Lakása plafonjáról csinált játékot a Minecraft atyja

  • Írta: fojesz
  • 2013. április 29.
  • Bejelentés
Link másolása
Notch gondolt egyet, játékot fejlesztett, és megint olyat, ami tök egyszerű, mégis azonnal fél órát vett el az életemből. A Dropot egyébként részben a lakása plafonja (és valószínűleg valamilyen tudatmódosító) ihlette.

Markus "Notch" Persson a Twitter-csatornáján mutatta be a Dropot, a Unity engine-re épülő játékot már ki is próbálhatjátok, ha kattintotok egyet. A Minecraft készítője azt mondta, a Super Hexagon és a Fez mellett a lakásának plafonja ihlette a programot, annak egy része ugyanis hasonlóan néz ki, mint a Drop kockája.

Ha arra gondolok, hogy a házibulikban is mindig van valaki, aki gyanúsan sokat bámulja a nappali sarkát, meg merem kockáztatni, hogy az ötlet valószínűleg nem tiszta fejjel született meg benne.

A Drop játékmenete egyébként nagyon egyszerű, ráadásul veszélyesen addiktív is: a játékosnak nincs más dolga, mint leütni a képernyőn egymás után felbukkanó betűket. A tempó egyre gyorsul, ha félreütsz akkor még inkább, ha pedig egyet elszalasztasz, kezdheted is elölről a pontvadászatot.

Az indie összefogás erejét mutatja, hogy alig jelent meg a játék, Mike Bithell, a Thomas Was Alone atyja már el is készítette az Oculus Rift-verzióját.

6.
6.
MoRT2195
3. próbálkozásom a best, ott 61 pontot elértem, elég is volt ebből :D Ez tényleg be volt szívva amikor kitalálta ezt a játékot...
5.
5.
markoci555
ez egy f*s, ez semmiben nem alkotott újat, rengeteg betűnyomós játékkal játszottam, nem erre számítottam
4.
4.
bodortamas1
Az Oculus Rift-féle verziónak mi a lényege??
1.
1.
mestermagyar
És a 0x10c-vel hogy halad? Ja, hogy helyette egy gyakorló-játékot fejleszt azok számára, akik szeretik a COD-féle quick time eventeket?XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...