Crysis 2 - újra kapható a Steamen

  • Írta: zoenn
  • 2012. május 30.
  • Érdekesség
Link másolása
Véget ért a Crytek tavalyi gyermekének ideiglenes Origin-exkluzivitása, tegnap óta újra kapható a Crysis 2: Maximum Edition a Valve disztribúciós rendszerén. Úgy látszik a maximális profit jegyében az EA mégis feladja begyöpösödött elveit és nem erőlteti folyton saját digitális áruházát.

Váratlan fordulat jegyében tegnap óta újra elérhető a Steamen a Crysis 2: Maximum Edition. Egy évnyi távollét bebizonyította, hogy nem tesz jót az EA-nek az, ha csak egyedül az Origin-t erőlteti a digitális PC-s címek esetében. Nem számítottunk rá, hogy a Crysis 2 újra kapható lesz - ráadásul most kedvezményes áron. Az Origin indulásakor a Valve kénytelen volt a boltból eltávolítani a játékot - akkor Gabe Newell azt nyilatkozta, hogy "egy sor bonyolult kérdést" vet fel az eset. Az igazság az, hogy DLC-ket csak a Steamen keresztül lehetett volna megvásárolni, ami a Cryteknek nem tetszett, így vándorolt a játék kizárólag Originre.

Azóta egyetlen belsős EA-s cím sem jelent meg Valve rendszerén, ám az EA Partners program képviselői azóta is kaphatóak, úgymint a Shack 2, vagy a Kingdoms of Amalur: Reckoning. Lehetséges, hogy a jövőben a Dragon Age 2, netán a Battlefield 3 is megvásárolható lesz más digitális áruházakból? Eme lépés nyilvánvalóvá teszi egyrészt azt, hogy az Origin erőltetése nem vezet jóhoz, másrészt a Maximum Edition pedig már alapból tartalmazza az összes tartalmi frissítést, nem kell külön megvásárolni őket, így a cím visszakerülhetett a Steamre.

9.
9.
Hubert Cumberdale
#3: A DLC-k és köbö ennyi :)
8.
8.
Quent1n
#2: Ha nem lenne a már sokszor kitárgyalt dollár=euro, akkor sok gond nem lenne. Így csak és kizárólag akcióban éri meg játékot venni Steamen különben szörnyű árai vannak sajnos.

Amúgy meg Pedroé a pont én is ezt olvastam anno. :)

Origin meg egy nagy szar szerintem és marhára semmi szükség nincs rá csak az EA erőlteti. Utálok ilyet kívánni de remélem megbukik és eltűnik a süllyesztőben. Pontosan elég nekem a Steam mint hasonszőrű program a gépemre. :)
7.
7.
randall13
#2: Örülj neki, hogy ott csak 300 az euró.
6.
6.
Optimus Prime
Hiányos hír. A lényeg, hogy a Crysis 2 azért került le Steamről, mert a DLC-k csak egy harmadik féltől lehetett beszerezni és valami bla-bla törvény szerint vagy van játék ÉS DLc Steamen vagy sehogy. Meg Crytek papolt arról, hogy mással is van szerződésük Így ütköznek.
A lényeg, hogy mind Origin rendszeren, mind Steam rendszeren a Crysis 2: Mximum Edition kapható. Kb. dupla árért, most az LE tartalmával, valamint az eddigi megjelent DLC-kel, ami multis pályákat és fegyvereket tartalmaz. Akinek anno megvolt a Crysis 2 Steamen, most fél áron veheti meg az ME-t. Érdekes, hogy a régi sima kiadás eltűnt az Originról is.
5.
5.
Donpedro
Nincs itt semmi 180 fokos fordulat az EA-től vagy a Steam-től. Anno azért kerültek le a Steam-ről az EA játékok, mert ugye a Steam szerződés szerint a játék DLC-it is csak Steamen keresztül lehet árulni, ami nem tetszett az EA-nek. De mivel a Crysis 2 Maximum Edition-ben már benne vannak alapból a DLC-k, ezért itt nincs ilyen probléma.
4.
4.
Extol
Megpróbáltak ők is alkotni valami hasonlót mint Valve, de Valve-ék már annyira elhúztak hogy nem lehet ellenük esélye senkinek, úgyhogy aki nem akar kimaradni a jóból az csatlakozik hozzájuk. Egy hasonló áruházról tudok és az a GOG akinek még úgy ahogy van választéka, habár rákerestem pár régi (szerintem jó) játékra és nem mindent találtam meg amit szerettem volna.
3.
3.
Konkrétan 4500-ért meg lehet venni dobozos formában a második részt. Bár nem tudom mi van a "maximum editonban" a játékon kívül, de engem például sosem vonzottak az extra tartalmak. Annyit viszont szerintem nagyon is megér !
2.
2.
ATi0021
Nem is értem az EA-t. Ha a korábbi boltja megbukott miből hitte most nem fog, ha átnevezi. Amúgy nem mondanám túlságosan kedvezményesnek az árát. Okosabb ha megveszem fele annyiért dobozosan. De szerintem igaz a Steamre úgy általában is, hogy nagyon drága, főleg a 300 körüli euróval.
1.
1.
Sun9us
Na ugye, hogy nem leget csak belsős címekkel, Store-t csinálni. Minek futtassak még egy programot, ahhoz hogy pluszban tudjak 2-3 játékkal játszani.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...