Motion capture a The Last of Us-szal

  • Írta: zoenn
  • 2012. február 2.
  • Videó
Link másolása
A Sonynak még mindig vannak rejtett tartalékai és igazán ígéretes exkluzív címei. Az egyik a Naughty Dog által készített The Last of Us. Hasonlóan az Unchartedekhez, ebben a túlélőhorrorban is fejlett motion capture technológiára hagyatkoznak a fejlesztők. Tekintsünk bele a munkájukba!

A maximális élethűség kedvéért pont azok a színészek öltik magukra a motion capture-érzékelőket, akik a megszemélyesített hős hangjáért is felelnek. Úgy látszik, ez már hagyomány a Naughty Dognál. Az alábbi kulisszák mögötti videóban Troy Baker és Ashley Johnson mókáznak egy sort a testre simuló ruhájukban. A The Last of Us vélhetőleg az idei év végén, vagy jövőre kerül a boltokba PS3-on.

5.
5.
#4: Nagyon is sokat. Mivel az egész játék alatt a karakterek mind ez a technika alapján lettek "animálva" így nagyon is nem mindegy, hogy egy mozdulat három kézzel, fejből kitalált "keypointból" áll-e, vagy rendesen le van modellezve...

Azok a játékok amik annyira sikeresek voltak mostanság az elmúlt pár évben, mind annak köszönhetik a sikereiket, hogy részletesen ki voltak dolgozva és nem összecsapva. Egy arcade platform ugrálós játéknál még el-elmegy, hogy kézzel animálj mozgást, de egy tripla-A-s címnél ez ma már szinte megengedhetetlen... Nem azért mert én azt mondom, egyszerűen ilyenek az elvárások :D
4.
4.
dzsiádzsó
Most már tudjuk, hogy készült a render trailer, nem tudom ez mit bizonyít, naughty szreti a motion capturet, igazából nélküle, meg vele is készültek remek játékok, túl nagy jelentőséget nem tudok neki tulajdonítani!
3.
3.
giga321
#2: Nem tudom miért engem arra emlékeztetett. Amúgy tök jó dolognak tartom ezt a Motion Capture-t így tök jól beletudják élni magukat a szerepbe. Szívesen kipróbálnám.
1.
1.
giga321
Az a csajszi nem a Hannah című filmben a Hannah? XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...