PlayStation 4 - nem maradhat le a konkurenciától

  • Írta: InGen
  • 2011. november 24.
  • Érdekesség
Link másolása
Amikor a következőgenerációs konzolokról pletykálnak, főként az Xbox 360 utódja kerül előtérbe, a PlayStation 4-ről szinte nem is hallani. Konkrétumokat most sem hallunk, a Sony viszont azt mondja: nem lenne jó dolog, ha a PS4 sokkal a konkurencia gépei után jelenne meg.

A PlayStation 3 megjelenésével a Sony gyakorlatilag egy év előnyt adott az Xbox 360-nak, ez azonban a következő generációval már nem ismétlődhet meg - legalábbis, ha hihetünk Jim Ryan, a Sony európai vezetőjének szavaiban.


Az Xbox 360 utódját állítólag 2012-ben fogja bejelenteni a Microsoft, s a pletykák szerint már több stúdió is dolgozik a 2013-ban megjelenő konzol nyitójátékain. A PlayStation 3 utódjáról eddig azonban nem nagyon lehetett hallani: sokak szerint a PS3 még csak most kezd igazán lendületbe jönni, ráadásul a Sony pénzügyi helyzete sem túl rózsás, ami alapján néhányan úgy vélik, a japán cég le van maradva a következő generáció tervezésével és előkészítésével.

Jim Ryan szerint "nem lenne kívánatos dolog, hogy a PS4 sokkal a konkurencia után induljon" - a szavait pedig alátámaszthatja az is, hogy az Edge magazin információi szerint egy belsős Sony-stúdió már abbahagyta a PS3-as fejlesztést, és egy PS4-re készülő címen dolgozik amellett, hogy segít kialakítani a következő PlayStation grafikus rendszerét.

