Crytek: öt év, és átállunk a free-to-play modellre

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 11.
  • Hír
Link másolása
További konkrétumok láttak napvilágot a Crytek free-to-play rendszerre történő átállása kapcsán: a fejlesztőcég öt éven belül megszeretné lépni a modellváltást, és külsős fejlesztőket is beengedne a GFACE platformra.

Mint ismert, a Crytek a jövőben kizárólag free-to-play játékokat fejlesztene, azt azonban még nem árulta el, hogy pontosan mikor állna át az új rendszerre; annyit közölt mindössze, hogy a meglévő, boltokba szánt címeit még biztosan befejezi, és talán egy új Crysis is belefér a képletbe. Cevat Yerli, a Crytek vezérigazgatója a minap a Venture Beatnek árulta el, hogy a váltás öt éven belül következhet be. 


"Öt vagy hat évvel ezelőtt döntöttünk úgy, hogy ötvöznénk az AAA-s játékok minőségét a free-to-play üzleti modellel, és ekkor határoztuk el, hogy néhány játékunk, amik másik stúdióinknál készülnek, szintén ebbe az irányba haladhatnak majd" - mondta Yerli, majd hozzátette: ugyanakkor folyamatosan tolták felfelé a minőségi lécet a konzolüzletben, ami bár továbbra is a nyugati piac legfontosabb biznisze, a free-to-play játékok is feltörekvőben vannak. "Szerintem a következő két-három évben a free-to-play játékok a bolti címekkel vetekedhetnek majd az olyan minőségi anyagoknak köszönhetően, mint a Warface."

Ezzel párhuzamosan a Crytek szolgáltatóvá is előlépne, a GFACE platformot nyitná meg a külsős fejlesztők előtt, mondván, tartogat olyan újdonságokat, amiért azoknak érdemes lehet őt választaniuk. Fontos megjegyezni viszont, hogy a Crytek ettől függetlenül is játékfejlesztőcég marad elsődlegesen: "Technológiát csinálunk, de nem ez a fő hajtóerőnk. Technológiát azért fejlesztünk, hogy jó játékokat készíthessünk."

16.
16.
goblinfing
Toltam a wafacet és 1 szóban jellemezném: VICC
14.
14.
Ha a jövőben mondjuk a cryteken kívül is mindenki csak f2p játékot akarna csinálni, és nem lenne másfajta, akkor én a régi játékokkal tolnam, amit megveszel és kijatszod. Mikrotranzakcio és boost nélkül, úgy ahogy azt rendesen kitalálták.
13.
13.
randall13
Áhh, Warface után úgyis pofára esnek... Ha kevés lesz benne a mikrotanzakciós tartalom, akkor pénzük nem lesz elég, ha meg sok hülyeségért kell fizetni, akkor meg játékos.
11.
11.
markoci555
és arról van infó mik fognak jönni? csak így nagyon távolról?
10.
10.
guitarlord
#1: +1

Ez kb. azt jelenti, hogy 5 éven belül a Crytek olyan céggé válik, akinek a termékével már nem lesz miért játszani, eddig legalább a kiemelkedő grafika ott volt.....RIP Crytek....
9.
9.
KeXxX
ha csődbe nem mennek, mert játszható játékot azt nem, de grafikát azt tudnak készíteni.
6.
6.
#4: Jogos.
A googleplay tele van ilyen szemettel.
Letoltod a jatekot de ha igazan jatszani akarsz vegyel penzert penzt meg energiat amibol aztan olyen penzt tudsz cs amibol mondjuk epitkezhetsz.Aztan a osszeszamolod es kiderul, hogy tobbet koltottel egy fos mobiljatekra mintha pc-n megvettel volna egy aaa cimet.
5.
5.
Necreon
#1: Jól értem hogy arra akarsz rámutatni, hogy ha egy bizonyos címet / sorozatot / stúdiónak akármelyik munkáját te szereted és tiszteled akkor azért szívesen adsz pénzt amiért cserébe egyfajta kellemes érzés tölt el, hogy te igen is támogattad az adott cím jövőjét, és jobban sajátodnak érzed, jobban értékeled és szereted, és a f2p modell pontosan ezt veszi el tőled? Mert ez esetben teljes mértékben egyetértek veled. A falábú félszemű papagájtartók igazából fel sem foghatják hogy miről beszélek, vagy csak néznek hogy "ez most hülye vagy mi van?".

