Három ország Assassin's Creedjét lopták el

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Vasárnapi Blikkapocs rovatunk főszereplője az Assassin's Creed III, miután nem sokkal ezelőtt elloptak egy kamiont, ami három országba szállította volna a pénteken debütált PC-s változatot.

Míg itthon azért panaszkodhattunk, mert nem tudtuk időben aktiválni az Assassin's Creed III pénteken megjelent PC-s változatát, a Hollandiában, Belgium és Luxemburgban élők már azért is aggódhattak, hogy nem kapják meg időben a várva-várt játékot.

Történt ugyanis november 14-én, hogy elloptak egy kamiont, ami a Benelux államokba szánt kópiákat szállította. A Ubisoft megígérte, hogy a pénteki megjelenést nem befolyásolja a szerencsétlen eset, ugyanakkor a limitált példányszámban elérhető Join or Die kiadás előrendelői pórul jártak, mert ezeket a csomagokat nem lehet pótolni és újragyártani.

A Ubisoft ezzel együtt tiltólistára tette az ellopott példány vonalkódját és online hitelesítő kulcsát, jóllehet a játékok fű alatt terjesztése elé így sem gördített túl nagy akadályt.

39.
39.
NoComment...
#29: én fel se tudok mászni.ha meg ráugrok az ágra leesik vagy le mászik..tudsz segiteni nekem ebben esetleg,hogy mért van ez ?
38.
38.
adam6751
#37: Ha megcsináltál minden főküldetést,megnyitod a menüt,ott megkeresed a beállításokat azon belül animus csalások,és évszakváltás.Ott kiválasztod a telet és kész.
Viszont a hátránya hogy amíg aktiválva van nem tudsz öcsiket vagy trófeákat szerezni és nincs mentés.De ezt csak hallotam :(
37.
37.
ptmilan
#35: Igen? :-O Légyszí írd le nekem, hogy hogyan, megköszönném! :-)
36.
36.
Animejetix
#34: Valahogy ezek a részletek nem ragadtak meg engem annyira. Valamiért a régi Brotherhoodot jobban átéreztem, lehet a nyüzsgő város hiánya okozza. Hogy folyton eltévedek. Szeretem ezt az amerikai korszakot de valahogy ebben a játékban túl fura vagy nem igazán jól megoldott. Lehetne a játéknak más neve is ennyivel. Tény hogy a revalation története tényleg kula, de százszor szebb az a környezet.
Ez a III. persze olyan téren jobb mint amiket felsoroltatok, de valahogy... ezeket a részleteket nem veszem észre és amit meg nem kéne azt meg észreveszem. Viszont nem tesz ez az epizód olyan kreatívvá, nincsen igazi fegyver kovács, ruházati bolt, minden el van dugva, nem lehet venni festményeket, a házat be se lehet úgy rendezni, üresek sivárak a városok. Részlet szegény. Lehet hogy itt a városlakók intelligensebbek, mégis olyan robot módjára viselkednek. Nincs bennük úgy élet... Grafikára igen de valami mégis hiányzik... Ez a játék nem olyan eleven....
35.
35.
adam6751
#34: Boston nekem sem a kedvencem de New York télen eszméletlenül hangulatos.Az évszakváltások nagyon jók lettek.És amit imádok : hogy ha végig vitted a játékot télre válthatsz.
34.
34.
No offense, de el nem tudom képzelni, hogy lehet ez a rész valakinél félkész ízű. A Revelations az volt. De ez? Elképesztő, hogy minden apróságra figyeltek. Amikor rájöttem, hogy fel lehet mászni még a szélmalomra is, leesett az állam. Viszont lehet hogy ez már csak én vagyok, de a Frontier-nek szerintem rohadt jó hangulata van. Ha összehasonlítod őket, (főleg így ezután a rész után) rájössz, hogy az előző részek környezete mennyire statikus volt. Voltak emberek az utcán az tény, nem is ugyanazt csinálták, volt pár bohóc, utcaseprő de nagyjából ennyi. Itt viszont a város már TÉNYLEG él, már a hajóépítést nézni Bostonban is király. De ugyanez a változatosság igaz a mozgásra is. Ahogy a lépcsőkön való "csúszás" helyett tényleg a lépcsőfokokon mész, ahogy minden kis emelkedőre reagál a figura, ahogy tapassa a havat, ahogy megy a susnyásban... Nem tudom félkésznek nevezni. Viszont maga Boston nekem se jön be igazán, kicsit egyhangú lett.
33.
33.
adam6751
32.
32.
adam6751
Most hova lett az előző kommentem? :O
31.
31.
adam6751
#30: Én ezt a félkész dolgot valahogy a sztori hosszán,meg...hát úgy a sztorinál éreztem.Ami jó lett (számomra nagyon is!) csak olyan mint ha nem fejezték volna be úgy ahogy szerették volna.Hát...mintha nem tudták volna mit kezdjenek a történettel (leginkább Desmondéra gondolok).De nekem nagyon tetszett.És igen,még mindig nehezen überelhető a nőcsábász Ezio félmosollyal az arcán és palásttal bal vállán :D