46.
46.
Khaszás
#45: Csaó szerintem nyugottan beszerezhetsz 1et.. :) mivel ha be is jelentenék h készül az még plusz 1 év mire kiadják.. akkor is marha drága lesz szal kéne még 1-2 évet várni mire le megy az ára is.. másrészt meg ha ps4-et ki adják az nem az jelenti h akkor már ps3 megszünik létezni.. akkor még simán lesz 5-10 év kifutási ideje másrészt meg koránt sem biztos h kompatibilis lesz vissza felé szal kevés gamel fog indulni.. 2-3 évig még sztem simán megéri ps3-at venni
45.
45.
aizensousuke15
Hali, most szeretnék ps3at venni de ezek után elbizonytalanodtam | Szerintetek? megvegyem vagy várjak kitudja mennyit?
44.
44.
Motörhead
#43: Még csak most kezd beindulni!A full hd tv ára is megy lefelé a blu ray ára is. Azok akik kivárásra játszottak már most megéri megvenni.Szerintem.
43.
43.
zola2000
#42: Azért a ps3 közel sem olyan sikeres mint annó a ps1-2.
42.
42.
Neo1989
Tekintve hogy ps2-t a mai napig lehet kapni ha ki jön a négy akkor is a 3 még megmarad legalább 6-8 évre . mire teljesen feledésbe merül .
41.
41.
simon 555
#36: azért van különbség a PS2-PS3 között mint a PS3-PS4 között lesz.a PS2-ről PS3-ra váltásnál egy új generáció jött be az SD-ről a HD-ra.Míg itt ugyan úgy maradnak a HD-nál.Na meg PS2-nél nem volt PSN,trófeák meg ilyen közösségi támogatás.Kár lenne ezt kihagyni szerintem.Na meg az első PS3-ak is vitték a PS2 játékokat sőt a mostaniak még mindig viszik a PS1 játékokat.Szal szerintem azzal csak buknának ha nem lenne teljesen kompatibilis.Mert ugyebár nem hiszem,hogy sokan fognak venni a PS3 mellé egy PS4-et mivel ha nem lenne kompatibilis a játékaikat lényegében kidobhatnák ha eladják a PS3-at.Mert én és szerintem sokan mások is csak úgy vennék majd PS4-et ha eladom a PS3-mat.Ha kompatibilis lesz akkor mindenféle gond nélkül eladnám és vennék megjelenéskor egy PS4-et viszont ha nem lesz akkor tuti nem veszek megjelenéskor.Sőt lehet nem is vennék addig amíg le nem megy az ára 200 euro körülire...
40.
40.
NoRush
#27: És ezt majd pont neked fogom elhinni ... :'D Milyen magas rangban lehet az apukád, ha már ezt is tudja :$:$ Egyébként h a fenébe tűnnének már el az x360 játékok, könyörgöm? Hiszen még az alap xbox-hoz is árulnak X'D Aludj még egyet a kommentjeid hülyeségére :D
39.
39.
husabergfs
ha lesz uj konzolom tuti a ps4 et veszem meg,elegánsabb,strapabíróbb és jobb gép már most is,az ikszboksz is fasza lenne ha nem mondaná minden bokszos ismerősöm h ez a 2.-3- gépe mert mind elszáll!nekem is volt azis elszállt a faszba
Az uj slim állítólag már strapabíróbb de azt csak nemrég adták ki,mibe fogadjunk h 4 évnél 1ik sem húzza tovább??:D
38.
38.
#36: Szerintem meg pont most már kompatibilis lesz a régi géjmekkel. A ps2-ben nem volt blu-ray olvasó, itt viszont biztos hogy ugyanúgy blu-ray lesz benne, ez a része kipipálva, másrészt szerintem nem fogják elvágni ezt az utat sem. Sokan szeretnének még játszani később is az HD collectionökkel, stb, amiket mostanában adtak ki pl Metal Gearből, Res Evilből.
37.
37.
@darkking@
#31: Nem süllyedek le a te szintedre..sokat változott a regisztrációm óta!Mikor még ide reggeltem,mindenki tudott kulturáltan viselkedni de ma már ez a menő egymás offolása,trágárul,mocskosan és önmagát minősítően!És ezt a modik meg megengedik...ez az oldal már nem a régi..a sok gyomnövényt ki kéne gyökerestől tépni...
36.
36.
shatterhand
#34: nem lesz kompatibilis sztem
ps2esnél is bevált.......jobban belegondolva én mondjuk pont emiatt vettem később a gépet
reméltem,hogy jön egy új verzió majd
Akk még szó volt vmi szoftveres emuról.
35.
35.
shatterhand
#32: rosszul írtam
sóherek a fizukhoz képest a játékokhoz
német opm2 magazinban kérdezték még 7-8 éve,hogy hogy állnak az árakhoz
és a többség átlagban 10eurót írt. Sokkal könnyebb nekik játékot venni, de mégis ugyanúgy sokallják az árát. 20nál többet nem andának egy játékért.
átlagban 10eurót jelöltek meg.

