F1 2012 - fejlesztői napló az idei változásokról

  • Írta: zoenn
  • 2012. szeptember 1.
  • Videó
Csupán egyetlen éve van a Codemastersnek arra, hogy a nevéhez méltó játékkal rukkoljon elő. A száguldó cirkusz ugyanúgy változik, mint maga a videojáték: hol jobban, hol kevésbé. Az biztos, hogy évről-évre összerakottabb produktummal állnak elő az angolok: íme, az idei szezonra vonatkozó módosítások!

Immáron a harmadik fejlesztői naplónál tart a Codemasters csapata, akiket most nagyon imádunk a GRID 2 bejelentése miatt. Ne feledjük, hogy ebben a hónapban jön az F1 2012, mely dinamikusabb időjárást, fizikát és jobb hanghatásokat ígér - persze csak dióhéjban, a részletekért indítsátok el az alábbi videót:

Ezek is érdekelhetnek

17.
simon 555
#13: Ez az egyik legnagyobb hibája a játéknak,hogy túl könnyű.
2011-ben legnehezebb nehézségen simán nyertem az első évemet VB-n.
Ezzel valamit csinálhatnának mert ha már a leggyengébb autóval sincs kihívás a játékban akkor Ferrarival vagy Red Bull-al már tényleg nincs benne.Az időmérőn megszerzem az első helyet és aztán már semmi izgalom nincs benne csak körözök a pályán.Még csak a közelembe sem érnek nem,hogy támadnának...
Meg a szabályrendszert is alakíthatnák úgy mint a valóságban,hogy ne rögtön kapjak büntetést hanem mint igazából,vizsgálják ki az esetet vagy valami.
16.
egy stopliscipő
Amúgy nem tudja valaki, hogy mikor jön ki a FIFA 13 Demo? Előre is köszönöm!
15.
egy stopliscipő
Nagyon szerettem az előző játékot. Már nagyon várom a játékot!
14.
tupaccc
13. az tényleg jó lenne. Mondjuk igen, amint megszokod az irányítást, akkor néha még a legnehezebb fokozat se olyan nehéz. Számomra talán az esős versenyek az igazán izzasztóak.
Én mondjuk örülnék olyasminek, hogy fel lehetne húzni a motor teljesítményét, ezzel verseny során bármikor nagyobb végsebességet érnék el, viszont félő lenne, hogy kifogy a benzin, vagy elfüstöl a motor. Bár abban nem vagyok teljesen biztos, hogy ezt a F1 11 nem tették-e bele...
Tényleg egy csomó dolog van, például a régi F1-es játékokban sokkal élethűbben koptak a gumik, és ezáltal tényleg megnehezítették az irányítást.
13.
NoRush
#12: Felhúztam maxra a nehézséget és majdnem 4 másodpercet adtam még a 2. helyezettnek is. Ez azért szomorú. Igazából a játéknak ez a legnagyobb problémája, nem lehet kellőképpen beállítani az ellenfél erősségét :/ Anno F1 CH-ben ezt remekül belehetett lőni. Ide is valami hasonló kéne... (Mármint egy 120%-os skála az ellenfél agressziójáról és erősségéről, amit te kényed kedved szerint beállítasz és így tényleg küzdesz a pozíciókért. Na... ez lenne az élvezet :D)
12.
tupaccc
9. mit mondtam el? Azt, hogy szeretem, ha egy játékban van nehézség is. Azért easy fokozaton a legtöbb játék manapság semmit se ér. F1-ben már az első kanyarban leelőzhetsz mindenkit, és pár kör alatt lekörözöd az egész mezőnyt. Lövöldéknél meg csukott szemmel mehetsz előre, 50találat se öl meg téged, bezzeg ha Te csúnyán ránézel az ellenfélre, már abba szörnyet hal :-D Pont ezért szeretem felhúzni a nehézséget. A legtöbb játékra viszont igaz az, amit írtál. A folytatások gyakran nem érik meg a pénzüket. COD-ot is már COD2óta eladják ugyanazzal a motorral, ugyanazzal a 4órás hülyére skriptelt storyval, melyben egyre kevesebb a kihívás. Az összes rész ugyanaz a lineáris játékmenet, csak más köntösben. Ennyi fejlődést szerintem egy F1-es játék is simán felmutathat.

