Battlefield 4 - szomorú, ahogy a rajongók reagáltak

  • Írta: fojesz
  • 2012. augusztus 25.
  • Hír
Link másolása
A DICE szerint szomorú, ahogy a rajongók reagáltak a Battlefield 4 bejelentésére, ráadásul teljesen feleslegesen tették mindezt, hiszen a csapat minden korábbinál jobban támogatja aktuális játékát, és ezt az iramot a jövőben is tartani fogja: a Battlefield 3 nem fog eltűnni a süllyesztőben.

Az Electronic Arts a múlt hónapban jelentette be a Battlefield negyedik részét. A játék bétatesztje 2013 őszén rajtol el, ami azt jelenti, október-november tájékán boltokba is kerül. A rajongók joggal kapták fel a vizet: a Battlefield 3 hat évvel érkezett a Battlefield 2 után, ehhez képest a Battlefield 4 viharos sebességgel készül, és egyúttal előrevetíti a harmadik rész támogatásának megszüntetését is.

Patrick Bach, a DICE vezető producere természetesen nem ért egyet velük, és szomorúnak nevezte a játékosok reakcióját: "Az emberek elfelejtik, hogy három Battlefield-játékot csináltunk a Battlefield 2 és a Battlefield 3 között. Ez egy természetes reakció. Azt hiszik, ezután nem fogjuk támogatni a Battlefield 3-at, noha van Premiumunk, és köztudott, hogy dolgozunk az új kiegészítéseken és mindig nyíltan elmondjuk, hogy éppen mit csinálunk."

"Ugyanez volt anno a Battlefield 2-nél is. Azt mondták, befejeztük a játék támogatását! Hát nem, pokoli módon dolgoztunk, csak nem jelentettünk be semmit. Most, hogy bejelentettük, mennyi energiát fektetünk a Battlefield 3-ba, még mindig ilyen reakciókat kapunk. Szerintem ez szomorú. Támogatni fogjuk a Battlefield 3-at, az emberek feleslegesen aggódnak."

Bach elmondta, a DICE minden korábbinál jobb, ha a játékai támogatásáról van szó, több embert tud ráállítani az egyes projektekre, és a rajongók visszajelzéseit is könnyebben tudja feldolgozni - a Battlefield 3 támogatására is évekig számíthatunk még, és erre az Electronic Artstól is megkap minden erőforrást.

Marketingduma, vagy tényleg teljes értékű játék marad a Battlefield 3 az új rész megjelenésével?

