The Old Republic - voltak B-tervei a BioWare-nek

  • Írta: InGen
  • 2011. december 23.
  • Érdekesség
Link másolása
A BioWare már nagyon rég szeretne MMO-t csinálni, s a kezdetekben közel sem volt biztos, hogy sikerül együttműködniük a LucasArtscal. Ennek megfelelően, gondos tervezők módjára előálltak néhány másodlagos tervvel is, ha a Star Wars licenc esetleg nem jönne be.

A Star Wars: The Old Republic game directora, James Ohlen nyilatkozta, hogy kezdetben, amikor a játék designcsapata összesen 3 emberből állt, és erősen azon gondolkoztak, milyen MMO-t készítsenek, még közel sem volt biztos, hogy összejön a Star Wars-cím.


A csapat ezért előállt néhány B-tervvel: ha nem sikerült volna a Star Wars, akkor megpróbálták volna összehozni egy Gyűrűk ura vagy Szilmarilok MMO-t, de előkerült a Stephen King-féle Setét Torony, illetve a Trónok harca is, mint lehetséges célpont.

Ohlen csupán annyit kötött ki már a legelején, hogy a játéknak történetközpontúnak kell lennie, hiszen ilyen MMO korábban még nem volt, s ezt megfelelően innovatívnak találta. Végül persze a Star Wars duplán kapóra jött: "Már volt egy belsőleg kialakított rajongói bázisunk, amit a Knights of the Old Republicnak köszönhetünk. Valójában, amikor megkérdeztük a rajongóinkat, hogy szerintük millyen MMO-t kellene csinálnunk, szinte mindig azt mondták, hogy a KotOR-ból kellene online változat."

16.
16.
hpisti
#3: Cd galaxisról elég annyi, hogy nejem meg akart lepni egy XBox játékkal. Megvette, csak azt felejtette el a drága, hogy nem pal, hanem ntsc rendszerű cucc kellene. Ez a rész az ő hibája volt.
Karácsony után visszavittem számlával, eredeti csomagolásban, hozzá se nyúltam a játékhoz.
Boltban közölték, hogy ők kiírták, hogy semmit nem vesznek vissza, nem cserélnek, ezt most bebuktam. Sajnos nem tudtam, hogy a 3 napos törvény által előírt kötelező visszavétel nem vonatkozik szoftverre.
Debilkék pedig inkább elbújtak a törvény betűje mögé, ahelyett, hogy azt mondták volna, "bocs, nem tudjuk visszaadni a pénzed, de itt egy kupon, amit az elkövetkező x időben levásárolhatsz nálunk". Ennyi eszük nem volt (OK, nem is várnám el tőlük).
Mindenkit csak lebeszélni tudok erről a "boltról", maximálisan vásárló ellenesek, üzletpolitikájuk kimerül abban, hogy ha a pénz a kezükben, onnan te egy senki vagy, nem ismernek.
15.
15.
robee00
#8: PickPackPont: megérkezett a megadott időbe, rendben átvettem. Problem? Semmi gond nem volt a csomagommal. Ja bocs, előrendeltem.
14.
14.
greenmelon
#10: Nem értem mi bajod van, már fél évvel a megjelenés elött elö lehetett rendelni, hogy biztosan megkapd és játszhass vele. Erre a szitura számítani lehetett. A saját hülyeséged miatt ne másokat hibáztass már.
13.
13.
Füge
#8: Ami azt illeti, le lehet neten szedni. Az Originen keresztül akár pre-orderben is megvehetted volna. Legközelebb azért néz jobban utána az ilyesminek.
12.
12.
Gubi
#11: Nálunk meg pont hogy ott nincs :'( És nálunk ráadásul csak az van.
11.
11.
szinkron
#10: Én pont így jártam, ezért megvettem az 576 kbyte ban, ahol van még egy csomó.
10.
10.
Lordnekroseth
Persze, bár megjegyezném én is dolgozom ünnepnapon. És nem sofőr vagyok vagy bármi, ami létfontosságú.

Inkább az dühít, hogy írtam nekik és még megpróbálták úgy beállítani, hogy "mit pattogok, ők mondták" ami félig meddig igaz is....csak a baj az, hogy ők 3 naponta mást mondtak. Ha pedig annyira bozonytalanok, inkább ne igérgessenek. Mert azzal csak félrevezetik az embert. Pláne, ha ilyen sokáig, addig "amíg már késő"- ig. A többit megértem.

A futárszolgálat meg gondolkozzon el azon, hogy vagy kényelmesen dolgozik, vagy versenyképesen. De n csodlkozzon egyikőjük sem, ha ezentúl egyre kevesebben vesznek tőlük.