11. igen, rengeteg dolog hiányzik még a játékból, az általad felsoroltak is. Bár volt már pár F1 játék, melyben például volt pezsgőzés is, és eleinte szuper dolognak tartottam, de idővel untam, és rendre ment a skip :-D A mostani részben viszont tartok egy dologtól - a szabályoktól. Nézte pár gamescom videót, és szerintem túl szigorúvá alakították a szabályokat. Az Ok, hogy nem roncsderbi, de ebben a videóban rögtön az elején összeér a két kerék, és azonnal 10másodperc büntetés:

http://www.youtube.com/watch?v=OP32gcDh3aA

Amúgy meg ez a fajta levonás sosem tetszett. Akkor már adjanak boxutca áthajtásos büntetést, mint ilyeneket. Az embernek a végére gőze nincs, hogy hányadik lesz.
11.
ATi0021
#9: Részben egyet kell veled értenem. A tavalyi játékon is látszott, hogy az a fejlődés egy DLCben is kijöhetett volna. Arról nem is beszélve, 1.2-es javítás után elfejetették az egészet. Viszont az is érthető szerintem mit F1 rajongó az aktuális évaddal akarok játszani így megveszem még így is. 2009-es résztől kezdve mindent 1 éven át játszottam addig míg nem jött új rész. Ez pedig elég jó indok megvenni egy játékot, bár tény van aki nem tesz így. Szerintem ez is érthető, a multi talán a legjobb ok, ami sajnos elég sűrűn roncsderbivé tud válni.

A szimulátoros problémát is értem. Sajnos ez soha nem volt célja a Codemastersnek, az eladások miatt, hogy olyan is játsszon vele akinek fogalma sincs az F1 világáról. Mert ha folyton megpördülnél, egy érdemes kört nem tudnál menni biztos többet felé se néznél, nem hogy megvedd az új részt. Tény, hogy lenne hova fejlődni, de szerintem így is egész jó az irányítás. Talán az F1 2010 jobban tetszett, de ennyi.

A Forma 1 érzésben viszont igazat adok. Személy szerint én azt várom, mikor használják már a hivatalos Forma 1-es bevezetőt. Vagy mikor jutunk el oda, hogy a verseny elején mutatják és bemondják a helyezéseket. Vagy, hogy a verseny előtt ki kelljen vezetni a pályára, majd jön egy felvezetőkör aztán a rajt. Vagy hogy a kijelzőkön a versenyt mutatják és nem csak azt amit mi látunk. Vagy mikor lesz a verseny végén olyan hangulat mint a valódinál, hogy beállhatunk egy győzelem esetén a minket megillető helyre, a pályán a közönség ünnepel, pezsgőzünk stb. Arról nem is beszélve, hogy az interjú rendszer mikor fejlődik olyan szintre, hogy 1 kérdést egy évadba max 1-2szer látok vagy ha tényleg aktuális. Szóval tény lenne hova fejlődni, csak ugye azt szokás mondani a jövőévit is el kell valamivel adni.
10.
latyaa
#9: Természetesen szerintem sincs egy olyan ember itt vagy akár hol aki nem warezolt le semmit soha.
Ez a játék nekem megéri a pénzét mert a 2011-el is megállás nélkül folyamatosan játszóm és még mindig nem untam meg pedig tényleg már rongyosra játszottam a játékot, nekem tökéletes ki kapcsolódás.
Meg ez nem egy szimulátor sose mondták rá hogy az , nyilván ha én is valami szimulátort várnék tőle nekem se jönne be.
9.
NoRush
#8: "Én meg felhúzom az F1-ben a nehézséget, és vért izzadva próbálok jó pozíciót elérni a VB-n." -> Ezzel kb. el is mondtál magadról mindent.