34.
34.
simon 555
Na és,hogy a hírhez is hozzászóljak.
Én csak akkor fogok megjelenés napján venni PS4-et ha teljes mértékben támogatni fogja a PS3 játékokat és a PSN accountot.Ha új rendszert csinálnak és ezáltal új account kell hozzá és nem fogja vinni teljes trophy,DLC,multiplayer támogatással(tehát úgyan úgy mintha PS3-on játszanák)akkor köszönöm de nem kérem...
33.
33.
simon 555
#32: "a amit addig kapnak minden gyerekre a családok amíg iskolába jár 400 euro"
Ez természetesen havonta jár nekik minden gyerekre.Tehát ha van egy Német család és dolgozik anyuka és apuka akkor mondjuk keres mind a 2 egy 1200-at havonta az már 2400 és van otthon 2 iskolás gyerek akikre mivel ketten vannak havonta jár 800 euro 18 éves korukig ha jól tudom.Na ez már 3200 euro havonta!
32.
32.
simon 555
#26: "a németek ugyanolyan csórok mint mi."
ezt most ugye csak viccnek szántad?:D
az egyik ismerősöm volt kint valami konferencián Németországban ahol pont erről volt szó.Mármint az országok pénzügyi helyzetéről.
Némerországban a minimálbér 700 euro míg az átlag kereset 1400-1500 euro.Egy gyerekre a családi pótlék vagy mi a nyavalya amit addig kapnak minden gyerekre a családok amíg iskolába jár 400 euro!(persze itt német állampolgárokra kell gondolni)Ott még a csövesek is kapnak havi 4-500 eurot csak úgy,hogy ne rontsák az ország presztízsét.Na még,hogy csórók....
31.
31.
DollSyndrome
#20: Ne haragudj nem tudtam, hogy itt ilyen szakértő fiatalemberek is vannak. Jól van ki fogjuk használni a ps3-at megígérem, és csak a te kedvedért, csak minden ötödik évben adunk ki rá majd játékot. Remélem most már megnyugodtál, és nem fogsz többet kiabálni. Amiért ilyen hűséges konzol lovag vagy, megajándékozunk téged egy ÚJ Krétoszos epilátorral is.
30.
30.
DollSyndrome
#27: Nem igaz! Nekem az apám a májkroszoftnál dolgozik, és azt mondta lesz új ikszboksz! A 360-ok meg leállnak és nem lehet majd rajta játszani!!!!!négy
29.
29.
Robbie17
Jaaj ne jöjjön új generáció felesleges....
28.
28.
hát szerintem maradjunk annyiban, hogy a ps3-ra is nagyon nehezen indultak meg a játékok. ps4-ről meg még semmi nincs, SEMMI.
akkor mit hadolválnak itt baromságokat??
m$ még megértem, hogy lassan új dobozt akarnak. két év és reálisnak tartom.
de a szotyi szerintem maradjon csak nyugton, az ilyen baromságokat is csak azért mondják szerintem, hogy mondjanak valamit.
27.
27.
NoRush
#11: Hát ezt nem tudom honnan vetted :) Nekem 2008 óta van boxom ;D A kijelentésem pedig még mindig él: 2012-ben ha jön az új box akkor az egy selejt lesz :) Tudod mi fog történni a megjelenése utáni 2-3 évben? Nah mi, mi? :D Kiadják a legújabb boxot ;D
26.
26.
shatterhand
#8: A god of war2 tette meg az első lépést affelé,hogy jobban megéri a régi gépre fejleszteni mint az újra. Pusztán a nyereséget nézték, meg azt,hogy könnyebben tudnak egy folytatást csinálni ps2-re mint ps3ra.

Itt ugyanez lesz. van egy 50millás piac amire tudnak játékot írni, meg lesz egy ps4es piac ami az elején jó esetben is csak 1%a lesz fél-1évig biztosan.

És miért lenne kevés eladott gép? mert válság van, kevés a pénze az embereknek még odakinn is,pl a németek ugyanolyan csórok mint mi. Ha tehetnék max 20eurót adnának egy játékért. Ugyanúgy sokallják a gépek, játékok árárt mégha 5ször annyit is keresnek. Ez van.
25.
25.
shatterhand
#21: Lesz itt pofára esés a cégeknél az biztos. Messze nincs akkora igény az új gépekre még. Ott lesz pár százezer ember akik megveszik, azt a többiek meg ellesznek még a régi címek beszerzésével is. Megvárjuk míg lemegy az ára.

23.
23.
Mortis
A PS2-ben is bőven maradt löket, a harmadik gép megjelenése után is. Véleményem szerint az is kibírt volna még pár évet, de így, hogy mind az új, mind a régebbi gép kamatozott, több pénzt kerestek, mint egyetlen konzollal. Gondolom, most is hasonlót terveznek, hátha megismétlődik a bravúr.
22.
22.
cannondale
inkabb psvita...mintsem ps4...
minek az mar-kinek az maar...ez is boven eleg lesz a zsebemben:)
21.
21.
metercsiken
Én tökéletesen meg vagyok elégedve a Ps3-al!
Bár, ha kijön a következő generáció, szerintem én is vevő leszek rá!
Persze csak azok után , hogy már jó sokan megvették elöttem,és lekommentálják a véleményüket a gépről!
Ha jó dolgokat hallok/látok már indulok is a boldba!
Talán így nehezebb bakotlőni! : )
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...