PC-s eladási rekordot döntött a Diablo III

  • Írta: InGen
  • 2012. május 23.
  • Hír
Link másolása
Épp most esett be a levél kedvenc blizzardos PR-esünktől, Sör Krisztiántól, aki tudatta velünk az örömteli tényt, miszerint a Diablo III máris megdöntött minden korábbi PC-s eladási rekordot. Megvannak az első 24 óra, és az első hét eredményei is. Mindkettő nagy.

Az első 24 órában több, mint 3,5 millió példányt adtak el a Diablo III-ból, de ez a szám nem tartalmazza azt 1,2 milliót, akik korábban már a World of Warcract annual pass segítségével megszerezték maguknak a digitális verziót. Így összesen az első napon 4,7 millióan vágtak neki a Blizzard legújabb akció-szerepjátékának, ami a legnagyobb PC-s launch a játékok történetében.


Ez a szám aztán az első hét alatt 6,3 millióra hízott, ráadásul úgy, hogy a játék Oroszországban csak június 7-től lesz megvásárolható. Szintén nincsenek benne a számokban a koreai game roomok értékei sem, ahol a Diablo III azonnal a legnépszerűbb anyaggá vált, több, mint 39%-os részesedéssel.

54.
54.
anadrex
Brutálisan jó, ez a 4. játék amiért életemben pénzt adtam és szerintem megérte a pénzét. Egyetlen problémám, hogy normál túl könnyű inferno pedig már nehéznek se nevezhető inkább csak sz*pásnak főleg barbárnak, meg nekem witchdoctorral is eléggé annak tűnik. Azt tartom érdekesnek, hogy blizzardék beismerték, hogy túl durva lett az inferno szint és balanceolni fogják, de ennek ellenére mégis a kasztok nerfelésével kezdtek :D
53.
53.
anadrex
#41: "A mai napon kikerült egy lengyel webshopba a Diablo 3 konzol PS3 verziójának előrendelhetősége, de nagyon gyorsan el is távolították. Megjelenési dátumnak 2013 Július 1 volt feltüntetve. Egy PS3 játékokkal foglalkozó oldal, a ps3site érdeklődött ennél a webshopnál és azt mondták, hogy nemsokára bővebb információval tudnak majd szolgálni a játékról." Másik oldalt nem akartam linkelni mert lehet reklámnak veszik és törlik a kommentet ezért inkább bemásoltam a szöveget.


50.
50.
zooole
#41: Ekkora butaságot is rég olvastam. A Diablo III-on 2005-óta dolgoznak és legalább egyszer kukázták az egészet. Az, pedig, hogy kőkeményen végigdolgozta... Persze. Tudod kik dolgoztak kőkeményen? A Remedy az Alan Wake-n.

Nem csodálkozok, hogy ennyi idő után többet vártak a játékosok. Hangulat nagyon ott van, de rövid, ami kicsit szomorú.

A Blizzard pedig a World of Warcraft sorozatgyártásával volt elfoglalva. Nem tudom, mennyivel jobb ez. Persze ott van a SC2 3 részre darabolása is. Nem minden fekete-fehér.
47.
47.
p3ti
Nem kell haterkedni emberek . Diablonak nem hiába van ekkora rajongó tábora , és itt nem csak a 3. részre gondolok. Szal nyugodtan el lehet fogadni hogy a Diablo mint sorozat mindig az élmezőnybe lesz , és ezen nem fog változtatni a "ez csak egy hack n slash , szétvan hypeolva , nem érdemli meg" és stb. komment.
45.
45.
bsg09
#43: Ez már most is így van.
44.
44.
bsg09
#41: "A kettő között az a különbség, hogy míg a Blizzard kőkeményen végigdolgozta ezt a 12 évet"

Értem, hogy tetszik a játék, de azért mindenféle kamudumát nem kell elhinni.
43.
43.
Én csak attól félek, hogy ennek hatására majd minden idióta részben mmo-t akar majd csinálni a játékából, mi meg belepusztulunk az igénytelenségbe ... :(

Amúgy meg grat.Blizzard ! Majd ha lejjebb megy az ára, kaptok egy strigulát tőlem is ...
41.
41.
InGen
#40: A kettő között az a különbség, hogy míg a Blizzard kőkeményen végigdolgozta ezt a 12 évet, addig az ex-3D Realms azzal volt elfoglalva (a nagyfőnök Scott Miller pedig főleg), hogy World of Warcraftozzon.

És itt a lényeg, és itt látszik jól, ki tud olyan játékokat készíteni, ami még a konkurenciát is képes tönkretenni azzal, hogy őket is teljesen leköti :) Meg az is, hogy a játékiparban ki az alfahím...