(amelett megjegyezném, hogy ez a csettintek és jön a cucc. Meg, hogy ők is meberek és sok a megrendelés dolog ott működik, ahol max házhoz szállítanak vagy egyenként. Nem pedig ott, ahol fix napokon szállítanak x csomagot adott helyre. )
9.
9.
_Tappancs_
#8: "És jó lehet nem csak a Cd-galaxis hibája, hanem a ratyi fos nyomorék PickPackPoint os futárszolgálaté akik képtelenek egy 20 adikán feladottvalamit 30 adikáig "

Mi csettintünk más meg ünnep napokon is szaladjon, mert mi vásárlók vagyunk, de ha mi munkások lennénk és a főnök berendel ünnepnapon, mert a vásárló csettint nem törünk ki örömujjongásban. Bele kell kalkulálni, hogy afutárok is emberek az ünnep nekik is ünnep és korláltoltak a lehetőségeik a sok sok cím, merendelés, szabadság és az ünnepek miatt.
8.
8.
Lordnekroseth
Ott hibáztak, hogy nem lehet neten leszedni. Vagy Steamen megvenni. Mert így rengetek játékostól esnek el. Valójában nem érdekelnek, ha let volna anyi gerinc bennük, hogy mondják nem lesz 30 adika előtt meg sem rendelem, hanem veszek valami mást a lányomnak.
És jó lehet nem csak a Cd-galaxis hibája, hanem a ratyi fos nyomorék PickPackPoint os futárszolgálaté akik képtelenek egy 20 adikán feladottvalamit 30 adikáig kihozni....nevetségesek, hogy képesek versenyben maradni egyáltalán?
Arról nem beszélve, hogy a "hölgy" az átvételi ponton, kinyitott egy szekrény szerű valamit, ahol a felmosó vödröt egyebet tartja és a csomagok mint a lomok egymásra beszórva, és azok között turkált, hátha rá van írva a név. Aztán közölte, hogy vigyek számot a rendelésről, amit megtéve ugyanúgy nemtalálta a listából sem.....bár számomra kétséges, hogy tudja mit is csinál.....Ismét nem csalódtam a magyar szolgáltatás színvonalában.....-_-
7.
7.
The Lone Drow
#1: Dettó, ezzel én is így vagyok...
6.
6.
leviske
A KotOR meglehetősen nagy szabadságot adott a fejlesztőknek, ezt Tolkien regényei esetében nem biztos, hogy megengedhették volna maguknak. Nem mellesleg fura lépés lett volna a Dragon Age után egy újabb középkori játékot indítani.

#3. Hónapok óta lehetett pre-order kiadást kapni 1500/5000Ft-ért. Tisztán le volt írva a CDGalaxis oldalán, hogy aki olyat nem vesz, nem tudják neki biztosítani, hogy a megjelenést követően rögtön tudnak neki játékot szállítani. Na akkor most miért vergődünk azon, hogy nem tudod odaadni karácsonyra valakinek?
5.
5.
Gubi
#3: Sajnos ez nem csak a cd galaxisnál van így. Máshol is kevés példányt szállítanak le és sajnos még én sem kaptam meg. Úgyhogy igen, ez tényleg gáz ha pont valakinek ajándékként szántad volna : / Ettől függetlenül boldog karácsonyt előre is :)

Én azt mondom, hogy ez a játék tény és való, sztori központúbb. WoW-ban a questekhez tartozik valami szöveg és mára már a játékosok nagy része berögzülten csak elfogadja és megnézi utána mit kell ölni/összeszedni. A phase rendszer tényleg egy tök jó dolog lett és sok helyen ezt nagyon jól ki is használják. WoTLK-ban még eléggé kiforratlan volt és látszódott, hogy ott még inkább csak próbálgatták nagyrészt, de Cataclysm-ben már sokkal jobban működött.

Jó ez, de még jobb lenne ha tudnám folytatni a játékot így 40 szintnyi fejlődés után :D Kíváncsi vagyok mikor lesz meg a játék.
4.
4.
vytros
#3: A ToR rendszere azért egy 'fokkal' tovább tart a WoW-énál vagy a GW2-énél, és sem fikázásból mondom, hanem megemlítem, hogy itt igenis egy nagyon fontos eleme a sztori a játéknak, amíg ezt a WoWnál én nem igazán látom, legalábbis a játékos részéről nem.

Mellesleg ne a CD-Galaxisosokra haragudj, mert jelenleg az egész világon sehol sem lehet ToR-hoz jutni, a szerverek kímélése végett csak 2 hét múlva érkezik a következő szállítmány ahhoz a shophoz is ahonnan én rendeltem.
3.
3.
Lordnekroseth
Az tény, hogy a cd-galaxisból még 1 szer nem rendelek, mert a beigért időponthoz tartani magukat nemtudják, ami nem gáz, HA NEM ÉPP KARÁCSONY VAN és baszhatod valaki ajándékát az ő tetűségük miatt.

A játék story központúságáról meg annyit, hogy ne legyenek érte anyira oda. A WoW-is képes lenne azokra, amik ilyen stílusúvá teszik a játékot, csupán erre eddig nem volt igény, de már a Catalysmon is látszik, hogy elindultak abba az airányba és képesek is erre a Fading el.
Amelett a Gw2 nek sokkal interaktívabb a story része, mert ők ingame a játéktéren képesek ezt megvalósítani. De mielőtt még bárki jönne, hogy "fikázom" a játékot egy szóval sem mondom, hogy a ToR-nak bármelyiknél is roszabb a rendszere, csak nem értem, miért vannak úgy magukért oda, mikor ez egyáltalán nem új dolog. Az A net már akkor részletesen leírta, hogy teszi ilyenné a játékot, amikor az Sw ről még gameplay sem volt.
2.
2.
DzsungelCsirke
Egy Game of Thrones-t megnéztem volna, de a Setét Torony is jól hangzik, főleg SWTOR minőségben. Na majd legközelebb...
1.
1.
Split
Nekem az összes B terv jobban hangzik, mint a Star Wars... habár lehet azokat nem lehetett volna olyan könnyen eladni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...