De én pont ezt szeretem Connorban hogy vadabb,agresszívebb.Harcos típus. Ezio nem vágott vadállat fejeket harcnál ami itt tök jól mutat.Szerintem xD
Ami nekem kicsit furcsa volt hogy Connor keveset mosolygott.Ha meg igen akkor elég ráncos volta képe.
Számomra pl a Revelations volt igazán nagy csalódás.Úgymond felesleges epizód.
A Rev.-et fejlesztő csapatok beszállhattak volna az AC3 fejlesztésébe és jobb (számomra még jobb) játék lehetett volna.
30.
30.
Animejetix
#29: Hát azért nem így kellett volna akkor se. Mert egyszerűen ez nehezen emészthető. Persze tényleg sok jó dolog van, csak ezeket jól fel kellett volna tálalni. Valahogy ezt a játékot tovább kellett volna csiszolni... félkész íze van. Connor pofikája meg tényleg unszimpi... nem éppen szerethető egyén, túl vad, túl paraszt... túl.... indiános? Hoppá :D
Szép színek vannak ebben a játékban tény és nekem mint színtévesztőnek ez nagyon bejön. Hangok plusz bejönnek, tengerész nóták, indián dalok, hallatszik hogy igazi kórussal vették fel.
Összegségében hamar jött ki, fél vagy egy évig készülhetett volna még, persze ez lehetetlen lett volna.
29.
29.
adam6751
#25: Fákról nem lehet hogy leesel.Egyszer nem estem még le a fákról.A kerítéseken vault-tal ugrik át ami sokkal látványosabb.Hogy érted hogy erőtlen a mozgás?
Ja és Connor mozgási stílusa,futása rohadt jó lett.Az irányítás szinte ugyan az.Egy kivétellel miszerint sprinthez nem kell lenyomni az A-t.(Bocsánat ha PC-s vagy,ott nem tudom milyen az irányítás)A harc nehezebb,tehát semmi visszalépés.
Itt még több szerepe van a kitervelésnek ugyanis nehezebb pl 4 őrt észrevétlenül likvidálni egy háztetőn.Fedezékből füttyenthetsz amivel oda csalod az áldozatot és kivégezheted.A lopakodás sokkal jobb,összetettebb ám nehezebb mint az előző részekben.Pictairn-t is megölhetted harc nélkül.
Szerintem csak nem vagytok vevők az újításokra vagy egyszerűen megszoktátok Eziot és a reneszánsz Itáliát amit elismerek nehézfelülmúlni.Én személy szerint imádtam Velencét és bármit megadnék hogy lássam az AC jelenlegi grafikai motorjával,meg Eziot az új harcrendszerrel...
De nem vitatkozni szeretnék,úgyhogy előre is elnézést kérek hogy ha bármely szavam,mondatom sértőnek minősül,nem tudtam másképp fogalmazni.
28.
28.
adam6751
#23: Nem értem hogy tudtál Altairral azonosulni connorral pedig nem.Semmi esetben sem visszalépés.Egyszerűen megszoktad Eziot és a reneszánszkort.És az észrevétlen gyilkolás,stealth játékmenet sokkal jobb.Nem értem miért olyan nehéz észrevétlenül megcsinálni a küldiket. Méreg itt is van.Rómát,Firenzét számomra könnyen helyettesítik.Rómának rusnyák voltak a színei.lényegében az egész város egyhangú volt.Csak a színek miatt.
Viszont Velence és Forlí az amit imádtam és azokat tényleg nem helyettesítik az AC3 helyszínei.De ez csak az én véleményem :P
26.
26.
Northlorien
#24: Nem azt mondom, hogy nem szeretheto, azt mondtam hogy nem tudtam - vagy inkabb a helyesebb talan azt mondani hogy nehezen tudtam azonosulni. Jobban erdekel Desmond sorsa sokkal mint a Conore... Az osszehasonlitast is csak Ezio meg Altair karakterei ismereteben irom, akik szerintem sokkal izgalmasabbak. De tenyleg nem Conor a legnagyobb bajom, hanem a tobbi amit irtam kicsit lentebb...
25.
25.
Animejetix
#23: Pontosan egyetértek veled. A rohanáshoz hozzáfűzném azt hogy míg az Assasins Creed2-ben és a Brotherhoodban pont az volt a lényeg hogy az áldozatokat először is jól kifigyeltük és kilestük, mit csinálnak, mik a szokásaik, merre bújnak, ezer útvonalon tőrbe csalhattuk őket és ezerféleképpen likvidálhattunk, minden ránk volt bízva... de tényleg a kitervelés volt a lényeg. Ész nélkül nem lehetett játszani. Máskülönben képtelenség lett volna végig vinni.
Itt meg fordítva... hiába a szabadabb terület mégis sokkal folyosósabb a játék. Csak menj, Üsd vágd nem apád nem anyád! A történet tolja eléd a küldetést nem kell csinálnod semmit, csak előre kell menni...

