GRID 2 - tudatos volt a sokéves csúszás

  • Írta: zoenn
  • 2012. augusztus 29.
  • Érdekesség
Link másolása
A Codemasters arcade autóversenyére már évek óta várnak a rajongók. A fejlesztők azóta sem unatkoznak: két DiRT-epizódot is kaptunk, amely elsősorban a showelemekre épült. A GRID 2 viszont a versenyzés szellemét szeretné bemutatni - tudtuk meg a játék produceréről.

Clive Moody, az autós cím producere a VG247 magazinnak elmondta, hogy az elmúlt években valószínűleg a GRID folytatásáért kántáltak legtöbbet a rajongók. A három év pihenőidő tudatos volt a frencsájz életében, most viszont minden idejüket a fejlesztésnek szentelhetik.

A GRID mögött álló engine a jelenlegi konzolgeneráció életciklusának kezdeti szakaszában már kész volt, ám a technológia jelentősen kiforrott az évek során, sokkal többet nyújt számunkra, mint korábban. Időt és pénzt sem spóroltak, a DiRT legutóbbi epizódjait felfoghatjuk főpróbaként a GRID 2 előtt, ám míg az előbbi sorozat a versenyzés fesztiválszerű hangulatát adta át, addig a jelen darab a versenyzés szellemiségét hivatott közvetíteni felénk.

Ahogy korábban, itt is minden a versenyekről szól. Minden sallangot félreteszünk a második részben, és csak arra koncentrálhatunk, amikor a pályán vagyunk, számos ikonikus pillanatot átélve. A vezetési modell is ezt a hiteles, izgalmas és néha ijesztő élményt adja át. A játékban szereplő autókat kézzel válogatták ki, és a lehető legpontosabban ültették át. A GRID 2 hagyja, hogy a játékos saját maga érezze a verdák viselkedését. Az autók beállításánál a kezdők és a tapasztaltak is megtalálják a számításaikat, valódi mélységet adva a finomhangolásnak.

Magára a nagybetűs vezetési élményre fokozatosan érzünk rá. Minden számít: a fékerő, a kormányzási rásegítés - idővel minden segítséget elhagyhatunk. A játékos maga tanulja meg a fortélyokat az adott jármű egyedi jellemzői alapján.

19.
19.
tupaccc
18.de igen. A DLC-ket illetően ez Codemasters, és nem EA. Én még ebben a cégben, és játékaiban nem csalódtam.
18.
18.
Game Fan
#17: "...csak azért, hogy a játékosok 5%-a ne rinyáljon, akkor inkább örülök, hogy törölték, így legalább fontosabb dolgokra koncentrálhatnak." Ezt szerintem te se gondoltad komolyan.... Lesz majd a dvd-n rajtalévő unlockolható DLC vagy 4 azt csókoltatom.
17.
17.
tupaccc
12. ez nem szimulátor... Egy arcade címhez nem elvárt dolog. Ha belegondolok, hogy mennyi munka lehet azzal, hogy elkészítsék az összes kocsi belső nézetét, csak azért, hogy a játékosok 5%-a ne rinyáljon, akkor inkább örülök, hogy törölték, így legalább fontosabb dolgokra koncentrálhatnak.
16.
16.
shatterhand
#12: Ha vmi visszaadna bármit is egy belső nézetnél az egy 500ezres cockpit lenne hajlított vászonnal, meg csúszkáló üléssel.