A számok meg brutálisak, el sem tudom képzelni, mi lenne itt, ha a Blizzard multiplatform játékot készítene. Modern Warfare meg a GTA azt hiszem mehetne vissza a homokozóba :)
40.
40.
randall13
#37: Hát a duke nukem után... :D
39.
39.
Stranger666
#37: Persze h volt, valakinek fel is vetettem, h majd az eladási statisztikák után beszélgethetünk... nem véletlen hívott fel a shop, hogy csak szerdán tudják szállítani kedd helyett, mert már az első nap volt bolt ami kifogyott. ÉS ez csak MO. Ennek örömére szerdán megkaptam és csütörtökön már tolhattam is, szal a nagy lagokat is elkerültem:)
38.
38.
markoci555
bizony, nem kell csodálkozni én elvárom ezt a játéktól :)
37.
37.
Quent1n
Meglesz a 10 milla ez már biztos. 12 év várakozás után ekkorát lehet dobbantani a talán legnagyobb Blizz címmel :) És most húzott nagyot az Activision az extra árral. :) Nem hittem volna, hogy ennyire ki voltak éhezve az emberek egy ilyen játékra. PC-s címtől ez abszolút tarolás. De hát 12 év az 12 év akárhogy nézzük és az a generáció akit a korábbi részek lekötöttek az még ittvan bőven és ezt megcsinálták úgy, hogy a fiatalabbaknak is bejöjjön. Számomra ez a Blizz legnagyobb dobása a játékkal kapcsolatban, hogy elképesztően széles körnek tudtak letenni egy ilyen terméket az asztalra.

Egyébként tényleg volt olyan aki azt gondolta, hogy a D3 szar lesz és nem fog majd jól fogyni? :D
36.
36.
Gt17
Erre iszunk egy ,,Sör''t.
35.
35.
Necreon
#34: Hidd el Monkkal sem jobb, 53% dodge-ot hozok össze jó rúnákkal és skillekkel, egyedül az tart életben inferno-n még a normál mobok előtt is. Persze ezt úgy, hogy Serenity + heal rúna, heal + fear rúna, vakítás + dupla vakítás rúna, seven sided strike. A felsoroltak közül ami nem gyógyít az alatt halhatatlan vagyok. Na így esélyem nincs Inferno-n :D.
33.
33.
kopic
#29: Erre az évre kalkulálták a 3,5 milliós eladást. Hát ezt csúnyán benézték:D
30.
30.
Adamknight
#26: Ki mondta, hogy okosabbnak akarok tűnni? Egyszerűen csak pont ide vágott, és kész... de szerintem mindegy is. Gondolom te is élvezed a Diablot (vagy nem), úgyhogy ne álljunk le egymást szapulni. Attól meg hogy nem minden mondatomba rakok egy szophisztikailag ideillő kárpát medencei közmondást én kérek elnézést :'( XD.
29.
29.
Borington
Nemrég egy hír jelent meg arról hogy 3,5 milliós össz-eladást kalkulált ki valami muki... hát, már első héten duplája lett... :D
28.
28.
hedzsooo
#27: ...Meg ironikusabb lett volna, ha inkabb nem is irtal volna mar most semmit.^
27.
27.
greenmelon
#20: Ha ennyire nem jön le az irónia, inkább ne reagálj semmit. ;)
26.
26.
hedzsooo
#21: Nagy divat, hogy angolul irjunk mar magyar helyett..., mondjuk ettol nem tunsz meg okosabbnak szerintem.
Te meg nem erzed hogy ironia helyett csak ugy siman egy paraszt, serto, pejorativ beszolasnak is veheto? A kifinomultabb humorert paran jobban rajongunk, de en kerek elnezest, h te meg ezt nem erezted...
25.
25.
StormNob
#11: Ááá a PC-s játékipar haldoklik, tavaly is csak 15%-kal nőtt és összesen 18,6 milliárd dollár bevételt hozott :) és mint a hír is mutatja, még egy ilyen PC exkluzív cím is ilyen ratyi eladásokat produkál :(
24.
24.
hedzsooo
#18: Ja, velemeny legyen, de nem menjen mar at paraszkodasba. Irjal a Diablo 3-rol mondjuk, h miert nem oromteli szamodra, h ilyen jol fogy...

Nekem egyebkent anno a MAFIA 2-es teszt nem tetszett, de akkor sem kezdtem az a tesztert fikazni, csak magat a tesztet es megprobaltam leirni ertelmesen azt is, hogy miert. :)
23.
23.
Vurgi
#18: Istenem ember, te egy akkor szánalomkupac vagy, hogy az hihetetlen. Akárhányszor elolvasom a kommentjeidet, az mindig mindenkinek a szapulásával van tele. Nem gondolod, hogy ezzel már saját magadat járatod le?
Amúgy meg én nem tudok véleményt alkotni a játékról, mert soha nem játszottam egyetlen részével sem, de ha mondjuk egy játék 9.6-ot kap értékelésre, akkor az valószínűleg örömteli (MÉG A CIKKÍRÓNAK IS, akit biztos lefizettek), mert egy nagyon jó játék.
22.
22.
Thane
#20: Általában csak a hate jön
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...