Free-to-play lehet a StarCraft II multija

  • Írta: fojesz
  • 2012. szeptember 25.
  • Hír
Adósak vagyunk még egy hétvégi nyilatkozattal, ami szerint a Blizzard azt fontolgatja: free-to-play üzleti modellre állítaná át a StarCraft második részének multiplayer módját. Bejelentés nincs még, a csapat annyit mondott mindössze, hogy vizsgálják, miként tudnák ezt meglépni.

Pénzügyi szempontból a StarCraft II-nek nincs szüksége a modellváltásra, elvégre a stratégia remekül szerepelt a kasszáknál. Viszont a Blizzard úgy tartja: az e-sportnak hosszútávon jót tenne, ha ingyenes lenne a játék multija, mert így több tehetség csillogtathatná meg a képességeit.

Mindezt a megjelenés előtt álló folytatás, a StarCraft II: Hearts of the Swarm vezető dizájnere, Dustin Bowder mondta a Valencia eSports Congress kerekasztal-beszélgetésén, és hozzátette, hogy a Blizzard jelenleg is mérlegeli a lehetőségeit, miként tudná átállítani a programot a free-to-play rendszerre.

A kulcskérdés természetesen maga az egyensúly átalakítása és a monetizálás: egy ilyen változtatással alaposan bele kellene nyúlni a StarCraft II alapvetően jól működő játékmenetébe, és valahogy mégis illene pénzt keresni egy olyan PC-s programon, amiből több mint 5 millió darabot adtak el dobozos formában is.

19.
TrojaiPF
#16: Jajj de elrontotta ez a hír a napomat...
Oké, hogy ha már megvettem, megérte azt az árat ahhoz képest, hogy mennyit játszottam vele, de én kemény MÁSFÉL hete vettem meg a játékot. :D
Szerintem elrontaná a F2P dolog a játékot, mert tele lenne lassan sok-sok anyázó játékossal, mint a LoL. Ha pedig tényleg az e-sport terjesztése a céljuk, igazán csökkenthetnék is a játék árát...
18.
grindcore
Szerintem ez kacsa, ki az a hülye aki ingyenessé, mikrotranzakcióssá akarna tenni egy milliós számmal eladott, hosszú távra tervezett játékot csak azért hogy nagylelkűen támogassa az e-sportot. Most is támogatja, több száz ha nem több verseny van, folyamatosan van bajnokság a világ minden táján, tök hülyeségnek hangzik ezen változtatni. Ráadásul úgy, hogy EMLÉKSZEM legelőször azt mondták hogy bármelyik részt veszed meg, a multit megkapod, wings of liberty, heart of the swarm, legacy of the void. Bármelyiket veszem meg, a multi teljesen játszható, ezzel szemben MINDENHOL azt írják, hogy ha az accomon nincs Wings of L. akkor nem tudom aktiválni a Heart-ot, ergo mindkettőt meg kell vennem...ehhez képest hirtelen ingyen lesz...persze, akkora kacsa mint a ház. Jól hangzott azon a rendezvényen és kész.
17.
Jake Holden
lol ingyenes még egy MMo-t megértem de az ilyen játék free-to-play váltását már tényleg nem tudom felfogni. Attól biztosan nem félhetnek hogy 1-2 éven belül eltűnik a játékok főleg ha az előző részt nézzük. Amúgy régen egy játékot úgy húztak le hogy még több másolatot csináltak következő részel. Ma meg már csak újra meg újra eladják az 1.részt dlc-vel, free-to-play-el és prémiumal. Lehet hogy csak én érzem úgy hogy a kiadók egyszerűen bele röhögnek a pofámba minden egyes ehhez hasonló húzásokkal.
16.
abydos
#12: Ezen kár felháborodnod és követelned, a szerződésben úgyis benne van, amit elfogadtál telepítéskor, hogy többek között a multiplayer opciót bármikor leállíthatják, ha nem akarják a szerverek költségeit fizetni és akkor senkinek sincs multija és természetesen az is benne van, hogy azt csinálnak a játékkal amit akarnak és az árát úgy alakítják, ahogy akarják.

