, de könnyen átéreztük az egészet."

Új képek is befutottak az I Am Alive-ból, ami bár nem dobozos címként tér vissza köztudatba, legalább jó kis világvégi hangulatunk lesz tőle. Megjelenés a tél folyamán PSN-en és Xbox Live-on.

23.
23.
Avium
#17: azert elkepzelheted hany kinai dolgozik amugy a ubisoft shanghai-nal :D a takaritonok, meg talan a legalapabb programozok. mindenki mas kulfoldi.
22.
22.
M.invisible
#20: Ahha, tehát van összefüggés aközött, hogy Shanghai nem japán város, és hogy milyen a kínai és japán nép kapcsolata, illetve játékfejlesztés területén hogyan állnak egymáshoz!

Most már értem, és kössz, hogy felvilágosítottál!
21.
21.
M.invisible
#16: Volt valami hír erről, hogy win 8-on lehetséges lesz box játékokat futtatni, de ez eléggé pletykaszintű egyenlőre. Itt GK-on is megtalálod ha van kedved/türelmed visszabogarászni. De nem annyira lenne lehetetlen, ha mondjuk kifejlesztenének win 8 alá egy hivatalos emulátort. Persze kellene hozzá vas, az biztos.

Azon a mondaton kicsit én is mosolyogtam, de egyrészt az nincs idézőjelbe, ami azt sejteti, hogy ezt nem a jelenlegi fejlesztő jelentette ki (számomra nem megerősített írói spekulációnak tűnik, de max még azt tudom elképzelni, hogy az anyacég vagy kiadó véleményezte így az eredeti csapat munkáját), másrészt meg a mostani fejlesztők nem akarták minősíteni a régi kollégák munkásságát.
20.
20.
Megacsiga
#19: 17 es kommentre reagál, nem rád :)
19.
19.
Megacsiga
#16: a te meglátásod szerint a két nép hogy viszonyul egymáshoz ? és ebből kiindulva a kommentem értelmet nyer neked is
18.
18.
Hubert Cumberdale
#16: Tom ezért volt a :DD a végén, csak mentek ezek pletykák, de mivel xbox live lesz rajta, még a letölthető játékokat meglehetne oldani mondjuk...
17.
17.
M.invisible
#15: Neked meg értelmezési gondjaid vannak?

"Csak ne a japánokról vegyenek mintát" => Talán leginkább "példát" akart volna írni a "mintát" helyett, de ez azt jelenti nálam, hogy a srác nem szeretné, ha a kínaiak a japán játékfejlesztést vennék alapul az I Am Alive elkészítése során.
16.
16.
Vopesz
#11: Azt hogy? Win8-on sem fogsz tudni konzol játékot futtatni, max a box dashboard felületre tudsz majd belépni meg ott machinálni mindenfélét. Legalábbis üzletileg és technikailag így van értelme. A meghajtók amúgy sem érzékelik az xbox dvd-ket. Meg specifikáció, konfig különbségek stb, stb. Sehogy sem jön össze a fejemben a pc-n való box játék futtatás.
Amúgy ez vicces: "a Darkworks - egyszerűen olyan csapnivaló játékot ütöttek össze..." pár sorral lejjebb meg: "Nem állítom azt, hogy ez a játék jobb, mint a Darkworksszé..."
13.
13.
adriano28
#12: de hallottam olyanokat, megláttam is hogy egyes játékokba, mint pl a fable 3ba is xbox360 kontrollert is lehet berakni, meg vmi olyat, hogy belehet kötni egér meg billentyűzetet xboxra.. azért kérdezem itt, mert itt rányomnak gyorsan az emberkék, guglin meg csak a hülyeség megy
12.
12.
randall13
#11: Én azért szoktam néha használni a fejem adta lehetőségeket, és inkább rákeresek először gugglin a dolgokra, nehogy valami nagy baromsággal beégjek.
11.
11.
Hubert Cumberdale
#10: Nem mondott semmit, ha nem tűnt volna fel kérdőjel volt a mondat végén :) Valahogy meg kell tudni a dolgokat és asszem erre a legjobb megoldás kérdezni asszem. De a win8-ba már lehet majd oké? :DD
10.
10.
randall13
#4: Most nagy butaságot mondtál, mert az xbox-os játékot xbox-ra írják meg és nem windows-ra. Igazából csak ez az egyetlen bökkenő. De ha nagyon érdekel a dolog, nézz szét a gugglin xbox emulátor után kutatva, de csodát ne várj.
9.
9.
DollSyndrome
#4: Persze. Ha veszel egy ps3 kontrollert még uncharted 3-azni is tudsz!
8.
8.
DollSyndrome
Persze persze. Azért csak így adják ki mert egy fos. Csak próbálnak mentegetőzni. báhháhháhháhháhhá
5.
5.
krisztian66666
Ó, a francba már :S Pedig nagyon vártam a játékot! Így live-san nem nagyon fogom megvenni.......
4.
4.
adriano28
ha xbox livet beállítom pc-n ,és xbox kontrollert használok gépen, akkor tudok játszani az xboxos játékokkal?
3.
3.
TheJoKeR
És igen, a PC-sek megint ki vannak hagyva...
2.
2.
metercsiken
És ez is csak letölthető..... : (
1.
1.
eszeanna
Kár érte.Pedig mikor kijött az első kis bemutatója nagyon vártam.Na nembaj....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...