Nem a Microsoft adja ki a PC-s Alan Wake-et

  • Írta: zoenn
  • 2011. december 17.
  • Bejelentés
Link másolása
A Remedy bejelentette, hogy saját maguk foglalatoskodnak majd a héten bejelentett PC-s Alan Wake kiadásával, nem bízzák azt az Xbox 360-as verzióért felelős Microsoftra. Ezek alapján a játék a Steamen lesz elérhető, nem tartozik majd a Games for Windows rendszerébe sem.

A finn brigád megerősítette, hogy az Alan Wake PC-s verziója a Steamen teszi tiszteletét jövő év elején. A bejelentés nem várt aggodalmakat szült, sokan arra tippeltek, hogy a Remedy szakított a Microsofttal - ám erről szó sincs. Mint ismeretes, 2010 májusában az Alan Wake Xbox 360-exkluzív címként mutatkozott be, a közelgő folytatás, Xbox Live Arcade-on jelenik meg, így az American Nightmare kiadását továbbra is a redmondiak végzik. Ezt Peter Papadopoulos közösségi menedzser szögezte le a játék hivatalos fórumán.

A Remedy írója, Mikko Rautalahti nagyon sajnálja, hogy nem jelenhetett meg időben a számítógépes Alan Wake, tudja mennyire frusztrálva érezhették magukat a játékosok, ők is sajnálják az egészet. "A dolgok nagyon bonyolultak" - ismerte el Mikko. De jobb későn, mint soha.

14.
14.
KENKILL
#12: Nekem aztán nincs semmilyen sértett büszkeségem, személy szerint soha nem izgatott nagyon a játék. A megvételét több okból sem tervezem. Egyrészt ezt ha jól emlékszem PC-re kezdték el fejleszteni, aztán egyszercsak bejelentették hogy "bocsesz de inkább xbox-ra adjuk ki". Az eladások terén viszont emlékeim szerint az egyik legnagyobb buktaként könyvelték el (gondolom nem véletlenül). Másrészt az ilyen bevételkiesés pótlására szánt PC-s portok általában elég gagyin sikerülnek. A kipróbálás pedig nekem nem azt jelenti hogy végigtolom a játékot, hanem hogy megnézem egy havernál, esetleg letöltöm és egy fél óra játék után eldöntöm h vagy megéri nekem erre pénzt áldozni vagy többet nem nyúlok hozzá. Minden jót!
13.
13.
giga321
#1: Ne aggódj meg lesz meg lesz XD.
12.
12.
Trapyd
#7: Szevasz!TOK
Ha jól értem, idézlek biztos ami biztos "Megvenni nem fogom (pofátlanság volt amit a PC-s verzióval csináltak)". A tied őrizgesd a kis sértett büszkeséged, bár nem hiszem , hogy az lenne a jó választás, de ez nem az én dolgom. Jól van akkor ne vedd meg. Ja, hogy te azért ki akarod próbálni, szal le akarod azért tolni a játékot. Pedig mind tudjuk, az AW egy jó játék. Még azok is tudják akik nem játszottak vele akik meg már tolták biztos tudják. Namármost én úgy látom a kis indokod miszerint te a sertettséged okán nem veszed meg a játékot, de használni akarod, hát nagyon nem áll meg a lábán, de te tudod. Épp az efféle helyzetben lehet megmutatni mennyire érdemes vagy nem PC re is kiadni a címeket.
11.
11.
hedzsooo
#2: Nem rendelem elo, de megveszem es jatszok vele, ha nem egy gyenge port lesz.

Az viszont, hogy a steam-en lesz elerheto, nekem maris hizelgoen hangzik. :)
10.
10.
bernyi
Ezaz! Ezek szerint nem lesz gfwl-os! Okos döntés.
8.
8.
Macifasz
Tuti vétel nálam, ahogy a Heavy Rain és a Red Dead Redemption is az lenne, ha jönne PC-re. Az L.A. Noire-t is megvettem, és nem bántam meg. Szóval rajtam nem fog múlni a második rész PC-s érkezése. :-D
7.
7.
KENKILL
Hálisten h nem a Microsoft adja ki. Megvenni nem fogom (pofátlanság volt amit a PC-s verzióval csináltak) de azért majd kipróbálom.
5.
5.
Split
#3: Ez így nem igaz. A Microsoft csak a hardcore, és a nagyobb címeket nem engedné PC-re. Van nekünk ugyanis AoE online, ami hát... szóval nem a legszarabb, de közel áll hozzá.
3.
3.
Ecneb
Nem csoda hogy nem a microsoft, ha rajtuk múlna egyetlen PC-s játék sem kerülne piacra.
2.
2.
Split
#1: Részemről elő lesz rendelve asap. :)
1.
1.
Vopesz
Pc-sek vegyétek meg, kell a második rész!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...