GDC 2012: Izgalmas Move-játék jön a lengyelektől

  • Írta: fojesz
  • 2012. március 7.
  • Bejelentés
Link másolása
A God of War fejlesztőinek közreműködésével érdekes játékon dolgozik a lengyel Plastic stúdió. A Datura kontrollerrel is irányítható, de a PlayStation Move-val érzi igazán elemében magát: a programban a játékos egy komor erdőt fedezhet fel, ahol a Move az egyik kezét helyettesíti.

Tavaly ősszel érdekes videók ütötték fel a fejüket a YouTube-on (alább láthatjátok őket), amik a híresztelések szerint a God of War-sorozatot jegyző Sony Santa Monica új projektjét mutatták be. Nagyon távol nem álltak a valóságtól, a látnivalókon a lengyel Plastic új munkája figyelhető meg, ami valamilyen módon a Sony-csapat közreműködésével készül - igaz, azt nem tudni, hogyan a stúdiók miként dolgoztak együtt.

A Linger in Shadows című PSN-játékot (jó, nevezzük inkább techdemónak) is jegyző Plastic először a hivatalos weboldalán kotyogta ki, hogy a GDC-n bemutatóra készül, azonban csak később, a PlayStation Blogon megjelent posztból derült ki, hogy konkrétan miről van szó. Az első leírás szerint a Datura az ősszel megjelent videókon látott játék, amit a lengyel fejlesztők két évnyi előkészület és fejlesztés után hoztak össze.

A játékos egy rejtélyes, álomszerű erdőben jár majd, miközben a PlayStation Move-val úgy navigálhat, mintha a saját kezét irányítaná. A fejlesztők újszerű interakció megteremtésére vállalkoztak, a játékos nemcsak láthatja, de érezheti, megérintheti majd az elé kerülő tárgyakat, a fákat és az arcokat. A Datura filmszerű élményt és történetet kínál (talán ezért emlékeztet a játék első promóképe is egy moziplakátra), ahol a játékos döntéseket hozhat, majd szembesülhet azok következményeivel.

A Datura sokkal játékszerűbb lesz, mint a Linger in Shadows volt, persze így is csak egy rétegnek szól majd - az IGN a Myst-szériához hasonlította a programot. DualShock kontrollerrel is irányíthatjuk majd, az igazi izgalmat viszont a Move jelenti, ahogy azt a videók is remekül sejtetik. A játék az év végén jelenik meg, a PlayStation Networkről tölthetjük le ezt is.

9.
9.
hegyomlás78
Nem értem ,hogy egy erdöben miért nem vadisznok rohangálnak!!!!!
8.
8.
markoci555
hát most ez mi? horror játék vagy csak járkálunk az erdőben és fogdoshatjuk a fákat, szobrokat?
7.
7.
giga321
És itt most kajak csak ennyit kell csinálni ? Izgi.
5.
5.
Mortis
Most tényleg tapogatásra akarnak építeni egy játékot? Arra ott van temérdek japán rapist program, csak egér vezérelt irányítással.
4.
4.
Macccy
Simogató 2.0 - Setét Erdő Edition

Nem értettem, hogy jön ide a GoW főleg hogy "azt nem tudni, hogyan a stúdiók miként dolgoztak együtt". Reklám értéke biztos van a gémkapocs főoldalán!

Nekem is a Myst jutott eszembe a videókról. Nem nagy szám ez eddig, de puzzle -ban ettől még lehet jó.

@McDuff: Az ujjait nem a játékos mozgatja, azt csak úgy random ropogtatja a játék, ha meg valamihez hozzáér, akkor azt a frame -et leköveti simivel ...
3.
3.
McDuff
hát én ezt Kinectre tudnám jobban elképzelni...hogy mozgatja egyáltalán az ujját?
2.
2.
BloodyDeath
Nem rossz. Csak az a lebegő kéz karok nélkül, eléggé elcsufísta az össz képet. Meg Santa Monica neve is hozzákapcsolható, de nincsenek benne véres kivégzése kibelezett hullák. Ez ami ront az egészen :) XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...