De azért javítok és kiemelem a dolgokat, hogy értsétek amit mondok: Még mindig rengeteg dolog HIÁNYZIK a játékból. Nem ad át SEMMIT az F1 hangulatából.

#7: Ugyanúgy nézem mint te és szeretem. Viszont soha a büdös életben nem fog szemet szúrni sem nekem, sem neked hogy melyik pilóta milyen beállításon fut. Maximum súrolja a tekintetem pár kanyarban és végsebesség szempontjából.

Csakhogy tisztázzam a félreértésetek: ez nem teljes értékű játék. Nem ér 30-50€-t, ez csupán pár javítás illetve módosítás az idei szezonra ágazva. Ez DLC formájában elmenne kb. úgy 15€-ért. Na akkor én sem lennék akkora tahó, hogy fogom magam, becsücsülök a gép elé és letöltöm.

Majd ha igazi fizika fog alatta működni és kicsi életet adnak bele... A körözgetés alatt pedig arra gondoltam hogy ezenkívül ugyan mi a szar van még benne, ami visszavezethető a Forma-1re? Hmm? Pár bejátszás, hogy ajj szomorú vagyok és lagymatag öröm ha jól teljesítek? Ehh, ez tényleg F1 :D Ja és a beállításokról ne is beszéljünk... fogalmazzunk így: siralmas?!

UI: Igen, 95% :D Nekem ne mesélje senki, hogy még soha nem warezolt le egy, EGY játékot sem.
8.
tupaccc
5. ha te mondjuk például shooter fan vagy, mi sportrajongók mondhatjuk azt, hogy Te vagy a barom, mert pl. COD esetében megveszel egy 4órás túlhipolt szar, és annyi. Marad a multi. Én meg felhúzom az F1-ben a nehézséget, és vért izzadva próbálok jó pozíciót elérni a VB-n. Ez több óra szórakozást jelent + a még ennél is hosszabb karrier + a champions mód + haverokkal a remek split screen + online meccsek.
Pont ezért rohanok, és veszem meg. Neked viszont ezt nem kell elhinned, élj a magad kis 95%os elméletével....
5.
NoRush
#4: Megvenni? Legyünk őszinték egymáshoz... az oldal olvasóinak legalább 95%-a warezol. Aki sportjátékot megvesz az vagy idióta, vagy csupán tényleges fanatikus.

Ui: Még mindig rengeteg dolog hiányzik a játékból, ez is csak körözgetés. Nem ad át semmit az F1 hangulatából.
4.
simon 555
Én ezt már nem veszem meg megjelenéskor.Majd fél évvel utána olcsón.
Az első 2 részt még megvettem,de ezt már kösz nem.Nem éri meg megvenni kezdő áron a minden évben megjelenő sport játékokat amikor a legtöbb néhány hónap múltán fél áron lesz.Addig meg ott az előző rész.
3.
latyaa
Én nekem már rég meg van rendelve. 2011-t meg vettem a meg jelenés napján és még mai napon is szinte csak azzal játszóm haveral co-op-ba.
2.
ATi0021
Akárcsak a korábbi részeket ezt is nagyon várom már, különösen, hogy idén már a GfWL se lesz benne. Kíváncsi leszek mennyi valósult meg abból az ígéretből, hogy idén az egyjátékos karrier részletességére teszik a hangsúlyt. Vagy hogy idén milyen hosszú is lesz a karrier. Az irányítása is érdekes lehet, bár az már szept 14-én kiderül a demóból. :D

Amúgy kicsit frissíthették volna a kocsik külsejét, már a McLaren orra se ilyen "szép".
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...