World of Tanks-játékosok, cseréljetek jelszót!

  • Írta: fojesz
  • 2013. április 21.
  • Hír
Link másolása
A Wargaming még pénteken jelentette be, hogy hackertámadás érte az adatbázisait, amiért a World of Tanks játékosainak azonnali jelszócserét javasol. A pénzügyi adatok biztonságban vannak az ígéretek szerint.

A Wargaming azt írta a közleményében, hogy a szokásos biztonsági ellenőrzései során lett figyelmes a támadásra. Az incidens miatt azonnal vizsgálatot indított, és az már biztosra vehető, hogy a pénzügyi adatok biztonságban vannak.

Ugyanakkor azt a fejlesztőcég sem zárja ki, hogy az e-mail címek és a (titkosított) jelszavak tolvajkézre kerülhettek, ezért minden játékosnak azonnali jelszócserét javasol. Aki ezt meglépi, ösztönzésül 300 játékbeli aranyat kap ajándékba.

20.
20.
Extol
19.
19.
KocZkaZ
#15: Még igazad is lehetne, ha mint irtam, nem mindenki gumilabdaként pattogna és rohangálna benne, hogy előbb lőhessen, mint a másik. Mert úgysem számít, ha meghal a játékban.
Ha realitást akarsz, menj el egy paintball játszmára a haverokkal. Ott már mindenki 1000-szer meggondolná, hogy csak úgy ész nélkül rohangáljon az első seggbe v. bármilyen lágyabb testrészen loves után.
18.
18.
randall13
#17: Most lehet hülyeséget fogok mondani mert nem igazán fizettem még MMO-ért. De a pénzügyi adatokat mér tárolnák a szervereken? Ez egy olyan dolog, hogy elküldöd a pénzt, a rendszer meg jóváír a profilodra x összeget, aminek csak a játékon belül van értéke. Most akkor milyen pénzt tudnának ellopni? Meg attól, hogy megszerzik a számlaszámod, még nem fogják tudni terhelni is azt, az csak legenda.
Az account lopás az teljesen más tészta, csak ki kell olvasni a táblából a felhasználónevet meg a mellette lévő titkosított jelszót visszafejteni és kész. De ez egy agyfasznál komolyabb kárt nem okoz.
17.
17.
Cooper911
#14: Ha hozzáfértek az adatbázishoz akkor bejutottak a szerverekre. Tehát nem egy .xls file-t láttak hanem sokmindent. Nem egy ilyen MMO-nál fordult elő hogy accountokat tettek tönkre és kártya adatokat, pénzt szereztek meg, pedig nyilván ott is titkositva voltak a jelszavak.
16.
16.
JBoy
Köszi az infót, van mire költeni azt a 300 aranyat... xD
15.
15.
Ooorky
#4: Pedig még a CoD-okban is több realitás van, mint a WoT nevű fantasy játékban...
De legalább lesz 300 arany az 1 éve nem használt account-omon...
Lehet veszek belőle egy 49. garage slot-ot.
14.
14.
randall13
#12: És megkérdezhetem, mit kezdenek egy titkosított jelszóval? Azt hiszem te nem vagy képben, törvény írja elő, hogy az érzékeny adatokat titkosítva lehet csak tárolni.
De tessék, itt a GK jelszavam, elvben 224 évbe telne feltörni, sok sikert:
f28b0b59a920b41d0f4ceeac35ba0eec
13.
13.
Cooper911
#2: Mert hieroglifák nem lehetnek benne.
"Use Latin characters, digits and underscores only"
Betük, számok és aláhúzás.
12.
12.
Cooper911
#10: Úramisten... te mennyire nem vagy képben.
Pár account feltörése nem egyenlő az adatbázishoz való hozzáféréshez.
Az adatbázisból akár a legkomolyabb jelszavakat is megszerezhetik. Sőt, ami most nem történt akár még személyes / banki informáicókat is. Legfeljebb pár bankszámláról lehuznak némi lóvét na bumm...
11.
11.
shifteeh
#10: nem tudom, de ha már feltörték az accountomat, a stock m46 pattonomat igazán felhúzhatták volna :-/
10.
10.
randall13
Sosem értettem mit akarnak elérni ezekkel a lopkodásokkal, akik komolyan veszik a játékot azoknak a jelszavuk is komolyabb. Kulcsszavas bruteforce-al feltörnek pár "asdasd" jelszavas, lvl1-es profilt, na bumm... :D
9.
9.
Necreon
#3: Boldogak a lelki szegények.
6.
6.
Stranger
#4: "ahol gumilabdaként kell pattogni, ahhoz, hogy ki ne lőjenek"
Milyen igaz...
5.
5.
KocZkaZ
#2: Nem tudom mit szursz el, de kettő különböző felhasználóval is sikerült a jelszóváltoztatással megszerezni a 300 aranyat. Szeritem probáld meg újra. Én egy 16 karakteres és egy asszem 12 karakteres jelszót állítottam be újként. A léyeg szerinem, hogy zöld színnel irja ki, hogy strong (erős) a jelszó amit választasz.
4.
4.
KocZkaZ
#3: A TE agyad a lócitrom!!! Csak azért mert egy játék esetleg nem a te stílusod, az még nem jelenti azt, hogy szar. Ez sokkal értelmesebb multis játék, mint mondjuk az FPS-ek 99% multiban, ahol gumilabdaként kell pattogni, ahhoz, hogy ki ne lőjenek, azaz realitás még a nullánál is kevesebb. Itt legalább ilyet nem lehet csinálni.
3.
3.
markoci555
próbáltam pár hete a játékot, ez egy lócitrom, nyugodtan törjék fel :)
2.
2.
abydos
Megmondom őszintén, ha 1414 karakteres jelszót adtam meg, amiben hieroglifák is voltak, akkor sem fogadta el valamiért... -.-
1.
1.
fnonika
Ha elsőre nem sikerül mert nem "ZÖLD" akkor csinálj olyan jelszót amiben van kis-, nagy- és szám karakter
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...