Aliens: Colonial Marines - lesznek női karakterek

  • Írta: zoenn
  • 2012. szeptember 3.
  • Hír
Link másolása
Talán emlékeztek még, hogy mekkora balhét rendeztek nemrégiben a feministák azért, mert az Aliens: Colonial Marines multiplayere nem tartalmaz női karaktereket. Aggodalmaik alaptalannak bizonyultak: a Gearbox lerántotta a leplet a szereplőkről, s bizony van köztük vaginával és petefészekkel rendelkező egyed.

A Gearbox Software mindig is tervezte, hogy női karakterekkel látja el az Aliens: Colonial Marines kooperatív módját: a négy szereplő közül az egyikük a gyengébbik nem képviselője. Randy Pitchford, a stúdió fejese a PAX Prime 2012 rendezvényen elmondta, hogy volt egy kis félreértés nemrégiben, amikor az idei E3-on Brian Burleson producer hibázott, és kijelentette, hogy nem lesznek női karakterek a többjátékos módban.

A nyelvbicsaklást vad és szikrázó felháborodás követte a feministák részéről. Randy megvédte a producert, mondván nem volt kész arra, hogy részletezze a női karaktereke, és mihamarabb hatályon kívül helyezte az elszólást.

Igen, lesznek női szereplők a kompetitív multiplayer módban is, ráadásul mozgásuk és sebességük másmilyen, mint a férfiaké. Hasonlóan a többi résztvevőhöz, ők is testreszabhatóak lesznek: módosíthatjuk a páncéljaikat, szlogeneket írhatunk a cuccaikra, valamint a fegyvereiket kiegészítőkkel láthatjuk el.

A kooperatív módban egyébként a kampányban résztvevő személyeket alakíthatjuk barátainkkal felvértezve: Cpl. Christopher Winterst, Pvt. Demarcus Shortot, Pvt. Jennifer Redding Quintaro-t vagy Pvt . Guillermo Quintaro-t. Fontos megemlíteni még egyszer, hogy a női szereplő már azelőtt helyet kapott a felhozatalban, hogy a feministák petíciója elindult.

Az Aliens: Colonial Marines februárban jelenik meg PC-n, Xbox 360-on, PS3-on és Wii U-n.

17.
17.
gildesh
Mint már előttem is írták, a petícióhoz semmi közük nem volt a feministáknak. Egyszerűen csak az Alien franchise hitelesebb közlésére hívták fel a figyelmet, és történetesen én is aláírtam férfi létemre, mert szerintem is igazuk volt. De nem holmi feminista önérzetrőlt szól a dolog.
16.
16.
prodigy1990
Szerintem nem csak a multiban kéne női karakternek lenni, hanem az egyjátékos kampányban is. Az mindig nagyot lendít egy játékon.
14.
14.
guitarlord
Igazából Szerintem tökmindegy, hogy lesz-e Női karakter az Alienben, ahogy egy előző hozzászóló írta, akkor majd azért jönnek elő a feministák, mert Nők halnak meg.....és itt jön a kulcsa a történetnek! A szerkesztők is - ha valótlant állítanak, ha nem - nem a Női nemet, mint olyat minősítették ebben a cikkben, (még ha stílus nem is feltéve férne el egy profi játékportálon), hanem a feministákat, akik a Nők egy tudtommal viszonylag kis csoportját képezik! A feminizmus egy szélsőség, ahogy a hímsovinizmus is, és mint szélsőségeket, nem szabad komolyan venni egy-egy balhéjukat, de mindenképpen kordában kell tartani és egyformán elítélendő nézet mindkettő! Az már más dolog, hogy melyik szélsőség képviselőiről hallunk többet, Szerintem ebbe nem kell belemenni, egyrészt mert fölösleges, másrészt nem ide kell, hogy ez kerüljön!
13.
13.
hedzsooo
Kedves cikkíró, bizony ez így lesz: a női kariknak lesz vaginája + petefészke, a férfi kariknak meg lesz pénisze és heréi is. Ez így rendben is lesz, nem? :D
12.
12.
Jake Holden
#9: Bár utólag vissza olvasva végül is egyedül a GK az egyetlen olyan fúrom ahol Feministáknak titulálja a peticó elindítóit bár ez igaz a szerkesztőket minősíti de azért kicsit túlzásnak tartom a kommented mert a játék közben ez nagyon nem fog feltöni senkinek. Ez csak a játékot színeszit azzal hogy vannak benne játszható női karakterek de ez csak a fejlesztő csapatra tartozik hogy bele rakják vagy sem.
11.
11.
simon 555
Csak engem nem érdekel rohadtul,hogy lesznek e benne vagy nem?:D
Amíg nem volt a hír,hogy balhéztak érte még csak nem is gondoltam rá,de ezek után sem tud érdekelni.
10.
10.
Drazhar
9.
9.
mysterion
#8: Rohadtul nem feministák kezdtek "balhézni", már az előző cikk is gusztustalan hangnemben értekezett a lányokról, és nincs ez másképp most sem.

Gratulálok GK, grat zoenn, ismét bizonyítottátok, hogy mekkora gyökerek vagytok.
Az meg már nem is érdekel, hogy hímsoviniszták vagytok-e, vagy csak simán melegek...

Kiegészítésként csak annyit tennék hozzá bevezetőhöz, hogy a másik 3 karakter nem férfi lesz, hanem "fasszal és herékkel megáldott _egyed_".

Írom mindezt felháborodott férfiként....
8.
8.
Bred
#7: Nem sima lányok kezdtek balhézni emiatt. Még régebbi hír volt hogy nem tetszett a feministáknak hogy nincs női karakter egy alien játékban holott a filmben elég jelentős szerepet töltenek be pl: Ripley
7.
7.
Yagami Light
Azért mert a lányok beírták, hogy legyen női karakter is a játékban, az akkor azt jelenti, hogy feministák lennének?
6.
6.
vmiki88
Mivel már lesznek női karakterek, ezért már női karakterek is meg fognak halni.
Újabb feminista balhét érzek a levegőben.
5.
5.
Jake Holden
Szerintem tök mindegy milyen karakterrel játszik az ember. Persze a választás lehetősége jó dolog de azért nem kell belőle ekkora ügyet csinálni mint amit a feministák csináltak belőle.
4.
4.
belaman
miért, melleik nem lesznek, csak vagináljuk meg petefészkük?
2.
2.
Hubert Cumberdale
Örülhetnek a gyökér feministák.
1.
1.
Necreon
Petefészekről beszélni egy Alien játékban... hogy egyem azt a piszkos fantáziátokat. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...