GC 2012: Crysis 3 - leolvasztja a PC-ket

  • Írta: InGen
  • 2012. augusztus 16.
  • Hír
Úgy gondoltad, hogy a Crysis 2 nem használja ki rendesen a PC-det, amit a veséd eladásából származó milliókból vásároltál? Nos, jó hírünk van, mert a GamesComon a Crytek nagyfőnöke megígérte, hogy a helyzet megváltozik a Crysis 3-mal: a játék szétkapja majd a legbrutálabb gépeket is.

Az eredeti Crysis maga volt a tökéletes benchmark, az igazi PC-s FPS, ami még a megjelenése után is hosszú ideig meg tudott izzasztani bármit, amit alá raktak. A helyzet azonban egy kicsit megváltozott a második résszel, hiszen a játék multiplatform lett, és a fejlesztőknek kompromisszumokat kellett kötni annak érdekében, hogy mindenki jól járjon. A dolog azonban nem egyszerű: Cevat Yerli, a Crytek főnöke elmondta, a PC-k és a konzolok teljesítménye között egyre nagyobb űr tátong, ráadásul ez az űr már a Crysis 2 megjelenésekor is elég nagy volt.


Yerli elmondta, a játékosok brutális elvárásokat támasztanak a PC-s verzióval szemben, így ezúttal igyekeznek elkerülni a kompromisszumokat: "Ezúttal megígérjük, hogy leolvasztjuk a legjobb PC-ket is" - jegyezte meg vicccesen. Ezt egyrészt úgy próbálják elérni, hogy eleve a konzolokból is kisajtolnak minden létező teljesítményt, a PC-s változat azonban külön figyelmet kap, nem csak grafikában, hanem játékmenet szempontjából is. A cél, hogy ismét a Crysis legyen az, ami megmutatja, mi lehetséges ma grafikailag a PC-ken, és persze, hogy a játékmenet is a lehető legsimább legyen.