Rengeteg játéknál eljátsszák ezt a legyen ingyenes az eddig fizetett játék, nekem is több játékom esett már ilyen kategóriába, de mégsem háborodom fel, mert tudom, hogy kijátszottam vele magam, megvolt az ára, tudom, hogy úgysem vártam volna eddig a vásárlással, tudom, hogy így újra feléledhet a játék, illetve tudom, hogy akik fizettek, azoknak mindig adnak extra dolgokat kárpótlásként, ami az ingyeneseknek nem jár, vagy csak súlyos pénzért. Ne aggódj, téged is kártérítenének.
15.
Stranger666
szerintem a fizetősöket és a f2p-eseket elkülönítenék, vagy lenne rá opciód, hogy így tégy, egyébként nem igazán hiszem h jó ötlet ez az ingyenesség... inkább adják sokkal olcsóbban vagy valami...
14.
anadrex
#12: A gta1-et is megvették páran mégis ingyenesen letölthetővé tették és a játék árát sem fizették vissza senkinek. Igazából pedig a kampányért fizetsz mert aki nem veszi meg a kiegészítőt az is tud majd továbbra is multizni azokkal akik megvették ( szerintem, lehet, hogy tévedek. )
13.
Dark_Temptation
#12: nekem nincs meg a játék, de a cikk alapján meg az alapján amit írtál, nekem is elég szépen kiverné..
12.
lackosor6
Tehát tegyük fel, hogy az elsők között vettem meg anno a WoL-t, és nekem, mint legális licensszel rendelkező játékosnak alanyi jogom, hogy tolhatom a "tutira feltörhetetlen" multit orrvérzésig! Erre a kedves Blizzard az kemény pénzért vett kiváltságomat egyetlen húzással semmissé teszi azzal, hogy ingyenessé teszi azt a bónuszt, amiért én kemény lóvéért hozzájutottam...Ebből logikusan két dolog következik: az első, hogy egy szerencsétlen hülye vagyok, akit palira vettek, a másik, ha a Blizzard korrekt akarna maradni, akkor szépen (a jelenlegi árának megfelelő, kb 7-8 ezer Ft) kártérítést fizethetne kb. az összes olyan játékosnak, aki megvette a fostos játékát! Imádom a SC2-t, ezen a történeten/univerzumon nőttem fel, de ez azért nálam kiverné a biztosítékot!
11.
Lorthirash
Régóta tolom jó is vok tehát semmi gondom vele :)
10.
Lorthirash
SC vel semmi gond sincs amúgy sztem
9.
Lorthirash
Sztem kár ezzel szarakodni ez úgy jó ahogy van
8.
Teuton
#7: D3-ról is azt hitték, Blizz nem tolhatja el. Mind látjuk mi lett a vége. SC2 is már kemény visszalépés bizonyos tekintetekben.
7.
Cooper911
#4: Azért szerintem a Blizard sokkal jobban meg fogja ezt oldani mint az MS tette.
Az AOE online egy tök jó ötlet volt és egy jó nagy FAIL lett belőle. Azért is full ingyenes már.
6.
Cooper911
Mert a sok kicsi sokra megy, igy sokal többet hoznak mint az egyszer eladott dobozosok.
5.
BrendOoN
#3: Húsz szintig az is ingyenes.

Én amúgy örülök a hírnek. Főleg úgy, hogy most is töltöm a Starter editiont, hogy megérné-e megvenni :)
4.
mestermagyar
Free to play? Örülhet aki játsza ha tudsz majd teljes értékü játékos lenni, anélkül hogy nem kéne 10000-et költened valami hülye egységre/prémiumra.Lehet venni mindenféle fejlesztés hülyeségeket a hasonló játékokban, darabja mindig van több mint egy dollár.Én mindenesetre kipróbálnám a játékot.
Csak ne úgy csinálják mint a bf heroes-ban.

Stratégiai játéknak nem tesz jót ez:ott egy age of empires online, és elrontották szaros szintfejlödéssel, hogy nem találsz normális ellenfelet, amíg nem perkálsz, avagy nem játszol 1000 órát.Nameg az is hogy abban, egy online játékban(!!) pénzbe kerül hogy tudj pvp multizni!Vagyis hogy haverokkal nem is tudsz összeverödni bármikor, hanem csak rangsorolt meccseken, ami sokszor nem kiegyensúlyozott.
3.
goblinfing
Csoda hogy wow még nem f2p..
2.
Dercsi
Megvettem nem kis pinzért a starcraft wings of liberty-t, azt most pedig kivették a 1vs1 meg a 1v comp. a játékból... Teamben nem szeretem, úgyhogy tehetnek egy szívességet ;) csak a campaign miatt pedig nem veszem meg... Az pedig hogy még magyarosítani sem tudom, miután az utolsó patch végleg törli az összes modot...Hát nemtom, számomra ez a free-to-play azt jelenti hogy döcög a szekér...
1.
Avifer
Mostanában majdnem mindent Free-to-play re akarnak
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...