Minden mást csak bebeszélsz,hogy olyan mint az életben. Max élvezetes meg ValóVilág, de nem élethű.
15.
15.
Josi21
"A GRID 2 hagyja, hogy a játékos saját maga érezze a verdák viselkedését."
Belső nézet nélkül öreg anyuk térde kalácsát fogják érezni.
Aki kormánnyal játszik messziről leszarja ezt a játékot...okkal ! -.-
14.
14.
Jinbobo
nem értem miért sírtok itt a belső nézet hiánya miatt, mindkét tábornak van realisztikus, belső nézetes autósjátéka( Xbox-Forza, Ps3-GT) szóval ha valaki olyanra vágyik, játsszon azokkal. A Shift1-2 is belső nézetes, ezek már pc-n is elérhetők, tényleg nem értem ezt a sok rinyát. Ettől még lehet nagyon jó game!
13.
13.
Kysmora-00
#12: Igazad van GeeZa te hatodikos vagy :) látszik is rajtad! Vegyél fel egy Rózsaszin pólót aztán menjél szimulátorozni egy görkorival!
12.
12.
GeeZa
Belebuzulva? Belső nézet nélküli szimulátor? Madártávlatból vezetni? Akik a belső nézetet szidják például Samu te az életben nem vezettél autót! Ez a játék cockpit nézet nélkül egy kalap szart sem fog érni és csak ötödikesek játszanak vele! Biztos, ha meglátom valahol még le is köpöm!
11.
11.
Dester
#10: Egyetértek, a belső nézet nekem se ment soha, mert egyszerűen nem látok eleget. (Főleg, ha még összevissza flipperezik a kamera is...) Mivel az autót hátulról látva nem tudok rendesen vezetni, elvégre élőben sem hátulról irányítom az autót, mindig a motorháztető nézetet választom.
10.
10.
Samu
Miért van mindenki belebuzulva ebbe a belső nézetbe? Évek óta vezetek,volt már szerencsém próbát tenni nemegy stílusban versenytempóban is, de a játékoknál ez a belső nézetes dolog akkor se ad vissza semmit ami jó. Hiába van 80-120 centis tévéd akkor is csak kb a 40%-át látod az útnak a többit fixen kitakarja az a-oszlop,műszerfal,stb, köze nincs a valósághoz, ahogy azt sok szimulátor-buzi állítja, mivel fix,akárhogy tartod a fejed,nem tudsz kinézni mondjuk driftnél az a-oszlop mögül. Talán a motorháztető vagy lökhárító nézet a leghasználhatóbb (számomra) mivel itt jóval többet látni az útról,igaz itt a nézőpont az autó közepéből indul ki ami F1 vagy GT autókon túl másra nem jellemző.... Kell ez a játék,és aki azt mondja,hogy nem próbálja ki az is ott fogja nyomni titokban,mert már túl régóta várjuk, hogy kihagyja bárki. Az,hogy ki vesz meg és ki nem az már más tészta... Grid 2-őt a népnek!
9.
9.
tupaccc
7. olvasd el az első mondatot. Ennek semmi köze a szimulátorokhoz... NFS sorozatnak már az első részében is volt belső nézet.
Amúgy nekem nem fog hiányozni, mert tettem a belső nézettel pár próbát, de valahogy soha nem fogott meg.
8.
8.
Cooper911
#7: Nincs igazuk. Nem fogom megvenni és nem fogok játszani vele.
Inkább végignyomom az egyet mégegyszer.
7.
7.
nagygore
Komolyan mért kell egy autós játékból kihagyni a belső nézetet? Mert csak 5 százalék használja? ÉS akko mivan? Csak belső nézetbe mentem :D
Pedig akkora király. ajjj
UI. Különben érdekes hogy a nfs-be sose hiányzott a belső nézet. talán mert az arcade ez meg szimulátor.
Azt gondolják igyis -ugyis megveszik az emberek. És milyen igazuk van :D
5.
5.
Game Fan
Olvasva a sorokat a nevetőgörcs kapott el :DDDD Legalább viccnek jó ami a grid2 körül zajlik :D
4.
4.
d15a5t3r

Szavak! De sok ilyet hallottunk már.
2# Pontosan!
3.
3.
shatterhand
Nna, ismét lehet rugózni a belső nézet hiányán:)
2.
2.
Falcon
Mindez jól hangzik de belső nézet nélkül szart sem ér!
1.
1.
szcsaba1994
Mégse csak 1 fix nehézség lesz, mint ahogy korábban írták?
Én mindenesetre várom, az első rész nagy kedvenc
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...