Feljavított verzió érkezik a Baldur's Gate-ből

  • Írta: InGen
  • 2012. március 16.
  • Bejelentés
Link másolása
Sokan remélték, hogy hamarosan egy teljesen új Baldur's Gate-játékot jelentenek be, de ez egyelőre nem történt meg. Ami viszont megtörtént, az sokak szívét megdobogtathatja: a sorozat első két része felújíott, feljavított formában jelenik majd meg újra.

A BioWare-ből kivált tagokból alakult BeamDog csapata járatos a BioWare egykori játékainak megturkálásában, hiszen tavaly ők hozták el nekünk az MDK2 HD-változatát is. Ezúttal kicsit nagyobb fába vágták a fejszéjüket, ugyanis minden idők talán két legjobb szerepjátékát szeretnék modernizálni.


A Baldur's Gate-et a megjelenése óta tartják a PC-s játéktörténelem legjobb RPG-jének, melyet sokak szemében csak egyetlen másik játék tud felülmúlni, a Baldur's Gate 2. Akik koruk miatt kimaradtak ebből a klasszikusból, vagy csak újra szeretnék élni a régi emlékeket, azok számára örömhír, hogy a BeamDog mindkét részt felújítja.

A fejlesztők elmondása szerint rendelkeznek a játék teljes eredeti forráskódjával, azonban nem csak az engine-t javítják fel szignifikánsan, hanem a tartalomhoz is hozzátesznek saját kútfőből - kérdés, hogy erre mennyi szükség van, mindenesetre a BeamDog ígérete szerint az eredeti művek teljes tiszteletben tartásával fognak ügyködni.

Megjelenési dátum egyelőre nincs.

7.
7.
xanatos0911
Remek hír :) Pont most vettem elő a SoA + ToB kombót az unalmas órákra. Remélem egy klasszikust kapunk vissza új külsővel és nem egy manapság divatos áttervezett és átvariált trágyadombot ami haloványan emlékeztet csak a régi önmagára... Sajnos nálam az a tapasztalat, hogy egy ilyen idős legendához már annyira hozzá nőtt a külsője, hogy sokszor annak is hatalmas szerepe van a hangulat visszaadásában. A magam részéről kicsit félek, hogy ez nehogy elvesszen. Reméljük a legjobbakat!
6.
6.
daenath
Tuti vetel, titokban feltem hogy egy Dragon Age szeru Baldur's Gate-et fognak bejelenteni, de ennek nagyon orulok, eleg gyatra az AD&D felhozatal mostanaban, nem is ertem miert hanyagoljak ennyire, nekm jobban bejon mint a sok akcio rpg.
5.
5.
break77
Szuper kis játék volt, személyes kedvenc kategória!
4.
4.
leviske
És felújítás alatt amolyan Star Craft 1>2 érthető, vagy komolyabban belenyúlnak a megjelenésbe, kiszolgálva azokat, akiknek manapság az RPG nem arról szól, hogy egy pontot irányítanak a térképen?
3.
3.
Mortis
...°ejakulál°...

Talán egy kicsit több karakter-interakciót.
2.
2.
SLi
Év híre nálam, nagyon várom
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...