IRÁNYÍTÁS: Borzasztó.... visszalépés az egyszer tuti. Mert ugyanis a fák megmászása nincs kidolgozva jól. Van egy két sablon fa és az összes másik ugyanúgy néz ki. Csak nyomod az előre gombot és megy magától mászik és ugrik át másik fára mint egy csimpánz. Nincs lehetőség a fára másképp mászni csak úgy ahogy a program akarja, akció közben ezért könnyen leeshetünk. Igazán nem engedi a gép a fára mászást ahogy mi elképzeljük.

Épület mászás! Ez is vissza esett. Ugyanis nagyon darabos, sokkal több gondot okoz neki, ennek az indiánnak mint elődeinek. Tárgyakon nagyon nehéz átugrani mert fennakad minden szaron. Sima mezei kerítésekre állandóan fel akar ugorni. Tyúk ólon fennakad. Épületek tetején rosszul mozog nagyon siralmasan lehet rajtuk mozogni. Erőtlen a mozgás. És ami még furcsább hogy alig mászunk 3-4 emeletnél többet, mégis magasabb a térhatás mint a Vatikáni Bazilikáénál.
Brotherhoodban kemény hosszú mászás és sok emeletnyi színt se okozott a szemnek ilyen mélység érzetet mint itt szaros 3 vagy 4 emeletnyi magas gerendából épített templom.
24.
24.
felegyi
#23: Szerintem könnyen szerethető a karakter már az első pár órában... (Connor) Maga az hogy mindig próbál segíteni annak aki rászorul, még ha meg is kell szegnie de ahol csak lehet ott becsületes marad... bár néhol technikailag a kivitelezés zavaros, de ez legyen a legnagyobb hibája!
23.
23.
Northlorien
Szamomra is csalodas a jatek! Az AC I-ben a tortenet volt gyenge - a sima AC 2 meg a brotherhoodhoz kepest persze - viszont a karakterek, a helyszinek nagyon izgalmasak voltak. Ezzio tortenete onmagaban is erdekes volt, a reneszansz Italia nagyon jo helyszin - alapbol adottak a gyonyoru epuletek, a labirintusszeru utcak, az onmagaban is erdekes tortenelmi helyzet. Altair es Ezzio is 1-2 ora alatt nagyon szeretheto karakterekke valltak, akiktol nem szivesen val meg az ember jatek befejeztevel... Az AC III-ban pedig mit kap az ember? Conort - akivel meg 5 ora jatek alatt sem tudtam azonosulni. Fakon maszkalast - ami onmagaban nem is rossz moka, de aki szerint Firenzet vagy Romat egy erdo meg egy sziklafal, es par mosomedve helyettesithet az szerintem megorult... Egyszeruen lapos, Boston utcai annyira egyformak es szurkek hogy bemenni nincs kedvem a varosba. A katonak nem lonek rad, vagy ha igen tuti elhibazzak es inkabb szuronnyal tamadnak - ez kb a het vicce, csak azert csinaltak hogy a kozelharc megmaradjon. Jopar kuldetest