A Half-Life miatt követelőznek a rajongók

  • Írta: fojesz
  • 2012. január 19.
  • Érdekesség
Link másolása
A Steamen indítottak csoportot azok a rajongók, akik azt követelik a Valve-tól, hogy folytasson nyíltabb kommunikációt a Half-Life-fal kapcsolatban, mondjon végre valamit afelől, hogyan állnak a folytatás munkálatai. A csoport jelenleg több mint 17 ezer tagot számlál, és még mindig lehet csatlakozni hozzá.

A Half-Life-széria 2007-ben jelentkezett új résszel, és már a Half-Life 2: Episode Two sem érkezett meg hamar, a Valve korábban azt ígérte, a második rész epizódjait viszonylag sűrű időközönként jelentetik meg, ez indokolja azt is, hogy ezek a játékok sokkal rövidebbek, mint a teljes értékű felvonások. Azóta viszont síri csend honol, a Valve nem akar bejelenteni új részt, rengeteg a pletyka, ezek közül a legfontosabb - és talán legmegalapozottabb is -, hogy a Valve nem csinál már Episode Three-t, kapásból a Half-Life 3-ba vág bele. Persze ki tudja...

Pontosan ezt a zavart elégelték meg azok a rajongók, akik nyílt levelet címeztek a Valve-nak, és csoportot hoztak létre a Steamen, amiben azt követelik: a fejlesztőcég folytasson nyíltabb kommunikációt, és mondjon végre valamit az új Half-Life-ról. A jelenleg több mint 17 ezer felhasználót számláló csoport tagjai szerint a jelenlegi helyzet "idegesítő", mert miközben a Valve számtalan projekttel foglalkozott az elmúlt években, a Half-Life-fanok régóta türelmetlenül várakoznak.

A srácok szerint a rajongók jobb kommunikációt érdemelnek, legutóbb a Valve 2008 végére ígért új infókat - persze azóta sem tudunk semmit, pedig az eredeti tervek szerint 2007-ben már a teljes Episode-sorozatot be kellett volna fejezni. Az alapítók megjegyzik: a csoportot nem azért hozták létre, hogy siettessék a munkálatokat, ők egyszerűen csak helyzetjelentést szeretnének.

A Valve az Episode Two óta olyan játékokat fejlesztett és/vagy adott ki, mint a Portal második része, a Left 4 Dead két része, a cég folyamatosan támogatja a Team Fortress 2-t, jelenleg pedig készül az új Counter-Strike és a DOTA 2 is.

15.
15.
eddy22
#14: Igen, nekem is Ravenholm az egyik kedvencem, azt az érzést talán csak az Alone in the Dark 1 rész tudja felülmúlni amikor 9 évesen játszottam, annál parásabb játékkal azóta se találkoztam.
14.
14.
Anno amikor a HL1-et toltuk haverokkal, csak bámultunk a zsenialitásán és döbbenten néztünk, hogy ilyet is lehet ?! Sokszor volt olyan érzésem, hogy itt a vége, mindjárt végig játszom és akkor még csak nem is sejtettem, hogy mekkorát tévedtem. Borzalmasan hosszú mégis idegfeszítő és izgalmas volt az egész.

A második rész, szintén magába szippantott, izgalmas történettel, remek helyszínekkel (Ravenholm-ot semmi nem üti a mai napig !), baromira jól eltalált fegyverekkel, az ellenségből segítséggé változó Antlionok, a hatalmas és változatos pályák és az a rengeteg idő ami arra kellett, hogy számtalanszor átvonszoljam punnyadt testem rajtuk . Egyszerűen zseniális !

Érdekes módon az epizódok olyan mértékben taszítanak, hogy valami borzalom, soha nem tudtam sem az elsőt, sem a másodikat végigvinni, már a kipróbálás után 100%-ig biztos voltam benne, hogy nem kerülnek fel a polcra a két előd mellé, mert nem méltóak hozzá. Sajnálom, az az én szuverén véleményem... :(

Ezek után egyetlen elfogadható alternatíva létezik számomra :

H.A.L.F. L.I.F.E. III.

Este megyek én is peticionalni szépen ! :)
13.
13.
Hondoro
Nekem ez a legkedvesebb jatekom, akkora hangulata van h annyira magaval tud ragadni a tortenete es a jatekmenet hogy mar megszamlalhatatlanul sokszor vegigvittem az osszes reszt. Orulok h meg nem adtak ki az utolso reszt mert akkor mar nem lenne miert izgulni.
Remelem kijon a 3. resz es jo hosszu es izgalmas lesz.

Es remelem meg azutan is folytatjak...
12.
12.
11.
11.
Grabowsky30+
#6: mégis elolvastad és mégis firkantottál ide egy semmit
10.
10.
Wackor
9.
9.
eddy22
8.
8.
kirschakos
Én nem vagyok Half-Life fan, de mindig élvezem olvasni a híreket róla valamiért. Egyébként megértem a rajongókat. Habár sose tudtam mi ez a nagy felhajtás eme játék körül - játszottam vele - elég nagy pofátlanság a Valve részéről ez a fajta hanyagolás.
7.
7.
Moldren
6.
6.
thelegendary
AZ utóbbi címek annyira nem érdekelnek........
4.
4.
ATi0021
Remek kezdeményezés. Csatlakoztam én is. :)
3.
3.
DarkKony
én vagyok a 18135. a csoportban ;)
2.
2.
szcsaba1994
#1: A filmes példa elég jó, sajnos elég sok sorozatnál pont az érdekes résznél hagyják a vetítést (SG:U, Flashforward)
Nekem még sajnos nem sikerült kipróbálnom a HL2-t, de már régóta tervezema megvételét
1.
1.
Grabowsky30+
Ezért ez tényleg egy elég komoly cím a játék történelemben amit nem lehet csak így hagyni! Nem mellesleg elég nagy kibaszás azokkal akik megvették az ep1-ep2-t, hogy azóta se tudjuk mi a vége! Olyan mintha egy filmnek hiányozna az utolsó fél órája, nem hiszem ha ezt előre tudom akkor beruházok!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...