Visszatért a Sega a hardverpiacra - de nem úgy

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 16.
  • Érdekesség
Link másolása
Nem, szó sincs arról, hogy a Dreamcast után a Sega újra megpróbálkozna egy konzollal, viszont érdekességnek nem utolsó, hogy olyan laptopokat dob piacra Japánban, amik külsejüket tekintve a klasszikus játékgépeit idézik.

A Sega a Dreamcast bukása után kivonult a hardverpiacról, és nem is nagyon szándékozott visszatérni, most viszont négy olyan laptopot hoz forgalomba (vagy inkább adja hozzájuk a nevét), amik külsejüket tekintve egytől-egyig a klasszikus játékgépeit, a Mega Drive-ot, a Saturnt és a Dreamcastot idézik.

A Sega Note PC fantázianevet viselő laptopok kizárólag Japánban lesznek megvásárolhatók az Enterbrain üzleteiben, a Sega nem is tervezi, hogy más régióban piacra dobná őket. A konfigurációkról itt olvashattok bővebben, és a gépek egyébként baromi drágák: a legolcsóbb modell is 99 ezer jent, átszámítva durván 230 ezer forintot kóstál.

14.
14.
daenath
#12: Ki az a hulye, mar bocsanat, aki ad ezekre a szar media szavazasokra? Egy normalis gamer csak legyint es jot rohog, aki meg a media szavara ad az meg reg csak divatmajom ;) Mindenki (majdnem) tisztaban van hogy ezek az ugynevezet "szakzsurik" ugy szavaznak ahogy a boritek landol a zsebukben, raadasul semmi racionalitas nincs benne, ahogy te is emlited, DA2 van de Witcher 2 nuku, a Playboy firkasz meg bizonyara qrvara szakerto (jobb mint egy eurogamer), a csocshegyektol meg az allo dakojat se latja a pocsfej, mar ha felal neki :D
13.
13.
Early
#7: Hát igen!
A SHENMUE a világ legjobb játéka!
A mostani játékok még a közelébe sem érnek!
12.
12.
Donpedro
#8: A-a, a VGA-n, amiről szó van, kiválasztott újságírók jelölnek játékokat, és kizárólag az ő szavazataik döntenek a játékokról. Tessék, nézd meg a listát hogy kik döntöttek 2011-ben: http://en.wikipedia.org/wiki/Spike_vga#Nomination Remélem feltűnik, hogy ~98%-ban amerikai médiumok képviseltetik magukat (engem pl. eléggé meglepett hogy egy Eurogamer munkatárs sem került be, nagyobb létjogosultsága lenne mint egy Playboy magazin firkásznak...).

Lehet itt vitatkozni szubjektív dolgokról hogy mit is jelent valójában a szép grafika, de szerintem abban egyetértünk hogy nem az objektivitásról tanúskodik az, ha még jelölve sem volt a BF3. Az L.A Noire-t meg jelölték, pedig az még PC-n is gányul nézett ki. De hát mit várunk az amcsiktól, a legjobb RPG kategóriára sem jelölték a Witcher 2-t, de a Dragon Age II azért belefért...
11.
11.
Gyurcsi666
A lényeg, ha a 9. generációban még nem is, de a 10.-ben már tuti a játékokban szaladgálunk. :D
10.
10.
Gamelord
#8: Én a fejlődést nem is igazán a teljesítményre értettem. Egyértelműen látszódik a fejlődés, bejöttek a mozgásérzékelős cuccok, wii, kinect, move, a Wii U gamepadja is fejlődésnek számít, streamelni is lehet a játékokat ma már. Aztán ott van az Oculus, ami már távolról súrolja a virtuális valóságot, a kilencedik generációban egy ehhez hasonló megoldást tudok elképzelni.
9.
9.
supair
Nemsokára kiderül.
http://ebten.jp/p/4974365702854
Quent1n hiábavalók az érveid. Mesterúr Dark Brotherhood tag,amiből a Darkszót emelném ki mint jellemző tulajdonságot.;-)
7.
7.
supair
#4: Mélyen szántó,magvas,minden tudást nélkülöző hozzászólásodat olvasva megjött a kedvem....!
Megyek és beteszek egy lemezt az öreglányba.Mondjuk legyen a SHENMUE.

Sajnos BUTA vagy,és ezt meg is osztod velünk.
Ha megjön a Dreamcast-os verzió és kipróbáltam azért írok róla pár jó szót.Vagy rosszat..........
6.
6.
Gamelord
#4: ?És a konzolok nem fejlődnek, meg úgy ez hogy jön ide?:)
Éppenséggel elég brutálisan fejlődnek a konzolok, a kilencedik generációban már szép dolgokat láthatunk, az biztos. (wii u, ps4, új box, ezek a 8. generáció)
4.
4.
mestermagyar
Annyira értelmes, biztos mindenki ezt fogja venni ennyi plusz áron, mert 10+ éve voltak konzoljaik...

De amúgy igaz, a konzolok már úgysem olyan sokáig lesznek aktuálisak. Ahhoz túlságosan fejlödik a világ.
2.
2.
Danthe
1.
1.
strike19
Nekem a Dreamcast jön be legjobban!Egyébként jó lenne ha Sega visszatérne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...