A f2p modell szerintem pontosan ezt az értéket veszi el a játékoktól, kiváltképp mert a f2p általában multiplayer only jelleget hoz magával.
4.
4.
mestermagyar
#1: Úgyvan, nekem is gyakran van ez az érzésem. Föleg azért is hülyeség, mert elég vicces, hogy "megyek egy játékon belül fegyvert venni". Eleve szar érzés, hogy 10 dolcsit költesz pl. egy szaros harciszettre, ezért egyrészt tisztában leszel, elköltöttél több olcsó, sokkal tovább szórakoztató steam játéknyi pénzt(steam salek-nél vannak 2 dolcsisak is), másrészt megszerzel egy cuccot, amiért küzdened kéne, ha meg lehetne úgy szerezni, de mivel nem, ezért csak úgy megkapod, és megalapozatlan elönyt szerzel. Úgymondva itt killeket vásárolsz magadbak, meg szinteket.
3.
3.
shooter1234
#2: Én most néztem a Tera -t legutóbb, az a játék pl. tényleg hozza a szinvonalat, a LEague of Legends -et nem próbáltam még, bár azt is tervezem egy ideje. Ellenpéldából meg van több is de csak párat említek, az All Points Bulletin,az NFS World, BF Heroes és a F2P Battelfield, aminek nem tudom mi az alcíme, lényeg hogy itt a fegyvereket csak bérelni lehet x napra amitől el is ment a kedvem, mert ha nincs időm vagy netem vagy kedvem x napon át folyamatosan játszani vele akkor értelme sincs ilyenre játékpénzt pazarolni, a másik meg hogy alap cuccokkal nem könnyű cash -t szerválni (főleg kezdőként) a worldbe az a legnagyob gond hogy rendes teljesítmményalkatrész alig esik (talán ha 50 futamból 1x) és a vizuálsi cuccok legnagyobb része is csak igazi pénzért vásárolható meg, bár néhány elemet futamokból is lehet nyerni, de ez a droprate miatt elég elenyésző.
2.
2.
Gamelord
#1: Csak tartani kell a mértékeket. Ott a League of Legends, tökéletes példája a F2P-nek. Senki nem szenved hátrányt, nem kötelező fizetni, és mégis egy sikeres játék.
1.
1.
shooter1234
Ez így nekem nagyon nem tetszik. Ez a Free to Play cucc, ez így nem nyerő. Ha nem fizetsz egy játékért akkor is játszhatod, a fejlesztőkön és a kiadókon múlik hogy mit adnak az ingyenesen játszók kezébe. Ez így elsőre oké, de ha túl keveset adnak, akkor az megmarad demo -nak, ha meg túl sokat, akkor az meg lehet hogy nem éri meg nekik, vagy pont az apró hiányosságok miatt "fizetnek elő" egyesek a játékra. De ezzel itt az a gond, hogy ha megvesz valaki x pénzért egy játékot, akkor még lehúzhatják pár dlc -vel, de legaálább érzi hogy az övé a játék, mert fizetett érte és bármikor letöltheti azt a teljes értékű játékot steamről, live -ról vagy ps -n ről, vagy csak szimplán bedobja a lemezt a meghajtóba. Ellenben ezzel a dologgal lehet hogy nem nagyon békélnek meg az adott sorozat rajongói, mondván hogy "F2P játék lett, ez így nem teljes értékű, ezért nem éri meg fizetni." És lehet hogy igazuk van, eddig nem találtam olyan F2P játékot, amiért ha fizetsz akkor meg is kapod a kiadott pénzhez arányosan a tartalmat is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...