Az Angry Birds ideiglenes hóbort - bezzeg a Tetris

  • Írta: fojesz
  • 2011. december 27.
  • Érdekesség
Link másolása
A Tetris jogaiért felelős vállalat fejese, Henk Rogers szerint az Angry Birds érdemei elvitathatatlanok, azonban valószínűtlen, hogy a játék olyan sokáig népszerű tudna lenni, mint mondjuk az építőkockás puzzle játék, ami immár több mint 25 éve szórakoztatja a nagyérdeműt.

Az Angry Birdsöt és a Tetrist nem feltétlenül szerencsés összehasonlítgatni, egy dologban viszont kétségtelenül hasonlítanak egymásra: mindkettőjüket rengetegen ismerik, köztük jócskán vannak olyanok is, akiknek egyébként nem sok közük van a videojátékokhoz. Nemrég az IndustryGamers Henk Rogersszel, a Tetris jogaiért felelős vállalkozást igazgató úriemberrel készített interjút, aki a dühös madarak hirtelen jött népszerűsége kapcsán is megosztotta gondolatait.

Ahogy az várható volt, az okfejtés mézes-mázosan kezdődött, de végső soron a Tetrist hozta ki nyertesként: "Az Angry Birds cuki, mindenki játszik vele, de amint az emberek megunják, tovább állnak, és egy másik játékkal kezdenek játszani" - mondta, aki szerint ez minden olyan játéknál megtörténik, aminek olyan központi karakterei vannak, mint az Angry Birds jellegzetes madarai.

"A Tetris már rengeteg ilyen játékot túlélt, nagyjából 25 éve létezik. Egy sporthoz lehetne hasonlítani, ami kezdetben szimpla elfoglaltság - akár a golf: kezdetben az is hobbi, majd sporttá válik az űzője számára." Rogers szerint 20-25 év példásan bizonyítja, hogy a Tetris már nem egyszerű hóbort, ugyanakkor azt is elismeri: nekik könnyebb volt kitűnniük annak idején, még csak komolyabb marketingkampányra sem volt szükségük ahhoz, hogy a Tetris a legkeresettebb játékok közé nőjön.

Az Angry Birds egyébként két éve szegezi a képernyők elé a játékosokat.

16.
16.
remete22
Csak egy apróság: NEM az Angry Birds volt az első katapultos típusú játék, és valószínűleg nem is ez lesz az utolsó, hiszen hasonlóan a tetris típusú játékokhoz ennek is egyszerű játékmenete és rendkívül élvezhető, ha csak lazításként játszol vele. De szerintem az ilyen röviden játszható játékok ideje lassan lejár, hiszen rengeteg olyan böngészős játék van ma már, amely nem igényel egyszerre sok figyelmet, elegendő, ha csak napi pár percet foglalkozol vele, ám sokkal összetettebb az említetteknél.
15.
15.
Quent1n
#14: +1, én még Cut The Rope-al nyomulok szerintem zseniális cucc.
14.
14.
konkolyadam
Leszedtem a telefonomra az Angry Birds-öt, végigjátszottam, meguntam. A Tetris azóta is ott figyel az ikonok között, és bármikor szívesen játszok vele, bárhol, bármin. Megunhatatlan játék.
13.
13.
Supra
Ugyan már, semmi köze a kettőnek egymáshoz!! A Tetrist megalkották és kész. Az Angry Birds-höz viszont folyamatosan gyártják az új pályákat, stb. A Tetris féle játékok addig maradnak fenn, amíg el nem felejtik őket. Az Angry Birds pedig addig, amíg a fejlesztő úgy nem dönt, hogy nem ad ki több frissítést.
12.
12.
leviske
A tetris gyakorlatilag nem egy játék, hanem egy játék stílus. Azt pedig merész állítani, hogy az Angry Birds-el bevezetett parittyázósdi kivész a divatból, míg a tetris örökre fent fog állni.

Figyelembe kéne vennie a krapeknak, hogy most hosszú évekig a touch screen lesz az uralkodó, azon pedig az Ő által képviselt játékstílus nem jelent akkora élvezetet.
11.
11.
Giggsy
Az tény, hogy a tetris hallatlanul népszerű volt egykor. Az is tény, hogy az Angry Birds hallatlanul népszerű most. Csakhogy a tetris az összetettebb játékok megjelenésével lassacskán tűnik el a süllyesztőben. Valószínűleg az Angry Birds-re is hasonló sors vár. A kutya nem játszik már a tetrisszel mostanság, míg 15 évvel ezelőtt kisiskolástól nyugdíjasig mindenki azt nyomkodta. Egy nagyszerű alapötletre épült, de igazából fejlődési lehetőség soha nem volt benne semmilyen irányba (persze lehet bele új formájú téglákat tenni, meg szebben rajzolni meg a dolgokat, de az még messze nem fejlődés) Ne hozzunk már ki valamit csak azért győztesnek egy párbajból, mert klasszikus! Klasszikus, de eljárt felette az idő, ezt be kell látni. (és most ne jöjjünk olyannal, hogy "de hát én játszom még vele" mert attól még hogy egy-két ember még használja, igencsak tetszhalott állapotban van)
10.
10.
szpal
Pont karácsonyra szereztek nekem egy régi tetrist :D Nagyon nagy még mindig!
8.
8.
venoom
összehasonlitani a kettöt csak egy pofátlan reklámprobálkozás, majd pár év múlva kéne konkluziót mondani mikor az ideges madarak etünnek a semmibe :D
7.
7.
Wackor
#4: flash játékokkal is találkoztam már elötte amik ugyanilyenek voltak
6.
6.
dave280
Én az Angry Birds-el akkor szoktam játszani amikor pihenőt tartok pl: Batman: Arkham City közben. Relax játéknak tökéletes! ;)
4.
4.
fészpalm
Csak érteném mi ebben olyan nagy cucc a reklámon kívül. Millió ilyen játék volt már előtte is.
3.
3.
Alienji
Azért nem kell szegény Angry Birds-öt letámadni, csak mert nem lesz, vagy nem lehet maradandó. Jó játék a Tetris én is sokat játszottam vele, de azért nem lehet azt mondani, hogy eddig mindent túlélt. Ha így lenne, akkor most befejezném ezt a kommentet, és mennék Tetris-ezni a haverjaimmal, de nem így van, Halo-zni megyek.
2.
2.
Stranger
Az Angry Birds egy túlértékelt játék és sohasem lesz annyira klasszikus mint a Tetris.
1.
1.
Gurren
"aki szerint ez minden olyan játéknál megtörténik, aminek olyan központi karakterei vannak, mint az Angry Birds jellegzetes madarai"

Mario?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...