78.
78.
Árpy93
#77: Nemtudom mit kell itt izélni a BF3 nagyon jo játék a konzolok épp hogy birták! 2013 ban jellennek meg elvileg az uj konzolok a PS4 és az Xbox 720 és a BF 4 is azokra a konzolokra fog jelenni ugyan ugy mint ahogy a többi nagy játékok is! Akkor lesz a nagy csalodás mert utána leszarják ezeket a konzolokat már és arra fejlesztenek! Ezeket a játékokat nem is nagyon lehetne fejleszteni ezekre a konzolokra!
77.
77.
gorezalan
#76: Csak 1 pelda, amit szerintem mar mindenki eszre vett.... pl metron a c4 bugolas, amit mar-mar hobby szinten uznek a b@lfaszok.... minden egye jatekban(ha szerencsenk van) kibannolnak 2-3 jatekost emiatt..... es ez megy mar kurva reg ota! Nem hiszem, h nem tudnak azt a textura hibat egy 2mb-os frissitessel kijavitani 1 honap alatt sem.... Ertem en, h sok mindenre kell figyelni, biztos nem konnyu nekik sem, de azert az ilyen orbitalis, kozkedvelt bugokat igazan orvosolhatnak. Jah ez ez csk 1 volt a 10000 bol.
76.
76.
Zombiekiller6
#75: tényleg sok van bár valahol megértem hisz sok mindenre kell figyelniük de akkor figyeljenek a 3-ra és csinálhatják a 4-et is csak ne az legyen az elsődleges
75.
75.
gorezalan
A sok DLC, meg uj Battlefield (minek?!) kozt szakithatnanak idot a tengernyi bug kijavitasara is sztem.... sok bug van a bf3-ban, de mar csinaljak a bf4-et....
74.
74.
traumraise
én már most megvenném a 4-et ha lehetne. nem értem miért kéne egy játék több évig a porondon legyen. ha meg nem futja 2 évente egy új gamere akkor kár játszani vagy akármit is csinálni. én speciel a hibái ellenére egészen a korai béta óta tolom a BF-fel és csakis szinte a BF-fel ezért is nem bánom ha jön egy új rész. A Dice ezt a gammát a nulláról építette fel azért volt ez a sok hiba és bug de most van egy viszonylag stabil alapjuk amit úgy alakítanak ahogy akarnak, ezért nem kell neki 3-4-5 év hogy jó gammát dobjanak ki. Én várom.
73.
73.
HellaJay
Ha nem fog eltűnni a BF3, mi okom van megvenni a négyet?
A DICE-t is beadrálta az EA, az a szomorú.
72.
72.
AkosTorok88
Szóba se kellett volna kerülnie új bf-nek addig amíg nem telik el legalább fél év az utolsó dlc után
71.
71.
frenkyboyhun
#55: Ez egyébként így igaz :)
69.
69.
ki55i
Ha már bejelentették hogy lesz, írhatnának vmit arról hogy mi lesz benne a plusz amiért érdemes lesz megvenni.
Érdemes volt megvenni a prémiumot...
66.
66.
randall13
#65: Szerintem meg tök lényegtelen hogy most, vagy jövőre jelentik be, mert ugyan az a játék kerül majd a polcokra mindenképp. 2 év alatt meg nem lehet jó játékot csinálni, ezt a CoD évről-évre bizonyítja. Aki meg van olyan naiv, hogy pont az EA fog supportot nyújtani egyszerre a BF3-nak és 4-nek, az vessen magára. Üzletileg hol érné meg még egy fizetett csapatot felállítani supportnak? Miért akarná az EA, hogy a vásárlói ne vegyék meg a BF4-et? :D Ugyan már emberek, aki bedől ennek a marketing dumának, az halálra van ítélve ebben a kapitalista világban.
65.
65.
Uhu123
#64: Pontosan ez az. Elkövették azt a hibát, hogy ilyen korán bejelentették...
64.
64.
AkosTorok88
#58: Pontosan ja és tudom nem most lesz a 4 de akkor is minek kell elmondani meg mindig jobb lenne ha nem momdtak volna semmit
63.
63.
bema695
#43: Lehet félreérthetőre sikeredett... Azt akartam kifejezni, hogy a népszerűségnek nem kötelező vonzata a tényleges igényesség/jóság.
62.
62.
Cuppak
#59 De van, elég sok.. amúgy ha valaki adrenalin pumpáló skill-t kötelező játékot keres annak quake live-t ajánlom :D
59.
59.
randall13
#53: Hát, cod szerű játék sincs még egy :D
58.
58.
Uhu123
Még jó, hogy a Battlefield 3 megjelenése előtt kb egy héttel azt mondta a DICE, hogy a következő Battlefield a Bad Company 3 lesz. Hogy verték a nyálukat, hogy ők nem fognak futószalagon gyártott Battlefieldeket csinálni...

Az idióta DamageControll rizsa meg nem érdekel, mert mindenki tudja, hogy ha jön a BF4 akkor szépen kiürül a BF3, a fejlesztők meg majd jól telibesz*rják a BF3-at. Még ha akarnák is támogatni a Battlefield 3-at akkor sem fogják tudni, mert az EA pénéhsége miatt még a takarítónő is BF4 DLC-t fog csinálni.
57.
57.
randall13
#50: Mivel tavaly még nagyban a 3. részen dolgoztak, valszeg igen, idén kezdték el xd
55.
55.
MrBenjamintoto
#37: Csak a Far Cry 1-nél még a Crytek volt a fejlesztő az Ubisoft pedig csak kiadó.
54.
54.
biohazard rex
#46: Nem igaz! Kiváló példa erre a counter-strike: source! 8 éves játék és 3 nappal ezelőtt volt a legutóbbi patch...
53.
53.
Cuppak
#47 Azért mert valaki megveszi a játékot már hülye? :D ... codnál megértem ha ezt mondod, rengeteg olyan féle van... de bf szerű játék 1 sincs talán planetside 2(de az modern)
52.
52.
samatagrav09
#42: azért hogy dislikolják XD
50.
50.
KeXxX
#26: és szerinted a Bf4-et idén kezdték el fejleszteni?
47.
47.
randall13
46.
46.
gerappa
Hogyha jön a 4, úgyis megveszem. És valószínűleg minimum ugyanolyan jó lesz, minmt a 3. Legalábbis remélem. Ha meg így lesz, akkor úgyis azzal fogok játszani és a 3 támogatottsága nem fog érdekelni. A BF2-vel sem játszok, mióta itt a három... És szerintem ugyanez lesz a sorsa a jelenlegi kedvencemnek is miután kijön az újabb kiadás. De én is elhamarkodottnak érzem a 4 megjelenését.
45.
45.
Cuppak
#44 Valamennyiben egyetértek, viszont abban nem hogy adatokat gyűjt, az a géped adatait etc.-t gyűjtik, már kivizsgálták, steam is gyűjt adatokat a gépedről :).. dumáljanak oké, de az is valami hogy van akitől kérdezhetsz, tippeket adhatsz stb.. a fejlesztők szoktak válaszolni :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...