Mass Effect 4 - előzmény vagy folytatás?

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 20.
  • Hír
Link másolása
A BioWare nem csinál titkot belőle, hogy dolgozik az új Mass Effecten, azonban a munkálatok még csak az előkészületi fázisnál tartanak. Erről mi sem árulkodik jobban, minthogy Casey Hudson is arról kérdezte a rajongókat, hogy szerintük előzmény vagy folytatás legyen az új játék.

Rajtatok a sor, Casey Hudson, a Mass Effect-sorozat atyja arról faggatta Twitterén a követőit, hogy szerintük az új Mass Effect előzmény vagy folytatás legyen. A közösségi oldalon lehet is válaszolni neki, talán valóban a játékosok véleményére alapoznak majd a srácok a tervezéskor!

A BioWare komolyan veszi a rajongók visszajelzését, elég, ha a Mass Effect 3 végét ért kritikák utáni változtatásokra emlékszünk vissza. Az viszont, hogy Hudsonék még a történet hátterén agyalnak, egyszersmind előrevetíti, hogy a munkálatok csak az előkészületi fázisnál tartanak.

Az új Mass Effectről eddig keveset tudunk, az biztos, hogy a BioWare montreali stúdiója felelős a munkálatokért, és a Frostbite 2 motor fut alatta. A következő részbe állítása szerint nem akar egy újabb Shepardöt a BioWare, és azt sem tartja kizártnak, hogy - a sorozat örökségét tiszteletben tartva - belenyúl az eddig megszokott játékmenetbe.

46.
46.
Django
Inkább egy új címet dobjon össze a BioWare, nagyon jó játék, az egyik kedvencem, de nem kell minden játékból ennyi rész, inkább maradjon meg a trilógia!
40.
40.
Drazhar
Én még mindig azt mondom előzmény: előző ciklus, Javik hajója, és a különböző fajokból álló válogatott legénysége, és valami szép átívelő szál.
De persze ez az ami tuti nem lesz.
39.
39.
Lacee.
Egyértelműen folytatás. Aki előzményt szeretne az olvassa el a könyveket. Nem lenne olyan jó benne, hogy előre megvan írva mi lesz a vége, a ME egyik legjobb része, hogy befolyásolni lehet (mégha csak részben is) a sztorit.
Szerintem úgy király lenne a folytatás,ha Shepard gyerekével kéne menni, aki lehetne így akár űrlény is, mivel volt lehetőség több fajjal is csinálni.
38.
38.
prodigy1990
A Mass Effect egy nagyon jó trilógia, ami úgy jó, ahogy van.Nem kellene megháborgatni több résszel. Ha még több részt csinálnak belőle, az lehet hogy hazavágná a trilógia élményét.
37.
37.
Uhu123
#32: Itt van az összes, alulról felfele kell haladni, tehát a Felismerés az első:

http://tuan.sfportal.hu/konyvesbolt/mass-effect-konyvek/

Jah csak szólok, hogy az összes könyv a Mass Effect játék története előtt játszódik. Úgyhogy nesztek előzmény :)
36.
36.
gildesh
Folytatásra szavazok. Szeretem, ha egy történet előre halad, nem visszafelé.

Másrészt a Mass Effect kezdete és marsi romok felfedezése között eltelt 35 év, és ez alatt az egyetlen jelentősebb esemény a kapcsolatfelvételi háború volt, ami csak földi szempontból volt jelentős. A turiánok sokatmondóan csak a 314-es relé incidensként hivatkoznak rá.
Egy, akár az első részhez hasonló volumenű történet ebbe nem férne bele. Lépjen csak tovább a történet, ismerjünk meg új dolgokat, új kihívásokat, új ellenségeket.

(Például a trilógiában egyébként az akkor ismert fajoknak csak a töredéke szerepel)
35.
35.
Jocilus
Felőlem lehet bármi,csak csinálják meg jól.
Az előzmény is lehet érdekes attól függetlenül,hogy tudjuk mi lesz.Megcsinálhatják olyan izgalmasra és szépre,hogy leesik az állunk,de akár kicsit hozzá is toldhatnak valami olyat,amit eddig egyáltalán nem tudtunk.
34.
34.
Morv
#21: Egyetértek. Ezt a történetet akarták elmesélni. Lehet, hogy sokaknak nem tetszik, de az Extended Cut és a Leviathan DLC után, teljesen egyértelmű, hogy miről is van szó. Sokan talán azért csalódtak, mert nem találják elég jó ötletnek egy továbbgondolt Terminátor - Én, a Robot szerű történetet. Csak ennyi? Én is így voltam vele, főleg az eredeti befejezés csapta ki nálam a biztosítékot. De most már újra végigvittem az elejétől a végéig és úgy gondolom, hogy nagyszerű játék lett. Ám a sötét energiára vonatkozó magyarazát felett elsiklottam valahogy, mert nem tudom, hogy miről beszélsz. Hol van benne? A Codex-ben, vagy valaki mondja?

De, hogy a cikkhez is szóljak valamit. Engem valahogy nyugtalanít, hogy bele akarnak nyúlni a játékmenetbe és nem egy Shepard szintű fenegyereket képzelnek el főhősnek. És nem szeretnék egyszerű FPS-t "varázslatokkal, mert előre megírt dialógusokkal.

Előzményt én nem szeretnék, mert abban sok újdonsgot nem lehet beletenni. First Contact War? Hiányozna a döbbenet, hogy űrlények, basszus! Ezek lének, basszzus! Most mit csináljunk, basszus? Úgyis tudjuk. És Garrus után nehéz lenne világpusztisztó gonosz ellenséget látni a turiánokban.

