27 százalékkal nőttek a Ubisoft bevételei

  • Írta: zoenn
  • 2012. július 21.
  • Biznisz
Link másolása
A párizsi székhelyű kiadó legújabb negyedéves jelentéséből kiderül, hogy a Ghost Recon: Future Soldier szépen tejelt a kasszáknál és az online részleg bevételei is a duplájára nőttek. Számokban ez 131 millió eurós bevételt jelent, mely 28 millió euróval több, mint tavalyi év azonos időszakában.

A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot ismertette a cég középtávú terveit is, miszerint az elsődleges cél az, hogy tőkét kovácsoljanak az újgenerációs konzolokból és a free-to-play modellből. Nem mind arany, ami fénylik, elvégre a PS3-as és Xbox 360-as eladások bevételitől jócskán elmaradnak a PS Vitás és Nintendo 3DS-es eredmények: a cég összbevételeinek csupán négy százalékát teszik ki, azaz mintegy 2,5 millió eurót.

A kiadó összbevételei 27 százalékkal nőttek az április 1-től június 31-ig terjedő időszakban: 131 millió eurót kasszíroztak, míg az előző év azonos időszakában 101 millió eurót. A saját becsléseiket is túlszárnyalták: a franciák 115 millió euróval számoltak.

A kedvező eredményekben nagyban közrejátszott a Ghost Recon: Future Soldier májusi megjelenése - pontos adatok még nincsenek, de a taktikai akciójáték a hónap legsikeresebb videojátékának számított a tengerentúlon és a siker még a cég elvárásait is meghaladta.

Erőteljes lendület mutatkozott a Ubisoft online eladásaiban - 27 millió euróra tettek szert a free-to-play címekből és sikeres volt a Trials Evolution XBLA-s játék.

32.
32.
gamekapocsfan
31.
31.
robogo98
Az fps yostick jó? Tps el milyen?
30.
30.
DON GONDOCS
Ubisoftnak jó megy mostanság. még idén jön egy pár (új) játékkal, amivel kitesznek magukért. Remélem később is tartsák majd eszt a színvonalat.
23.
23.
KeXxX
#16: jól megmondtad neki :D a pc sose lesz jobb a konzolnál. hiába az fps és grafika.. akkor se nyertek^^

kár hogy eltolták a far cry 3 megjelenését :/
15.
15.
Onegesius
helyes. így kell ezt csinálni
12.
12.
robogo98
De ez a KŐZEL jövöben játszòdik azért nics űrcsata meg ion ágyu
de ha jövöbeli vel akarsz játszani játsz halo val
11.
11.
robogo98
Az ért a drone meg a senzor meg a rafuos ammo a sniperhez azért jövöbeli szerintem
5.
5.
giga321
Ez a beszéd na így tovább
4.
4.
gamekapocsfan
Az biztos hogy az AC3 sok zsét fog hozni az Ubisoftnak....Ez nem kérdéses
3.
3.
shifteeh
nagyon jó mostanában az ubi
1.
1.
menjapipaba
Az AC3 is sokat fog hozni nekik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...