Take-Two: fél éven belül eltűnik a THQ

  • Írta: fojesz
  • 2012. április 7.
  • Biznisz
Link másolása
Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója nem válogatta meg a szavait, mikor a saját cége tevékenységét következetesen a THQ-éhoz hasonlította. Az úriember szerint a THQ-nak fél éve van hátra, utána a kiadó lehúzhatja a rolót. A THQ közleményben mérgelődött egy sort, de érdemben nem védekezett.

Elkezdődött a szájkarate a THQ jövőjét illetően, jelen pillanatban ott tartunk, hogy egy rivális kiadó nyilvánosság előtt alázta rommá az egykor sikernek örvendő vállalatot. A THQ-nak az utóbbi időben nem ment jól, a pletykák már a lehető legkomolyabb változtatásokat vizionálták, amik végső soron megvalósulni látszanak: a cégnél újabban leépítésekről, átszervezésekről, törlésekről és veszteségekről hallani.

Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója az MIT in Gaming konferencián tartott előadást, ahol arról is beszélt többek között, hogy mennyire fontos saját címeket gyártani. Zelnick szerint a THQ túlzottan ráúszott a licencelt anyagokra, ennek is köszönheti, hogy jelen pillanatban ott tart, ahol. A vezérigazgató úgy gondolja: hiába csinál valaki minőségi játékot licencek alapján, hosszú távon eltűnik a haszna, mikor a szerződések megújítására kényszerül, és végső soron több jogdíjat fizet ki, mint amennyit nyert vele.

És persze a minőségre is oda kell figyelni: "A legfontosabb különbség a minőség. A külsős kiadók közül a Take-Two rendelkezik a legnagyobb átlagértékelésekkel a Metacritic és az iparág szakértői szerint. [...] A THQ stratégiája nem működött, a kivitelezés rossz volt. Hogy lefordítsam: az étel nem volt jó, és az adagok is kicsik voltak. A THQ fél éven belül nem lesz itt."

A THQ természetesen nem hagyta mindezt szó nélkül, a vállalat közleménye szerint "Zelnick úr észrevétele ma már érvényét veszítette és pontatlan, a hozzászólása felelőtlen és nem igaz, és különben is a saját üzletét kellene kommentálnia".

Azért kíváncsiak vagyunk, mit szólnak ehhez a befektetők.

17.
17.
BryceHUN
Amit írtok mind szép és jó de csóri cégnek most kéne a pénz és nem 2013-ban. :)
Vannak jó címeik nem vitás engem az a Guillermo del Toro féle horror játék is érdekelne de az sem most jönne. Ha valóban becsődölne a cég kíváncsi lennék hova mennének a csapatok. 100% hogy az Activision rácuppanna mivel nekik van pénzük de címük már nem nagyon. :D
16.
16.
DON GONDOCS
Hátha a Homefront 2 bejön nekik.
13.
13.
randall13
A PC exkluzív Company of Heroessal kétlem hogy megoldódnának a gondjaik :( Bár pár plusz hónapot nyerhetnének vele az tény.
11.
11.
giga321
Azért a metro last lightot ne felejtsék el.
10.
10.
dabbaska1000
#7: Igazad van strike 19 de ezek nem képesek rá.
9.
9.
wildláma
#6: nemrég volt hír hogy a wh 40k dark milleniumot (mmo) lefaragták sima single player játékká
7.
7.
strike19
Adjanak ki egy Saints Row 4-et + Company of Heroes-t és megoldódnak a gondok.
6.
6.
Cooper911
Ha már licencelnek valamit akkor azt ki is kéne használni. Warhammer 40k online is lehetne pl.
5.
5.
DON GONDOCS
(Y) Red Faction, Warhammer. Pont nekik kéne tartani magukat.
1.
1.
Cuppak
Adják ki Company of Heroes-t, akkor lesz pénz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...