52.
DanielMcBas
akkor minek csinálják meg ha nem fut senkinek a PC-jén sem ?
51.
TEEBEEX360
Ehhez csak annyit mondok hogy gratula. És a baj az hogy sajnos már minden fejlesztő cég így gondolja hogy basszunk oda grafikailag mivel a látvány mindennél fontosabb. Szarjunk a játék Story-jára, játszhatóságára és persze a szavatosságára. Ezért van a béka segge alatt a mai játékfelhozatal. Messze alul maradnak a régi előző generáción keltett élvezettől.
50.
Fontos 96
#44: igen írtam hogy probléma nélkül. Nem volt semmi grafikai bug nekem.
49.
Most nezem a shotot .
Tok jo ahogy elbujt a csavokam az ellen elol :D
48.
#34: Valami gebasz van a gepeddel!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha huzva van akkro allitgass vissza minden gyari beallitasra.
Ha nem akor driver frissites!!!!!!!!
Ha meg ez sem oldja meg akkor videokartya gond.
Nekem tokeltesen ment dx9 alatt.
SB i5 2400 vtx6850
47.
Extol
Ezt nem értem... Az nem nagy érdem ha nem viszi egy gép se akkor be kéne hangolni a motort, különben nincs értelme kiadni
46.
Dízel
És az most hogy "leolvaszt" minden pc-t a játék az érdemnek minősül?!!!
egy játék vagy egy engine akkor jó, ha a lehető legjobb grafikai megvalósítást a lehető legkisebb gépigénnyel tudja összhangba hozni. (pl ezért van annyi hívője a half life szériának..)
biztos tudnak olyan grafikai ficsőröket kreálni a legnagyobb fejlesztők, amik pár szuperszámítógépen kívül sehol sem lennének futatthatóak.
45.
Stranger
#43: Hö? Gondoltam magas felbontáson játszol, ezért mondtam h inkább csak HD-ban játsz... FPS problem solved és sokkal kevesebb lesz a grafikai különbség mint DX10-en a csudijó DX11-es tesszellációs csoda mindenségek helyett.
44.
Necreon
#39: A sebességgel nálam sincs baj, csak azzal hogy 10 km hosszú 3m vastag fűszálak lógtak ki a fegyveremből, a napból és az emberekből.
43.
Necreon
#36: 1920*1080 egy 23" -as képernyőn mióta nem HD?
41.
Fontos 96
#40: Ha ez a kép tényleg a minimum beálítás akkor kíváncsi vagyok a minimum rendszer követelményre és az ajánlottra is :D.
40.
xxxgamer4ever
Már a 2esnél is majdnem imádkoztam előtte hogy elfusson, végül normalban elment.
Viszont ha most tényleg az a minimum amit fent látok, akkor megyek a templomba....
vagy bankot rabolni, hogy lecseréljem az igencsak öregedő, de egyébként nagyon megbízható PC-met! :)
39.
Fontos 96
#34: Nálam DX 9 ben Maxon ment. Nem töltöttem le rá a DX 11 MOD-ot. De DX 9 ben 1080p-ben HD 6950 2GB-vel probléma nélkül ment 45-50 FPS el.
38.
Teuton
"Ezúttal megígérjük, hogy leolvasztjuk a legjobb PC-ket is"
Mint a kettesnél tették, mi? Égre-földre esküdöztek hogy a PC a fő platform, végül akkora konzolportot kaptunk mint ide Öszöd.
37.
NinjaNorb
#32: +1 A 2007es első rész sem véletlen nézz ki jobban mint sok mai játék
35.
Necreon
#34: Dx11, elnézést, nem tudom miért írtam 10-et :O.
34.
Necreon
Nézzen ki jól és fusson is jól, ne azzal hirdessék hogy úgy sem fog senkinél futni. A második rész dx9-hez képest elképesztően lassan megy dx10 alatt (Core i7 2600k (sandy bridge), HD6970 2Gb, 8Gb RAM) mert b@sztak egy medencét csinálni a tengernek, és az egész város a vízre épült ami folyamatosan öli a processzort. Dx9-ben meg valami fura "néha színes vonalak lövellnek ki random tárgyakból vagy emberekből" bugot produkál mint ha egy haldokló ATi lenne (nem az, semmi más nem csinálja), így kénytelen voltam dx10 alatt játszani. Persze bőven jó volt így is, de nekem a sebesség inkább számított volna, mint pár plusz effekt.
33.
"..Ezúttal megígérjük, hogy leolvasztjuk a legjobb PC-ket is" - jegyezte meg vicccesen. ..."
Ezt ugy oldjak meg hogy uyganugy szaru lesz optimalizalva meg tele lesz bugokkal mint az egy.
Valoszinu hogy nem akarnak plusz idoket belefecolni az optimalizalasba.
Es igy adja el a nepnek a bugot feature-kent.
32.
Boncsika
Ha kihasználja a Hardware-t, akkor az a baj (Rosszul van optimalizálva), ha meg nem használja ki, akkor meg az a baj (Konzolok miatt le van butítva)...
Szerintem az emberekkel van a baj és nem a játékkal :) :) :)
Én már várom!!!
31.
K2 The Highest
Jöhet a Crysis 3... A Gépem és Én is fel vagyunk készülve! Mondjuk a sztori jobban érdekel, mint a Grafika, de lepjenek meg ;)
30.
biohazard rex
nekem ezzel az a bajom, hogy oké grafika hú de csúcs. DE! ha már ennyire látvány buzik a cryteknél, akkor valami forradalmit is kitalálhatnának. Pl. valamilyen szinten víz szimuláció, törés szimuláció,(tudom hogy van a CE3-hoz egy törés szimulátor, de az nem a crytek műve!) ballisztika, minden golyó fizikai szimulációt végezzen valós időben (pl repesz álló sisakról lepattanjon a golyó, ami aztán a falba csapódik!
Amekkora gépigénye lesz, még talán képes is lehetne ezekre...
Játék menetről meg már ne is beszéljünk, ha lehet
28.
Hubert Cumberdale
#26: Az a baj, hogy asziszik, hogy mindent lehet úgy optimalizálni, hogy fusson pentijum 2-es gépeken és ha már kell neki a nagy gép, akkor szarul van optimalizálva.
27.
Pain
"Úgy gondoltad, hogy a Crysis 2 nem használja ki rendesen a PC-det, amit a veséd eladásából származó milliókból vásároltál?"-Ez baromi szar poén volt....
25.
Cuppak
crysis 2 nekem fullosan ment gts 250-el remélem ez se lesz másként, bár már sokkal jobb a gépem
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...