megprobaltam befejezni ugy hogy ne vegyenek eszre, de valamiert a jatek inkabb a "rohanj elore es olj meg mindenkit" stilust tamogatja szerintem... Az AC II-ben zsenialis volt amikor pl mereggel kellett megolni a katonakat- ha akartad persze -, es agyalhattal hogy hogyan tedd meg, hogy senki ne lasson meg - itt mintha tamogatnak, hogy rohanj fejjel elore. Az oriasi monoton vilag, es a sziklafal maszastol pedig nagyon elegem van mar...

Tudnak meg jopar negativumot mondani rola, de dontse el mindenki maga, en mindenkeppen a hibai ellenere vegigjatszom, mert kivancsi vagyok a tortenet vegere, de ha nem igy lenne otthagynam az egeszet a fenebe, mert oriasi visszalepes, az elsohoz kepest, ami pedig szinte csak teszt volt meg...

21.
21.
felegyi
#19: Nem lehet egy kalap alá sorolni az előzőekkel, ez a mostani megskalpolt mint Connor...
20.
20.
Lacee.
Amúgy van akinek működik a multiplayer? Nekem mindig korlátozott módban indul, úgy meg csak botokkal lehet játszani, vagy ha sokadik próbálkozásra online vagyok, nem talál meccset, majd kicsit később megint visszarak korlátozott módba. Nem tudja valaki mi a baj?
A játék amúgy a legjobb AC a kettő óta. A Revelations szánalmas volt. A Join or Die edition pedig nagyon király :)
19.
19.
PCgamer
Francba... lebuktam
Csak viccelek
Az ac3 van olyan yo mint a brotherhood
18.
18.
Macifasz
#17: Sztem meg pont fordítva van. Imádom az eddigi részeket is, de ez a 3. rész annnnnyira zseniális lett, hogy lehet elő se veszem többet a korábbi részeket. ;-) Persze, ez túlzás, de az továbbra is áll, hogy hatalmas lett. A legjobb a szériában.
17.
17.
DarkLord
#16: Nem azért, mert egy nulla a játék egyik részhez sem ér fel a sorozatban...
16.
16.
adam6751
#2: Azért nem vesztettek sokat mert te csalódtál a játékban?
Megértem hogy nem tetszett,csak legközelebb egy kicsit másképp fogalmazz :D
15.
15.
Necreon
#8: Facepalm. Szerinted aki százával lop valamit, annak saját felhasználásra kell? Ha ellopsz egy almát valószínűleg azért hogy megedd, ha 3 tonnát akkor már kevésbé valószínű, nem? Ha csak 10 dolcsival olcsóbban eladják darabját, már mi pénzt kaszáltak!
14.
14.
SCR3AMN00B
#11: Azért mégiscsak jobb ha a limitált doboz virít a polcodon..
De ha te csóróba nyomod nincsen semmi baj :)
13.
13.
br1Koo
egy kamionban benne volt 3 ország AC3-ja? Valamit vagy félreértek, vagy szerintem ez oltári nagy baromság
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...