A folytatás meg lehetne olyan startégia építkezős. Újra kell építeni a Reléket, üzleteket kell kötni, harcolni a szakadárok, a kalózók, kiskiráyok ellen. :)
33.
33.
tiazgriff
Könyörgöm akik még mindig az engding miatt sírnak nézzék meg ezt a rövid videót, és megértik. http://www.youtube.com/watch?v=PZ7bsIpEKIg
A hírről annyit hogy én szívesen látnék előzményeket is pl amikor rálelnek a Marsi romokra, vagy esetleg first contact war, de a szívem csücske egy bombasztikus after sztori lenne :)
32.
32.
randall13
#27: Nem is tudtam hogy van belőle könyv. Le tudnád írni, hogy milyen sorrendben érdemes őket olvasni? Ahogy elnéztem nem csak 1 van.
30.
30.
eszeanna
Mondjuk az első kapcsolat háború szerintem jobb téma lenne mint egy folytatás. De ha folytatás lesz annak is örülni fogok.
29.
29.
p3ti
Hatalmas szívességet tenne magának a BioWare ha végre kiszabadulna az EA féle börtönből ..... pláne amit műveltek a Dragon age 2vel , illetve a mass effect 3 végével az kb. EA volt a javából
27.
27.
Uhu123
#3: Előzmény??
Amit leírtál az konkrétan a Mass Effect Felismerés című könyv története. Teljesen fölösleges megcsinálni játékban, mivel előzmény már van könyvben.

Előzményben és párhuzamos történetben folyton ott lebegne az érzés, hogy úgy is tudod mi a vége az egésznek... Párhuzamos történetben van potenciál, de semmiképp nem számozott ME részben kéne megcsinálni, hanem maximum spinoff.

A Mass Effect 4 legyen folytatás, de ne közvetlen folytatás, hanem mondjuk 100-200 évvel később.
25.
25.
hedzsooo
...Na írtam is Hudson úrnak, remélem imáim majd meghallgatattnak! ^^ :D
23.
23.
Sanyeszpaloc$
#19 javikkal lehetnénk, és összelehetne szedni egy csapatot mint ahogy javik mesélte.

Azért most fogok csinálni egy twittert hogy mondjam hogy ez legyen. Aki velem van az is segithet mert hát kossuth szavaival érve egységben az erő
22.
22.
hedzsooo
...OK, részemről inkább akkor előzményt szeretnék! :D
18.
18.
Thane
Folytatásnak jobban örülnék.
17.
17.
BryceHUN
#10: "De folytatásnak nincs értelme"
Miért ne lenne?

"előzményre meg ki kíváncsi?"
Jó páran.
16.
16.
giga321
Basszus még a 3-ommal sem toltam szal...
15.
15.
guitarlord
#13: Nah ez az, ami lehetetlen, amíg az EA úgy gondolkodik, ahogy egy igazi pénzhajhász teszi.....Szóval tessék megbarátkozni Mindenkinek azzal a gondolattal, hogy hiába lenne adott esetben okosabb letenni a sorozatot és pihenni hagyni egy ideig, nem fogják megtenni, mert marhasok pénz van benne, ilyen egyszerű az egész.....

Anyway nem csodálom a BioWare-t, hogy inkább megkérdezi mi legyen az új Mass Effect-ben, ezt nem csak "Jajj, Mi törődünk Veletek" szemszögből lehet nézni, hanem úgyis, hogy "Hisztiztetek és nem érdekelt Senkit az sem, hogy csináltunk egy normális befejezést is, csak folyt tovább a trollkodás?! NESZTEK!" A panaszkodás mindig kétélű fegyver és ezt Nekünk Játékosoknak sem szabad elfelejteni soha, hiába jogos adott esetben, ha kijavítják, akkor nincs mese csendben kell maradnunk! Olyan ez, mint egy Párkapcsolat: ha mindig a Szemére hányod a Párodnak azokat a hibáit is, amiket már kijavított és mondjuk azóta se követett el, akkor ne csodálkozz, hogy kidob a fenébe!

Hogy a hírhez érdemben is hozzászóljak: már kifejtettem korábban is, hogy szvsz egy előzmény a 3. rész eseményei utáni idősíkból visszaemlékezve egy optimális és kevésbé erőltetett megoldásnak hangzik, így értelmet nyerne az a hír, hogy szükségünk lesz még a 3. rész mentéseire....
14.
14.
hunlord
Spinoff, ahol nem a világot mentenénk meg épp, hanem egy másik aspektusából ismerhetnénk meg a Galaxist.
13.
13.
Skyer
Ne legyen következő ME. Csak a nevét sároznák be jobban a 3. rész vége után...
12.
12.
adye
Előzményekkel kapcsolatban mindig is volt bennem egy szorongás, hogy "oké ez most fasza, de a végét úgy is már ismerem a sztorinak.." Bár a 3. kommentben felvázolt lehetőség tényleg nagyon jól hangzik.
Én örülnék ugyanakkor egy akcióra kihegyezett mellékágnak is, akár FPS nézetben is. Egy olyan játékot képzelek el mint a Star Wars univerzumon belül a Republic Commando. Belebújhatnánk Asari kommandósok, Földi N7 rohamosztagosok, Krogan 2 lábon járó tankok bőrébe a Reperek ellen folytatott háború bizonyos szakaszaiban Shepard történetével párhuzamosan haladva. Nagyobb hangsúlyt kaphatnának a járművek: tankok, repülők, illetve látványos űrütközetek is beleférnének, valahogy úgy mint a Killzone 3 végén.
Szerintetek?
11.
11.
Ecneb
A kérdés az, hogy ki fogja írni? Mert, ha az, aki az első kettőt, akkor felőlem azt csinálnak vele, amit akarnak, de ha az aki az utolsót (burger csajszi vagy kicsoda), akkor inkább pihentetném a negyedik részt!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...